Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No właśnie koszt transportu mogą wiele zmienić, mam nadzieję że je znasz. Jeśli nie to to ustal.

Ja miałem oferte na ten sam Porotherm za 4.40 zł. Odbiór własnym transportem z cegilni, po ustaleniu kosztów transportu, ledwo w 6 zł za pustak bym się zmieścił.

Dlatego transport to istotna pozycja w kosztach, i trzeba to wiedzieć za wczasu.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to ja kupiłem tydzień temu zdecydowanie taniej ;)

Silikat N24 - 2,55 zł/szt.

Silikat N18 - 2,15 zł/szt.

Silikat N12 - 1,44 zł/szt

Brutto bez transportu na allegro:

http://allegro.onet.pl/silikat-silka-n24-super-cena-i1981875401.html

podaj koszty całkowite!!! Koszt transportu i rozładunku (no chyba, że bedziesz dymał rencyma :) ) sporo mogą zmienić.

Takich cen to nawet mój szwagier mi nie nagrał, choć prowadzi hurtownię budowlaną. Transport zabił jednak opłacalność kupowania u niego.Bezpośrednio od producenta byłoby taniej, ale transport na już i w dodatku najbliższa fabryka w Kluczach więc znów drogi transport-kawał drogi. A ja nie chcę składować materiałów na działce teraz. Będą mi dowozić po 10 palet z rozładunkiem sukcesywnie. Działkę mam dość stromą, odpada więc składowanie. Dojazd nie dla TIR-a. Mam 100 palet.

Poza tym przy otwartym rachunku kupieckim już mam możliwości rabatów na dość poważne zakupy. Trzeba było od czegoś zacząć żeby się uwiarygodnić. Hurtownia rzut beretem od budowy to też wygoda imożliwość zwrotu lub dokupienia w każdej chwili, czy reklamacji.

Jednak takich cen nie widziałam nawet u producenta. Ciekawe rzeczy na tym allegro. Gratuluję!

PS

Twój transport jest jak widzę z Kluczy do Gliwic i 700zł bez rozładunku, bo to tirek będzie jak 20 palet na jeden raz. A ile za rozładunek?

Chciałabym porównać czy rzeczywiście przepłaciłam. Najbliższa wytwórnia dla mnie to też Klucze. Tyle, że budowa na Podhalu.

No tak jak myślałam.Transport z Kluczy na Podhale czyli razy 3. Wychodzi 5 tirów po 2 tys za jednego.

Sprawdzailiśmy te kombinacje dokładnie ze szwagrem. 10 tys musialabym zapłacić za transport i 15700.00 za silikaty.

Dokładnie wychodzi jakieś 500zł oszczędności na rzecz mojej hurtowni. I wygoda.

Nie zawsze można oszczędzić. Jak się nie ma producenta blisko to fryowe się płaci.

Dzięki za porównanie i pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Witam .Jestem z lubelskiego.Znalazłem belit w dobrej cenie. http://www.tanibelit.pl. Na stronie producenta bloczek 24x24x59 kosztuje ponad 11 zł/brutto.

Mam pytanie ,czy może ktoś korzystał z oferty tej firmy? I co sądzicie o tej cenie. Jest to mój pierwszy post. Pozdrawiam wszystkich. :bye:

Witam.Dziś byłem w lokalnych składach budowlanych i sprawdzałem ceny B-K 24x24x59 na cienką spoine 6,7 zł/sztuka .A więc oferta o której pisałem wyżej nie jest jakąś rewelacją bo dochodzi transport,za 160 km w obie strony krzykneli 300 zł.Niewiem dlaczego producent na swojej stronie podaje tak wysoką cene.

Pytając o ceny w lekalnym składzie proponowali mi też odpowiednik POROTHERMU 25 z Lewkowa za 5,4 zł/szt. Musze żucic monetą i coś wybrac:welcome;)

Witam.Dziś byłem w lokalnych składach budowlanych i sprawdzałem ceny B-K 24x24x59 na cienką spoine 6,7 zł/sztuka .A więc oferta o której pisałem wyżej nie jest jakąś rewelacją bo dochodzi transport,za 160 km w obie strony krzykneli 300 zł.Niewiem dlaczego producent na swojej stronie podaje tak wysoką cene.

Pytając o ceny w lekalnym składzie proponowali mi też odpowiednik POROTHERMU 25 z Lewkowa za 5,4 zł/szt. Musze żucic monetą i coś wybrac:welcome;)

Za 5,40 zł to ja oryginalny porotherm 25 P +W kupiłem z dostawą na budowę w cenie.

Witam serdecznie.

We wrześniu tego roku rozpoczynam budowę domu według projektu APS 115: http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/11965-aps-115.html Wykonawca zaproponował za robociznę 50.000zł. Jak myślicie ile muszę szykować na wszystkie materiały aby skończyć stan otwarty tego budynku. Dodam, że inwestycja będzie realizowana pod W-awą, ściany robimy z gazobetonu a pokrycie dachu blacho-dachówką. Budynek bez podpiwniczenia. Za odpowiedzi z góry dziękuję

Cena jak dla mnie za taki domek to naprawdę dobra. Chyba zależy od miejscowości. Jeszcze z dachem u mnie za 1m2 samego dachu wołają 100zł