Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...zanzaczam że w tej okolicy objeżdziłem wszystko i nic lepszego nie było, a kupić musiałem bo od lutego twierdzą że wszystko w górę

Czy pytałeś się o ceny Stal-Bud' ie?

...zanzaczam że w tej okolicy objeżdziłem wszystko i nic lepszego nie było, a kupić musiałem bo od lutego twierdzą że wszystko w górę

Czy pytałeś się o ceny Stal-Bud' ie?

W stal budzie chyba nie z tego co wiem,a coć ciekawego mają?Pozdrawiam

W stal budzie chyba nie z tego co wiem,a coć ciekawego mają?Pozdrawiam

Mają to samo a ceny mogą być podobne a nawet lekko niższe. Przynajmniej u mnie tak było.

Ostatecznie i tak dostałeś dobrą cenę.

Pozdrawiam.

Witam

w związku że jest to moja pierwsza budowa,mam kolejne pytanie.

Znajomy ma betoniarnie i po tkz. "znajomości" :D proponuje mi beton b-20 w cenie 235 netto (jak sie domyslam )zl/m. w cenie pompa.Tyle ze zaplacic muszę teraz ,a budowa w marcu-kwietniu,bo jak twierdzi znajomy bedzie tylko drozej:) Czy warto..?Czy jak zwykle po znajomości lepiej odpuścić...:)Pozdrawiam

Mają to samo a ceny mogą być podobne a nawet lekko niższe. Przynajmniej u mnie tak było.

Ostatecznie i tak dostałeś dobrą cenę.

Pozdrawiam.

Gdzie znajduje ten stalbud o którym piszesz?mają jakąś strone www?Dzieki

Witam

w związku że jest to moja pierwsza budowa,mam kolejne pytanie.

Znajomy ma betoniarnie i po tkz. "znajomości" :D proponuje mi beton b-20 w cenie 235 netto (jak sie domyslam )zl/m. w cenie pompa.Tyle ze zaplacic muszę teraz ,a budowa w marcu-kwietniu,bo jak twierdzi znajomy bedzie tylko drozej:) Czy warto..?Czy jak zwykle po znajomości lepiej odpuścić...:)Pozdrawiam

Nie wiem jakie znajomy ma ceny w "sezonie", ale ja w zeszłym roku tyle płaciłem brutto (7% VAT) i to bez znajomości...

Nie wiem jakie znajomy ma ceny w "sezonie", ale ja w zeszłym roku tyle płaciłem brutto (7% VAT) i to bez znajomości...

Dzieki za odpowiedz.

Czekam na dalsze komentarze obeznych cen,bo byc może coś się zmieniło w stosunku do poprzedniego roku.Czy ktoś orientował się obecnie woj.mazowieckie

Witam. jestem nowy na forum. mieszkam na granicy wijewództwa lubelskiego i mazowieckiego. Możecie mi doradzić gdzie najtaniej i od uczciwego sprzedawcy kuić 1200 szt. porotherma 44? Pozdrawiam

Witam, szukam namiarów na najtańsze materiały w okolicach Konina- gazobeton (solbet, H+H) 24*24*59, gęstość 600.

Stal, ew, styropian też mile widziane :)

artmag, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na skladach tylko siwy pustak, białego nie uświadczysz- a taki chcialem kupic, wiec jak zacząłem szukać to gdziekolwiek bym nie kupil to i tak taka firma bierze i kupuje bezpośrednio w fabryce i taki zestaw przyjeżdża do Ciebie na budowę-koszt ok 2,5PLN/km bez rozładunku liczony w jedną stronę lub ok 3PLN liczony w dwie srony +150 za rozładunek z HDS- wiem, bo wlasnie zamówilem SOLBET z zakładu w Głogowie 7,4/szt

a u CIebie moze być lepiej kupć z Solca- nie wiem gdzie to jest ale chyba blizej Ciebie jak mnie;)

Z całym szacunkiem ale chyba ten wątek jest o czymś innym... :)

U mnie pręty stalowe leżą w salonie, a nie mam jeszcze okien ani drzwi. na razie nikt się nimi nie interesował. Zdarzyło się natomiast, że w mojej miejscowości ukradli całą zmontowaną więźbę :evil:

P.S

W dzieciństwie straciłem 3 rowery - 2*Wigry i raz Jubilata :)

Tamir Pszczyna:

blacha powlekana aluminiowa grafit 1x2m 80 zł / arkusz

blacha powlekana brąz 1,25x2m 60 zł / arkusz

folia paroprzepuszczalna deltavent 1300g - 3,57 m2

Słupsk, ceny na dzisiaj:

więźba impr. - 680 net/ m3,

BK Prefabet 24x24x59- 8,45 brut/szt z dostawą - od lutego + 0,5 zł - recesja??? :D

Strop teriva 100 m2 - 7600 brut

B20 - 240 net PLN/m3 + pompa, a od lutego też bedzie drożej bo ponoć cement drożeje. Dodam, że w tej samej betoniarni w sierpniu na ławy kupowałem po 280 net/m3!!

