Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem lekko przerażona, bo musimy zakupić:

- Pręt zbrojeniowy fi 16 = 300 kg

- Pręt zbrojeniowy fi 12 = 1,5 T

Ceny brutto, z dowozem. Ale być może idzie ku tańszemu - w składzie u mnie w Zabierzowie mają stal (bez transportu) w podobnych cenach. Z 2 strony betoniarze straszą, że cement drożeje, kominy podobno też. Ja porotherma kupiłem w lutym, a podobno była zwyżka o 4% z początkiem marca (zabawne - dzwoniłem na jeden skład, podali mi cenę 4.90 - po 5 minutach gość dzwonił drugi raz się tłumaczyć - bo znalazł moje nazwisko w kajecie z ceną 4.76 - jeszcze chyba z grudnia - i wykładał, dlaczego nie może sprzedać po tej niższej)

Wczoraj nabyłem styropian Austrotherm EPS 038 w cenie 150 ZŁ (bezpośrednio z fabryki), a na podłogę Austrotherm 160 zł. 3 dni wcześniej był 4 zł tańszy na kubiku, także cena styropianu już zacznie iść tylko szybko w górę.

A można prosić o namiar do Austrotherm - chciałem właśnie kupić 30 m3 tego styropianu.

BK H+H od - 7,13 do 7,40

Solbet 600 - 7,25

bloczki betonowe - 2,50

stal - 2,750 t

okolice Nowego Dworu Mazowieckiego

BK ma podobna zdrożeć, tak mówią na składach budowlanych. Jakie prognozy cenowe przewidujecie na BK H+H w innych regionach?

Kupować już teraz czy poczekać jeszcze do przełomu maj-czerwiec jak zaczniemy budowę?

Co do ceny wiezby to my klepnelismy na przelomie 2010/2011 w cenie 670zl za kubik (obrzynane, impregnowane) i 850zl za czterostronnie strugane, ale sporo sie naszukalismy w tartakach, a znalezlismy blisko dzialki:) Ceny negocjowalismy.

W samym Szczecinie chcieli od nas duuuzo wiecej, okolo 900zl za obrzynane, impregnowane :mad:. Region: zachodniopomorskie.

ja też poproszę o namiary, z góry dziękuje i pozdrawiam

BK H+H od - 7,13 do 7,40

Solbet 600 - 7,25

bloczki betonowe - 2,50

stal - 2,750 t

okolice Nowego Dworu Mazowieckiego

BK ma podobna zdrożeć, tak mówią na składach budowlanych. Jakie prognozy cenowe przewidujecie na BK H+H w innych regionach?

Kupować już teraz czy poczekać jeszcze do przełomu maj-czerwiec jak zaczniemy budowę?

Ja również na BK Solbet 24 600 mam ofertę 7,25 z dowozem na budowę

BK Solbet 12 - 3,70

oferta jest ważna do końca miesiąca, potem może być już drożej