Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Forum ma czemuś służyć. Wątek o cenach materiałów budowlanych również. Hasło "Cegła 1 zł" coś tam mówi ale nie znam osoby, która na tym skorzysta. Jeśli piszesz o suporex-ie to napisz proszę coś więcej. Gdybym akurat potrzebował, będę wiedział gdzie szukać, do kogo zadzwonić i czy na koniec nie okaże się, że to cena netto, towar III gatunku lub trzeba samodzielnie przywieźć i rozładować. That`s all.

:) to już łatwiej trafić... A w której hurtowni?

sory ale nie wiem o co ci tak naprawde chodzi :-?

o to że nie wszyscy wiedzą co chcesz powiedzieć czy te bloczki to chcesz po tyle sprzedać,kupić czy zrobić?

nie rozumiem dlaczego tu taki napad na mnie tzn. na moja wypowiedz. Temat tego postu "cennik materialow budowlanych", dlatego pisze cene za suporex (chyba jasne ze kupilam go w takiej cenie) 8) a jesli chodzi o miejsce zakupu to chyba nie problem zapytac?

stal zbrojeniowa (fi 6/fi12) z pogięciem i pocięciem (pręty proste, strzemiona, bigle, elki ) 1800 netto, bez transportu, Odmet - Odział w Mosznie koło Pruszkowa

nie rozumiem dlaczego tu taki napad na mnie tzn. na moja wypowiedz. Temat tego postu "cennik materialow budowlanych", dlatego pisze cene za suporex (chyba jasne ze kupilam go w takiej cenie) 8) a jesli chodzi o miejsce zakupu to chyba nie problem zapytac?

Nie podając precyzyjnej i pełnej informacji dot. zakupu nie tylko nie pomagasz innym, ale również możesz też przyczynić się do niepotrzebnej straty czasu innych osób dopytujących się niepotrzebnie o brakujące dane .

Nie podając precyzyjnej i pełnej informacji dot. zakupu nie tylko nie pomagasz innym, ale również możesz też przyczynić się do niepotrzebnej straty czasu innych osób dopytujących się niepotrzebnie o brakujące dane .

Ten wątek dotyczy cen, więc należy podać co i za ile kupiłeś/możesz kupić. I tyle - kwestia gdzie to kupić to zupełnie osobna rzecz.

Podbitka drewniana 15 mm - 24,50 zł / m2

Ten wątek dotyczy cen, więc należy podać co i za ile kupiłeś/możesz kupić. I tyle - kwestia gdzie to kupić to zupełnie osobna rzecz.

Podbitka drewniana 15 mm - 24,50 zł / m2

zgadzam się w 100%

pozdro

Też bym się zgodził jeżeli wiadomo skąd, z jakich okolic jest forumowicz.

Ale gdy nie podał miejsca zamieszkania to dobrze byłoby gdyby przy cenie napisał np w nawiasie nazwę miejscowości, w której dana cena obowiązuje. Po co mam się podniecać niską ceną jak to jest powiedzmy w Szczecinie.

...Styropian elewacyjny- 100zł/ m3 (Chmielnik)

- kwestia gdzie to kupić to zupełnie osobna rzecz.

Zgadzam się. Nie zrozumiałeś jednak istoty sprawy. Ludzi interesuje gdzie ktoś dostał daną cenę za towar X.

Przykład: pospółka. Załóżmy, że ktoś podał cenę 100 PLN za 10 ton.

O ile gdzieś w lubelskim, gdzie na każdym kroku jest żwirownia, może być to cena przeciętna, to np. w okolicach Warszawy byłaby to niesamowita okazja.

Z mojej strony EOT.

....alegro albo supermarkety budowlane
Raczej to pierwsze. Te drugie to dopiero mają cennik.....

urban legends

większość drobnicy (jak np materiały na drenaż) dostałem taniej w marketach niż w hurtowniach (a sprawdziłem kilka bo na początku wychodziłem z założenia że lepiej dać zarobić swojemu... ale dać zarobić a dać się okraść w biały dzień to różnica...)

dziś lokalna hurtownia wyceniła mi ten parapet na 9.31 brutto

a tu http://www.mikulska-klinkier.pl/sklep/Parapetokapnik+280x110mm+O512c_p554.html

komentarz chyba zbędny

większość drobnicy (jak np materiały na drenaż) dostałem taniej w marketach niż w hurtowniach
A ja nie....
dziś lokalna hurtownia wyceniła mi ten parapet na 9.31 brutto

a tu http://www.mikulska-klinkier.pl/sklep/Parapetokapnik+280x110mm+O512c_p554.html komentarz chyba zbędny

Jednak skomentuję. W lokalnej hurtownii nie kupiłem prawie nic. W żadnej z dwóch najbliższych. Rabaty były w tych oddalonych ok 30km a mimo to woziły materiały - bloczki fundamentowe 29 km, styropian i dachówka 26km, max-y - 37km. Na Śląsku to nie jest "lokalnie".

A przy okazji tych okapników które pokazujesz - klej kerakoll h40 flex m.in. do nich kupiłem dziś po 54,45 brutto za worek. I w myśl niektórych powyższych opinii należałoby dodać - A domyślcie się gdzie...... . Pozdrowienia