Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

klepnięte ceny z dziś:

porotherm Wienerberger 25 P+W: 4,70

porotherm Wienerberger 11,5 P+W: 4,60

stal żebrowana: 2430/t

stal 6 mm gfładka: 2700/t

Koramic L-15 angoba szlachetna: 36,80/m2

cement: 380/t

wapno 405/t

Wszystkie ceny brutto, z fakturą, z dowozem na plac budowy i rozładunkiem

do owp

Porównuj ceny materiałów markowych, czyli Silkę z Xelli oraz Porotherm Wienerbergera, biorąc poprawkę, że silki wchodzi 15szt/m2 a Porothermu 25 tylko 10,7 szt/m2

Powinno Ci wyjść je... chu... :-D

Alledrogo prawdę Ci powie!! Albno wycieczka po składach... tyle, że np u mnie w Małopolsce mało kto wie, co to silikat :-P

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Morhot - dzięki. Faktycznie oryginalna silka wyjdzie trochę drożej (wg cen z allegro P=4,5, S=3,33 - w przeliczeniu na m2 silka droższa).

Tylko weź pod uwagę, że większość ofert na Allegro nie zawiera kosztów transportu.

HDS przez całą Polskę niekoniecznie musi być tani i nagle się okazuje że efektywnie Porotherm Cię kosztuje np. 5.5zł

Moje ceny to były ceny ze składu, z transportem na budowę.

klepnięte ceny z dziś:

porotherm Wienerberger 25 P+W: 4,70

porotherm Wienerberger 11,5 P+W: 4,60

stal żebrowana: 2430/t

stal 6 mm gfładka: 2700/t

Koramic L-15 angoba szlachetna: 36,80/m2

cement: 380/t

wapno 405/t

Wszystkie ceny brutto, z fakturą, z dowozem na plac budowy i rozładunkiem

do owp

Porównuj ceny materiałów markowych, czyli Silkę z Xelli oraz Porotherm Wienerbergera, biorąc poprawkę, że silki wchodzi 15szt/m2 a Porothermu 25 tylko 10,7 szt/m2

Powinno Ci wyjść je... chu... :-D

Alledrogo prawdę Ci powie!! Albno wycieczka po składach... tyle, że np u mnie w Małopolsce mało kto wie, co to silikat :-P

Witam,

Mam prosbe prosze o kontakt do tych hurtowni. Szczegolnie porotherm 25. Cena rewelacyjna!!!

Wszystko zależy od tego jak daleko Twój dostawca ma do cegielni Wienerbergera (ile policzy za transport) oraz z której cegielni będzie towar, bo w poszczególnych cegielniach ceny sa różne...

W każdym razie jeśli budujesz w okolicach Myślenic, to odezwij się na priva!

Witam,

Jeszcze nie za bardzo wiem jak odezwac sie na prive. W kazdym badz razie prosze o informacje na [email protected]. Dziekuje serdecznie!!!

A buduje w Sanoku.

Pozdrawiam,

Bez sensu, do Sanoka za daleko!

Robisz wycieczkę po składach w okolicy 15 km od Ciebie - pewnie jest ich co najmniej 5-8. Prosisz o rozmowę z szefem, szefowi mówisz, że masz oferte na porotherm po 4,7 i pytasz czy da lepszą? Jak nie da, to pytasz ile najmniej może dać... w ten sposób dowiesz się za ile faktycznie można u Ciebie porotherm kupić. Nie daj się wpuścić w maliny typu Leier, klasa 10 albo porotherm Light. Zaznacz też od razu, że po budowie chcesz zwrócić to co zostanie, żeby Ci potem nie kwitły ze 3 palety w ogródku...

Są przecież na rynku swego rodzaju katalogii branżowe, gdzie można znaleźć cenę wykonania danej usługi. Teraz takie rozwiązania przeniosły się do Internetu. Np. na stronie e-Bistyp.pl można wyszukać co i i le kosztuje. Niestety, aby z tego skorzystać należy wykupić abonament.

Jak głosi komunikat e-Bistyp.pl, serwis to Internetowa Baza cen robót, asortymentów robót, obiektów, cen materiałów budowlanych, instalacyjnych, elektrycznych, najmu sprzętu budowlanego oraz maszyn i urządzeń, której celem jest wsparcie inwestorów, wykonawców, projektantów, rzeczoznawców, biegłych.

Z kolei na stronie FAVORE.pl ogłaszają się różni specjaliści i również można przynajm,niej zorientowac się w cenach danej usługi.

http://www.favore.pl/cat10_budowa-dom-ogrod.html

Np za stroną favore.pl odbiór techniczny domu we Wrocławiu kosztuje 250-350 zł, a świadectwo energetyczne w Warszawie ok 300 zł.

