Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kobyłka okolice Warszawy

Jestem na razie na etapie zakupów materiałów do budowy domu. Wiele słyszałam o tym, że na wiosnę mają iść do góry wiec wole nie ryzykować.

Udało mi się kupić cegłę Leier 30 za 4,80 zł brutto z dostawą i rozładunkiem i bloczki gazobetonu 24cm za 8,50 zł. Jak myślicie czy przepłaciłam?? bo w tych czasach to ceny wariują.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kobyłka okolice Warszawy

Jestem na razie na etapie zakupów materiałów do budowy domu. Wiele słyszałam o tym, że na wiosnę mają iść do góry wiec wole nie ryzykować.

Udało mi się kupić cegłę Leier 30 za 4,80 zł brutto z dostawą i rozładunkiem i bloczki gazobetonu 24cm za 8,50 zł. Jak myślicie czy przepłaciłam?? bo w tych czasach to ceny wariują.

Nie wiem jak za cegłę ale ja BK 24cm biały H+H kupowałem w tamtych regionach po 7,80 zł.

Interesuje mnie cena oryginalnego ytonga 40 i 24, najlepiej z podaniem źródła zakupu :)

Niepokoi mnie różnica w cenach ofert np z allegro i tych "hurtowych" podanych przed producenta.

Pozdrawiam[/u]

ytong 24 8,10 zł brutto/szt.

ytong 40 140,00 zł brutto/m2

Wrocław ceny z 16-11-2009 (chyba jeszcze aktualne :wink: )

Niepokoi mnie różnica w cenach ofert np z allegro i tych "hurtowych" podanych przed producenta.Pozdrawiam[/u]

Ytong ytongowi nie równy. To jak pampers - nie wszystkie pieluchy na które mówimy pampers to Pampersy Procter&Gamble. Nie wszystkie "ytong-i" robi Xella. Podpytaj dokładnie sprzedawców z allegro to się rozjaśni. Pozdr.

Porotherm Wienerberger 25P+W po 5,50zł sztuka w Kole - Konińskie Składy Budowlane, I Dąbiu - KOLBIS, Cegła klinkierowa Wienerberger po 1,70 zł sztuka Pomerania ( czerwona ) też Koło II gatunek po 1,5 zł, bloczek betonowy po 3 zł sztuka - Koło, cegła zwykła czerwona ( bardzo mocna ) 1 zł za sztukę Koło - BUDMA

Witam dzisiaj dostalam wycene z Tarnowa Porotherm 25P+W 6,55 brutto, Porotherm 30P+W 5,25brutto wydaje mi sie ze troszke przesadzili , moze ktos z malopolski zna sklady budowlane z lepszymi cenami okolice Tarnowa

Dostałem ofertę na okna na poddasze. Mały pośrednik z Kutna zaproponował cenę za okno o rozmiarze wys. 110 cm x 140 cm szerokośc 820 zł. Okno z metalowymi okuciami w kolorze złoty dąb obustronny, Profil 6-komorowy szeokości 8,5 cm, pakiet 3-szybowy o współczynniku 0,6 . Jest to okno z serii EKO 3 . Firma na ul. Sienkiewicza w Kutnie.

Witam dzisiaj dostalam wycene z Tarnowa Porotherm 25P+W 6,55 brutto, Porotherm 30P+W 5,25brutto wydaje mi sie ze troszke przesadzili , moze ktos z malopolski zna sklady budowlane z lepszymi cenami okolice Tarnowa

Nie wiem jak kształtują się ceny w Tarnowie, ale w Krakowie w Marka (grupa PSB) http://www.markapsb.pl mają 25 za 5,60. Mają oni m.in. oddział w Bochni - może wartałoby tam zadzwonić i zapytać czy będą mieć darmowy dowóz.

Poza tym polecam szukać głównie w lokalnych składach budowlanych, tam mają często dużo lepsze ceny.

Wtam!

Porotherm 25 P + W najniższe ceny z transportem (HDS):

"BudMed" - Kraków, Kobierzyńska - 5,40

"Wojtek Palonek" - Gdów - 5,45

"BudMur" - Kraków, Skośna - 5,50

"Sawa" - Kraków, Stoczniowców - 5,50

"Kowalczyk" - Siercza - 5,50

"Domater" - Bilczyce k. Gdowa - 5,60

"Marka" (grupa PSB) - Kraków, Skotnicka - 5,60

Czy myślicie, że warto jest teraz kupować czy sądzicie, że ceny może jeszcze spadną przez zimę?

max 288/188 po 2 zł cegła pełna czerwona na kominy po 0,8 zł i TERMOton P+W 11,5 325 x 115 x 235 po 2,15

,ale dostałem fakture tylko na 10 tys

moge podac namiary okolice opoczna

A za ile kupowałeś, że faktura "tylko na 10tys"? Napisz też kto tego maxa wypalił, łatwiej będzie porównać cenę...

max 288/188 po 2 zł cegła pełna czerwona na kominy po 0,8 zł i TERMOton P+W 11,5 325 x 115 x 235 po 2,15

,ale dostałem fakture tylko na 10 tys

moge podac namiary okolice opoczna

A za ile kupowałeś, że faktura "tylko na 10tys"? Napisz też kto tego maxa wypalił, łatwiej będzie porównać cenę...

5600 maxa 3000 cegły czerwonej 3500 11,5 razem ponad 21 tys. cegielnia owczary

Szukałem Ytonga oraz Solbetu 24 cm P+W

Ytong znalazłem w następujących cenach:

Allegro 6,65 + koszty transportu

Hurtownia w okolicach Zgierza 7,70 transport gratis

Sądzicie że to jest dobra cena jak na Ytong ?

Natomiast Solbet

8,70 hurtownia internetowa w Bydgoszczy

9,50 Zgierz skład budowalny

9,50 Łódź skład budowalny

Macie może jakies namiary na Solbet w atrakcyjniejszej ofercie cenowej?