Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Właśnie obdzwoniłam okoliczne hurtownie, szok :jawdrop:

Styropiad na podłogi (najtańczy), ceny zabijają! Średnio 180 - 190 zł m3 ! Najtaniej znalazłam za 170 zł najdrożej 204 zł. Na allegro taniej ale minimum logistyczne około 30 m3 więc mi nie przywiozą np.15m3. Może ma któs namiary na coś tańczego w wielkopolsce?

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie obdzwoniłam okoliczne hurtownie, szok :jawdrop:

Styropiad na podłogi (najtańczy), ceny zabijają! Średnio 180 - 190 zł m3 ! Najtaniej znalazłam za 170 zł najdrożej 204 zł. Na allegro taniej ale minimum logistyczne około 30 m3 więc mi nie przywiozą np.15m3. Może ma któs namiary na coś tańczego w wielkopolsce?

Zamów razem ze styropianem na elewacje.

I gdzie te rewelacyjne ceny o których wspominałeś wcześniej???

Nie interesują mnie wynalazki typu MAGBUD.

Kolega chyba się troszkę przyczepił?? Zaznaczam, że nie brałem od nich towaru, co nie znaczy że nie będę zamawiał. Historie takie jak kolegi wyżej zdażają się wszędzie w handlu!!! Uważam,że mają dobrą ofertę. Nie chcesz to nie kupuj. Na tym polegają zakupy przez internet. Słyszałeś ile razy np na Allegro zdarzają się takie sytuacje? i co serwis padł? nagle wszyscy przestali kupować? Chcesz kupić bezpieczniej idziesz do hurtowni za rogiem-dotykasz palcem i mówisz do pana ze skwaszoną miną "40m3" a on Cię traktuje jakbyś przyszedł po kilogram gwoździ. Masz pewność, że otrzymasz zamówiony towar?? Nie! Ile ekstra złotówek dorzucasz do duchowego spokoju?? 15% więcej?? Nie wiem. Jak ktoś miał problemy z tym sprzedawcą to nie znaczy,że ty też będziesz miał. Sprawdź ile jest negatywnych opinii w sieci...

PS. chyba lepiej będzie jak wszyscy przestaniemy sobie podsyłać linki i numery do dostawców i wykonawców...

Pozdrawiam

Maciek

• 2 weeks później...

Niestety znów sie sprawdziła,,plotka,, ze Lubuskie i Zielona Góra to zapomniane miasto marketów i lewaków...

Najdrozsze materiały w Polsce..od betonu towarowego po okna,itd. to jakas paranoja...przykład:

Bloczki betonowe na fundament :

Wrocław,Kraków,Warszawa,Gdynia,Szczecin,Lublin,Poznań- średnia cena 2,35zł brutto za sztuke.

Zielona Góra -cena najnizsza 3,95 zł/szt.!!!! najdrozej znalazłem za 5,70 :)

Beton towarowy B20 plus pompa -Polska srednia cena 240 zł/m3

Zielona Góra najtaniej 324zł BRutto!!!!

bloczek suporex Solbet 24x24x59 -Polska- sr cena 6,80 zł/szt brutto

Zielona Góra najtaniehj znalazłem 7,89 plus transport na miejscu uwaga 400 zł!!!!!!

najdrozej znalazłem 10 zł/szt. brutto

więzba dachowa-ogólna cena w Polsce juz od 650 zł do 850 zł brutto za 1 m3

Zielona góra i okolice najtanszy tartak 980 zł !!!brutto

Tak samo jest z dachem,scianami,kominami ...wyliczyłem że Ggybym zrobił dzis identeczne zakupy na SSZ w Zielonaj Górze i w Warszawie to róznica wyniosła by jakies 18 tys zł!!!!!!! ,przy ogolnej kwocie około 60 tys zł

Dopiero na wykonczeniówce jest taniej bo markety i allegro..masakra.

pozdrawiam

Edytowane przez Kasia242

Zielona Góra najtaniehj znalazłem 7,89 plus transport na miejscu uwaga 400 zł!!!!!!