• 2 weeks później...
Powiat warszawski-zachodni:

Bloczki fundamentowe Semmelrock - 2.9zł brutto

Pręty zbrojeniowe fi12 - 2520zł za tonę brutto

Pręty zbrojeniowe fi6 - 3040zł za tonę brutto

Porotherm 25 P+W - 5.05zł brutto

Silka E24 - 3,49zł brutto

Silka E12 - 1,88zł brutto

Deski - 500zł netto

Komin Schiedel Avant 8.33m - 3383zł brutto

Beton B25 z W8 - 220zł netto za m3

Beton B20 z W6 - 200zł netto za m3

Godzina pracy pompy - 250zł (standardowo wliczona na dzień dobry jedna godzina pracy jako dojazd)

Papa Icopal Szybki Profil SBS Fundament - 215zł za rolkę 10m

Piasek wiślany - 600zł netto za małą wywrotkę

Piasek do zasypania fundamentów - 550zł netto za wywrotkę czteroosiową

Polistyren ekstrudowany (XPS) Synthos gr. 12cm - 366zł za m3

Wszystkie ceny z transportem na budowę (poza papą Icopal)

Najlepsze ceny na Izobud (braliśmy tego w sumie kilkadziesiąt wiader) dostaliśmy w KIM-ie na Bartyckiej (www.kim.home.pl)

Ta Silka to z transportem i rozładunkiem ?

czy uważacie lub jeszcze lepiej macie wiedzę, że jest sens zakupić na zapas styropian?

Pytam bo różnica cen z października 2009 a czerwca 2010 była o 20-30% >

Będę potrzebował styropian (z 20m3) może w końcu roku 2011 lub na wiosnę 2012. Mam miejsce w garażu na budowie. Czy jest sen kupić styropian w zimnie 2010/2011 na zapas? Czy należy się spodziewać kolejnej takiej podwyżki przed nowym sezonem 2011, że nie wspomnę o kolejnej w 2012? Jak uważacie.

czy uważacie lub jeszcze lepiej macie wiedzę, że jest sens zakupić na zapas styropian?

Pytam bo różnica cen z października 2009 a czerwca 2010 była o 20-30% >

Będę potrzebował styropian (z 20m3) może w końcu roku 2011 lub na wiosnę 2012. Mam miejsce w garażu na budowie. Czy jest sen kupić styropian w zimnie 2010/2011 na zapas? Czy należy się spodziewać kolejnej takiej podwyżki przed nowym sezonem 2011, że nie wspomnę o kolejnej w 2012? Jak uważacie.

zima 2010 - lato 2010 wzrost chyba o 15-20%. jak będziesz potrzebować już na wiosnę to szkoda zagracać garażu . nawet jak trochę zdrożeje to na 20m3 będziesz ile do tyłu? 100-150zł?

A jeśli już chcesz kupić koniecznie to lepiej na przełomie styczeń/luty - wtedy wg moich obserwacji jest najtaniej, a jeszcze jak teraz zima przyciśnie....

Czy ktos z Was ostatnio kupował wełnę mineralną? Będę w styczniu ocieplał poddasze - kompletnie nie wiem jakie są ceny. Teraz w grudniu widziałem kilka "promocji" - ale nie mam żadnego porównania. Może ktos podać za ile kupował i jaka ciepła bylą (współczynnik lambda). Buduje na śląsku.

Bełchatów

Bloczki fundamentowe - 3,3 zł brutto Drewbet lub inne 2,50 zł netto

Porotherm 25 P+W kl. 15 - 4,80zł brutto

Ytong 11,5 3,40 zł brutto

Cegła 0,60 zł netto

Komin Lejer izolowany fi 200mm. 7,5m. 2550zł. brutto z wentylacją 2600zł

Wszystkie ceny z transportem na budowę i przechowaniem do wiosny :)

Pozdrawiam

Czy ktos z Was ostatnio kupował wełnę mineralną? Będę w styczniu ocieplał poddasze - kompletnie nie wiem jakie są ceny. Teraz w grudniu widziałem kilka "promocji" - ale nie mam żadnego porównania. Może ktos podać za ile kupował i jaka ciepła bylą (współczynnik lambda). Buduje na śląsku.

faktura na wełne z dzisiaj :)

superrock 12 cm 14,50 zł

toprock 15 cm 16,50 zł

megarock 20 cm 18,00 zł