Odwiedziłem dzisiaj troche składów i wszędzie słysze brać bo bedzie drożeć!! Propaganda?? Nie wiem ale biore na razie BK bo faktycznie juz chyba tańszy nie bedzie?

hmm, no właśnie i co z tymi cenami????

składy budowlane chyba robią propagande, dowiedziałem się że cement drożeje a w cementowni chełm piec zamkneli jeden, parę wypowiedzi wcześniej pisali forumowicze, że stal drożeje a ja się dowiedziałem że ceny złomu znowu spadły......szkoda gadać, napedzają koniunkturę

Ja zaczynam na wiosne narazie zamówiłem tylko solbet z dostawą na miejsce i rozładunkiem po 8,3 i połówka 4,15 miałem taniej ale luz i po podliczeniu kosztów transportu i rozładunku wychodziło prawie to samo

Poza tym na jednym składzie koleś mi mówi, że jak u niego będę wszystko brał to ceny mi da hurtowe....haha łaskę robi jakby innych składów nie było.

Ifka dzięki za odpowiedź, podzwoniłam dzisiaj po różnych składach i mają mi oddzwonić. Do końca stycznia chcę kupić materiał.
hmm, no właśnie i co z tymi cenami????

składy budowlane chyba robią propagande, dowiedziałem się że cement drożeje ...

dzwoniłem do dwóch betoniarni i w jednej mówią że cement drożeje i już w lutym będzie drożej. Natomiast w drogiej powiedzieli mi że ceny jakie mi podali dzisiaj na wyroby betonowe (bloczki, nadproża, B-20..) utrzymają się do końca lutego

Witam

Mi tez we wszystkich betoniarniach do których dzwoniłem w okolicach

Otwocka mówili że od lutego ceny do góry o ok.15 zł na m. Ja już dłuzej nie czekam.Placę po 235 zl/m + pompa gratis przy zamowieniu 150 m.Uwazam że to bardzo dobra cena przynajmniej na mazowieckie.Bloczki 24x38 (te większe m6) po 2,6 zł wykonane z kruszywa tego samego co robią beton b-20 ,takze bardzo twarde,mozna znalezc tansze,ale uwaga wykonane z pospolki z samą gliną i piachem-rozpadaja sie po lekkim stuknięciu młotkiem.,Pozdrawiam.A co do cen uważam że tak czy inaczej będzie drożej i nie koniecznie z uwagi na rzeczywisty wzrost cen surowców,ale poprostu z uwagi na zbliżający sie sezon budowlany-tak jest co roku.W styczniu najtaniej!pozdrawiam

Witam

Mi tez we wszystkich betoniarniach do których dzwoniłem w okolicach

Otwocka mówili że od lutego ceny do góry o ok.15 zł na m. Ja już dłuzej nie czekam.Placę po 235 zl/m + pompa gratis przy zamowieniu 150 m.Uwazam że to bardzo dobra cena przynajmniej na mazowieckie.Bloczki 24x38 (te większe m6) po 2,6 zł wykonane z kruszywa tego samego co robią beton b-20 ,takze bardzo twarde,mozna znalezc tansze,ale uwaga wykonane z pospolki z samą gliną i piachem-rozpadaja sie po lekkim stuknięciu młotkiem.,Pozdrawiam.A co do cen uważam że tak czy inaczej będzie drożej i nie koniecznie z uwagi na rzeczywisty wzrost cen surowców,ale poprostu z uwagi na zbliżający sie sezon budowlany-tak jest co roku.W styczniu najtaniej!pozdrawiam

W której betoniarni brałeś?. Czy beton /bloczki brałeś na zasadzie płacę teraz dostaję fakturę a towar biorę gdzieś na wiosnę?

W której betoniarni brałeś?. Czy beton /bloczki brałeś na zasadzie płacę teraz dostaję fakturę a towar biorę gdzieś na wiosnę?

Tak płacę teraz a odbieram za ok.miesiąc jak pogoda pozwoli,taki jest warunek utrzymania ceny.Zakladam że moja cena jest przy duzym zamowieniu,bo betonu biorę na 3 budunki.łącznie ok 200m licząc B-20 (150m) B-10 i B7,5.Bloczki przy ilości 2000 sztuk.

Betoniarnia Redek w Jatnym