Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W okolicach Tucholi 2 znane firmy produkujące materiały budowlane liczą sobie odpowiednio:

firma A:

1) belka terriva 21zł/mb, z dowozem 30km

2) pustak terriva 7 i 8zł brutto, z dowozem 30km

3) płyta stropowa kanałowa F=4,5kN, 110zł m2 brutto z dowozem bez rozładunku 30km

4) bloczek B7 38x25x14cm 3,3zł brutto szt z dowozem 30km

firma B:

1) belka terriva 21zł/mb i 23zł/mb netto (do 4,2m i pow 4,2m), z dowozem 30km

2) pustak terriva 6 i 7zł brutto, z dowozem 30km

3) płyta stropowa kanałowa F=4,5kN, 104zł m2 brutto z dowozem bez rozładunku 30km

4) bloczek B7 38x25x14cm 3,0zł brutto szt z dowozem 30km

5) beton B20 293zł/m3 brutto z dowozem lub 310zł/m3 z podajnikiem tasmowym 10m.

Czy ktoś z okolic Tucholi, Koronowa, Sępólna, Chojnic wie gdzie jest taniej?

Okolice Grodziska Mazowieckiego:

Stal 12 - 2708 zł brutto

Stal 6 - 3111 brutto

Wiązałkowy: 4270 zł brutto

Transport w cenie

Beton B20: 215 zł netto za 1 m3 + 200 zł dowóz + 500 złotych za dowóz i 2,5h pracy pompy. Brałem 23 m3.

Beton B15: mam ofertę za 205 z tej samej betoniarni.

Cement II - 399 zł brutto za tonę.

Szukam taniego piasku zasypowego, stropu terriva i leier thermopor 25 P+W. :)

No i jest kolejna porcja cen Porothermu 25 P+W:

4,75 + promocja 500 zł zwrotu, wychodzi 4,60 brutto/szt

jeszcze lepsza oferta:

4,50 + promocja 500 zł zwrotu, wychodzi 4,35 brutto/szt !!! (przy założeniu że kupię u nich dachówkę)

Koszty: 3 h jeżdżenia między składami, 10 zł na gaz :-)

Zyski: między najwyższą a najniższą ofertą różnica 1815 zł !! :-)

Ano - wlasnie sprawdzilem. Na razie mam ceny pod Krakowem po 4.45 z transportem, ale wg projektu nie potrzebuje az 2500 sztuk - przynajmniej nie 25-tki. No coz, trzeba bedzie prawdopodobnie dobrac z materialu na scianki dzialowe - w promocji chyba tego nie wylaczali. A poki co rozbieznosc mam chyba od 4.45 wlasnie do 5 zl.

Z innej beczki: stal 12-tka po 2514, 6-tka prety po 2800 zl (Metalkom Kryspinow, okolice Krakowa) +transport (w zaleznosci od ilosci chyba 6-9 zl/km)

No i update - luskar ma promocje na Brennera - całkiem ładne pustaki (miałem w ręku), gdzieś po 4.40. Niestety nie mają za bardzo możliwości magazynowania tego u siebie (nie wiem, czy jesienią zdąże coś pomurować, a na działce miejsca mało).

MORHOT - spróbuj z tymi gośćmi z Kryspinowa (metalkom) - licząc że potrzebujesz pewnie ze 2 tony, nawet z transportem wyjdzie cię parę stów taniej.

Musze do nich zadzwonić...

Teraz pora na FAKRO - na razie wszędzie dają 27% od sugerowanego cennika detalicznego...

Szukam też komina Schiedel Rondo Plus 20cm, na 8 mb, ale chyba nikt nie przebije ceny internetowej - około 3200.

Więźba impregnowana po 650 - wszędzie cena taka sama... w cenie transport i rozładunek.

Okolice Grodziska Mazowieckiego:

Stal 12 - 2708 zł brutto

Stal 6 - 3111 brutto

Wiązałkowy: 4270 zł brutto

Transport w cenie

Beton B20: 215 zł netto za 1 m3 + 200 zł dowóz + 500 złotych za dowóz i 2,5h pracy pompy. Brałem 23 m3.

Beton B15: mam ofertę za 205 z tej samej betoniarni.

Cement II - 399 zł brutto za tonę.

Szukam taniego piasku zasypowego, stropu terriva i leier thermopor 25 P+W. :)

Strop teriva - polecam Czamaninek http://www.czamaninek.pl/start.html, przedstawiciel Grzegorz KAROLKIEWICZ tel. 510-137-917, powołaj się na Jarka z Wierzbina, może uda Ci się coś wynegocjować ;)

Piasek: Mariusz, 605 85 01 01, http://www.mariotrans.pl/oferta.html, też się możesz na mnie powołać.

Pustaki Leiera mieli w Normie http://www.norma.org.pl

Edytowane przez yar
literówka

Poztrebuje opinii - czy cena 38 zl za paczke styropianu fasadowego Termoorganika Standard 150 mm to dobra oferta?

A nie kupowaliscie ostatnio welny i folii do ocieplenia dachu? Potrzebuje 15+5, jakies 150 m2, a ceny nieciekawe...

I dobry, bialy tynk mineralny w ludzkiej cenie tez by sie przydal - jakies 250 m2.

Okolice Krakowa oczywiscie.