Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po kolejnych negocjacjach

Silka E - 24 kl.15 - x 3,30 zł./szt. brutto

Silka E - 12 kl.15 - x 1,85 zł./szt. brutto

zaprawa klejowa Silka-Ytong - 0,99 brutto/kg

Pustak stropowy keramzyto-betonowy Teriva I - 3,70 zł./szt

Niestety + transport i HDS - bo do mnie jest dość daleko - ale dostałam dość przyzwoite ceny.

Skład w Łowiczu - dane podam jakby ktoś był zainteresowany

To oferta sprzedaży? Czy może w tej cenie da sie to gdzieś (gdzie?) kupić?

to ostatnia wycena za materialy, jest tego wiecej bo bede kupowal przed wiosna materialy na caly stan sso. te ceny biora sie z negocji, na poczatku pojezdilem po skladach, poskanowali moj projekt i po kilku dniach zaczeli sie odzywac itd... teraz jak dostaje nowa oferte to wysylam ja mailem do pozostalych przedstawicieli handlowych i za kazdym razem ktos daje kilka groszy na sztuce taniej :) widac, ze jest na czym upuszczac bo kazdy chce sprzedac ;d

np. leier 30 na poczatku byl za 4,50 a teraz za 3,95 brutto z przywozem i rozladunkiem!

glownie rozmawiam z budozbyt w rybniku, hadex z jastrzebia, komplex z jankowic no i lubar tez z rybnika. kazdy ma cos taniej a drugi drozej, ale na calosci zawsze jest kilkaset zlotych taniej!

pozdrawiam

Maciek&Kamila

emilus18

TRANSPORT ... jeszcze raz transport ... stad sie biora roznice w cenach....

Silka E - 24 kl.15 - x 3,30 zł./szt. brutto

Silka E - 12 kl.15 - x 1,85 zł./szt. brutto

szukaj dalej... da sie taniej ....

Na wiosnę ruszam z budową i potrzebuje informacji na temat materiałów budowlanych w dobrych cenach w okolicach Częstochowy i na wschod od niej.

Co nieco już wiem, ale może pomożecie:)

porotherm 44 P+W

porotherm , 44 P+W 1/2,

porotherm 44 P+W R 3/4,

porotherm 11,5 P+W

zaprawa ciepłochłonna

cement

akerman

stal zbrojeniowa fi 12

folia kubelkowa

styropian twardy 8 cm

beton z gruchy

Bloczki (Częstochowa) już mam, cena 2,4 szt z transportem 35 km :)

Belding a nie wiesz może w jakiej odległości jest najbliższy zakład produkcyjny Ytong-Xella? Sporo by to pomogło w sprawdzeniu tej ceny która otrzymałeś.

Sprawdzilem... spokojnie możesz dążyć do 6,70zł za sztukę.

Bartek ma rację. Swego czasu właśnie na allegro były najniższe ceny. Ja przez allegro trafiłem do hurtowni - 40km od budowy.

Inna sprawa, że w ten sposób raczej nie zwrócisz tego co zostanie i tym sposobem pewnie wełna znów trafi na alle(dro)gro. Z mojego doświadczenia wynika, że czasem warto dać nieco więcej i mieć możliwość zwrotu. Pozdr.

Podpowiedzcie mi jeszcze jak ustosunkowć sie do słów sprzedawcy z hurtowni żeby poczekać z kupnem materiałów do połowy marca ponieważ teraz ceny są sztucznie podnoszone żeby wyczuć rynek a w połowie marca zaczna spadać ponieważ zaczna sie budowy. ???

Podpowiedzcie mi jeszcze jak ustosunkowć sie do słów sprzedawcy z hurtowni żeby poczekać z kupnem materiałów do połowy marca ponieważ teraz ceny są sztucznie podnoszone żeby wyczuć rynek a w połowie marca zaczna spadać ponieważ zaczna sie budowy. ???

Nie wiem... chcialbym sam to wiedziec ... Ytong obecnie jest bardzo tani, udalo sie przewidzieć podwyżkę cen styropianu, obecnie cement znowu ma zacząć drożeć. Skoro poszły w górę: styropian, cement, OSB jakoś nie wydaje mi się, żeby Ytong miał tanieć. Ale wiadomo.... wszystko się może zdarzyć...

wydaje mi sie, ze w marcu napewno spadnie deszcz procz sniegu ;/

a tak na serio moje sklady w ktorych negocjuje ceny twierdza prawie zgodnie, ze wyroby ceramiczne maja isc w gore na wiosne a i tego do konca nie wiadomo a reszta materialow ma sie utrzymywac na poziomie z teraz. jak widac wszedzie ktos gdzies cos slyszy ale pewnie dlatego nas strasza podwyzkami bo maja zimowy zastuj i chca cos sprzedac

jak widac wszedzie ktos gdzies cos slyszy ale pewnie dlatego nas strasza podwyzkami bo maja zimowy zastuj i chca cos sprzedac

Zastój chyba :)

Dlatego własnie nie lubię informować o zmianach cen... nie zawsze podwyżki są takie jak planowane, co jakiś czas trafia się fałszywe info o podwyżkach.

Dlatego też: podwyżek nie będzie, wszystko będzie tanieć, tanieć, a później jeszcze bardziej tanieć, aż wreszcie hurtownie będą dopłacać do każdego zamówienia :p

Przebieg cen bez jakichś wypadków typu boom budowlany/kryzys przebiegają każdego roku tak samo - wykres sinusoidalny gdzie dół cen przypada na styczeń/luty - ale ja się nie znam.