400zl za transport to nie duzo, u mnie chca wiecej

bloczek suporex Solbet 24x24x59 -Polska- sr cena 6,80 zł/szt brutto - u mnie 7,40 ( sam uchwyt, na PW jakieś 9,20 :jawdrop:)

Niestety znów sie sprawdziła,,plotka,, ze Lubuskie i Zielona Góra to zapomniane miasto marketów i lewaków...

Najdrozsze materiały w Polsce..od betonu towarowego po okna,itd. to jakas paranoja...przykład:

Bloczki betonowe na fundament :

Wrocław,Kraków,Warszawa,Gdynia,Szczecin,Lublin,Poznań- średnia cena 2,35zł brutto za sztuke.

Zielona Góra -cena najnizsza 3,95 zł/szt.!!!! najdrozej znalazłem za 5,70 :)

Beton towarowy B20 plus pompa -Polska srednia cena 240 zł/m3

Zielona Góra najtaniej 324zł BRutto!!!!

najdrozej znalazłem 10 zł/szt. brutto

więzba dachowa-ogólna cena w Polsce juz od 650 zł do 850 zł brutto za 1 m3

Zielona góra i okolice najtanszy tartak 980 zł !!!brutto

Tak samo jest z dachem,scianami,kominami ...wyliczyłem że Ggybym zrobił dzis identeczne zakupy na SSZ w Zielonaj Górze i w Warszawie to róznica wyniosła by jakies 18 tys zł!!!!!!! ,przy ogolnej kwocie około 60 tys zł

Dopiero na wykonczeniówce jest taniej bo markety i allegro..masakra.

pozdrawiam

Sprawdz jeszcze raz czy te ceny co podales niby nizsze sa cenami brutto bo mi sie wierzyc nie chce. Sam kupowalem 2 miesiace temu beton B20 za 245netto i nigdzie taniej w trojmiescie nie bylo, bloczki bralem po 2,4 netto a wiezbe po 800 netto, gazobeton 24cm prefabet po 6,60 netto. Ceny oczywiscie z transportem na budowe. Pozdrawiam

Termoorganika platinum fasada 0,032 195zł

Termoorganika podłoga gold 0,036 200zł

u mnie w okolicy za Termoorganikę fasada Platinium Plus 0,031 chcą ceny od 220 do 225 zł. Właśnie jakieś 2 h temu odebrałem transport prosto z fabryki - zakup przez dystrybutora - oferta na allegro za 208 zł. Zysk ok 630zł.

Dobra przebitka jest też na kleju. U mnie chcą 22zł, allegro 20,50 zł, dystrybutor 17. Na 80 workach kolejna oszczędność 400 zł.

Ogólnie szczerze polecam bo przedpłata tylko 30%, kontakt ws. transportu jest z Termoorganiki dzień wcześniej z zapytaniem czy przyjmę transport, a kierowca też dzwonił przed dojazdem.

Jeszcze lepiej wyszedłem na zakupie wełny Isover przez dystrybutora z allegro - bo zaoszczędziłem 900 zł na zakupie za ok 4800, czyli jakieś 20%. Z tym, że tam przedpłata była w 100%. I styropian wystarczy zamówić 30m3 więc prawie każdy tyle ma, a wełny co najmniej 5 palet (poza suerpomatą, która jest grubiej pakowana) to na średni dach może braknąć na min. logistyczne 5 palet.

Napisałem maila do pana Jerzego o wyjaśnienie sytuacji, którą zaalarmował kolega. Minął tydzień - odpowiedzi jak nie było tak nie ma. Jako,że nie traktuję poważnie firm, które nie traktują poważnie swoich klientów - dałem sobie spokój z zakupami w tym serwisie. Zaznaczę tylko, że do tej pory wymianę informacji a także negocjacje ceny uważałem na naprawdę przyzwoitym poziomie. Pozdrawiam

Kupiłam teraz materiały do instalacji elektrycznej w hurtowni elektrycznej Meskon - mogę polecić. Miałam niedaleko, więc zamówiłam przez internet na stronie i wybrałam odbiór osobisty, w sklepie dobrałam jakieś drobiazgi (typu puszki) - świetna obsługa, poza tym tanio -ceny są na stronce podane.