Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do aktualnie budujących jakie ceny materiałów u Was?

Przepłacam czy to dobre ceny:

podaję brutto z wliczonym transportem - koszt ostateczny:

1m3 betonu B20 - 200zł

1m3 betonu "chudego" - 170zł

bloczek betonowy fundamentowy 24x14x38 - 2,40zł/szt.

stal konstrukcyjna pręty żebrowane śr. 12mm - 2,00zł/kg (dowóz gratis przy zakupie 1 tony )

Aktualnie szukam bloczków silikatowych klasy 15 na ściany konstrukcyjne gr.24cm

styroduru gr. 15cm na ocieplenie ścianek fundamentowych

Buduję się w województwie pomorskim.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1m3 betonu B20 - 200zł

stal konstrukcyjna pręty żebrowane śr. 12mm - 2,00zł/kg (dowóz gratis przy zakupie 1 tony )

Ceny z vatem czy bez Podałeś?

z tym do mnie :)

fighter1983 - za późno przeczytałam. Już kupiony. Ostatecznie nie styrodur a hydropian po 286 za 1m3 (cena netto). Nie wiem czy nie przepłaciłam ale nie było czasu za wiele na załatwienie tego.

Bloczki silikatowe na ściany konstrukcyjne gr 24, klasy 15, znalazłam z wytwórni w Szlachcie po 2,53zł/szt brutto+ 250zł za 1 transport. Transportów będę miała 4, więc na ilość jaką zamawiam po wliczeniu kosztów transportu i rozładunku wyjdzie 2,74zł/szt. bloczka. To są bloczki 25 x 24 x 22 bo są jeszcze takie większe na 33cm a nie 22, wtedy wychodzi ich trochę mniej na 1m2, ale po przeliczeniu te wyszły mi najtaniej.

fighter1983 - za późno przeczytałam. Już kupiony. Ostatecznie nie styrodur a hydropian po 286 za 1m3 (cena netto). Nie wiem czy nie przepłaciłam ale nie było czasu za wiele na załatwienie tego.

Bloczki silikatowe na ściany konstrukcyjne gr 24, klasy 15, znalazłam z wytwórni w Szlachcie po 2,53zł/szt brutto+ 250zł za 1 transport. Transportów będę miała 4, więc na ilość jaką zamawiam po wliczeniu kosztów transportu i rozładunku wyjdzie 2,74zł/szt. bloczka. To są bloczki 25 x 24 x 22 bo są jeszcze takie większe na 33cm a nie 22, wtedy wychodzi ich trochę mniej na 1m2, ale po przeliczeniu te wyszły mi najtaniej.

to sa "hydropiany"

Edytowane przez Redakcja
  • 4 weeks później...

Dzień dobry,

Jestem studentką budownictwa i przeprowadzam krótką, dwuminutową ankietę na temat materiałów budowlanych oraz tendencji klientów przy ich wyborze. Jeżeli buduje lub budował Pan/Pani dom, byłabym wdzięczna za pomoc.

https://www.ankietka.pl/ankieta/233710/materialy-budowlane-badanie.html

To dobre ceny u mnie w mazowieckim wyższe,,,:(

nie przesadzaj jego ceny sa czesciowo wysokie i pod Wawa mozna dostac taniej tylko poszukac;)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Z ostatnich zamówień

drewno na wiezbe 720zl netto/m3 z impregnacja (teoretycznie mozna troche taniej, ale wykonawca zamowil ze sprawdzonego zrodla)

Dachówka creaton titania czarny mat

zwykła 3,70 brutto

gasiar podstawowy+uchwyt 20,90zl brutto

Ktos ostatnio kupowal titanie tak dla porownania?

Ceny najniższe jakie udało mi się znaleźć:

Beton B20 - 250 zł

Stal- 3zł/kg

Bloczek betonowy - 2,6 zł

Ytong - 7,6 zł

Nie wiem skąd takie niskie ceny we wcześniejszych postach. Jestem z Kotliny Kłodzkiej (Dolnośląskie) i może tutaj takie ceny są :/

Górny Śląsk

Beton B25 195 zł netto m3

Stal kl. AIII N ok. 2,37 zł netto za kg

XPS 385 zl brutto za m3

Piasek 27 zł brutto z dostawą za m3

Pustak ceramika 25 3,70 zł netto

Beton B20- 220 zł/m3

Bloczek betonowy-2,53 zł z dowozem i HDS-em

Piach (siany)- wywrotka 400 zł nie pamiętam ile ton w ostatniej dostawie, bo z tym podobno różnie jest w zależności od dostawcy.

Witam, przymierzamy się do budowy na wsi i mamy takie oto propozycje brutto z transportem -proszę o info, czy te ceny są OK, czy jest szukać dalej?

Stal -2250zł/t / Porotherm 11,5P+W KL 10A - 3.90zł/szt / 25P+W KL15 -4.45zł/szt. / Deski szalunkowe: 550zł/m3, stemple: 8zł/szt /Beton B18/B20 -200zł/m3

Pozdrowionka!

@Moni_ - można wiedzieć skąd brałaś beton i stal? Będę się budował koło Gdyni i robię rozeznanie rynku... Z góry dzięki za odpowiedź
  • 3 weeks później...

1m3 betonu B20 - 200zł

woj Łódzkie

1m3 betonu B20 - 227zł brutto

1m3 betonu "chudego" - 200złbrutto

bloczek betonowy fundamentowy 24x14x38 - 2,45zł/szt.brutto

stal konstrukcyjna pręty żebrowane śr. 12mm - 2,25zł/kg netto

Witam, przymierzamy się do budowy na wsi i mamy takie oto propozycje brutto z transportem -proszę o info, czy te ceny są OK, czy jest szukać dalej?

Stal -2250zł/t / Porotherm 11,5P+W KL 10A - 3.90zł/szt / 25P+W KL15 -4.45zł/szt. / Deski szalunkowe: 550zł/m3, stemple: 8zł/szt /Beton B18/B20 -200zł/m3

Pozdrowionka!

Witam. Moim zdaniem ceny masz dobre ja płaciłem jn.

Stal -2,250/t / Porotherm 11,5P+W KL 10A - 3.90zł/szt / 25P+W KL15 -4.26zł/szt. / Deski szalunkowe: 570zł/m3, stemple: 7zł/szt /Beton B18/B20 -227zł/m3

Poza stalą wszystko ceny brutto.

Edytowane przez qbic221

Beton B 20 cena 250 zł .

Czy jest to wystarczająca klasa do wykonania utwardzenia placu pod ciężki wózek widłowy ?