Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pytam o zakład w kluczach k/Olkusza, czy udało się komuś u nich kupić bezpośrednio czytaj taniej?

ale o co Ty pytasz konkretnie? w sensie o jakie produkty/producenta

aaa juz wiem... ni z gruchy ni z pietruchy zapytales o Grupa Silikaty sp z o.o. jak sie domyslam.

Tak mi sie udalo :) i to bez wiekszych ceregieli ... dzwonisz... rozmawiasz z handlowcem, ustalasz cene, warunki inwestycyjne ewentualnie wysylasz zamowienie i podstawiasz samochod po odbior. Bardzo proste

Edytowane przez fighter1983

• 2 weeks później...

Aktutalne, faktyczne ceny z okolic Stęszewa pod Poznaniem:

Beton B20 - 230 zł / m3 netto, godzina pracy pompy 200 zł

Żwir 0-2 - wywrotka 18 t, 400 zł netto

Pospółka - wywrotka 22 t, 400 zł netto

Bloczek M6 - 2,15 zł netto, z dowozem i rozładunkiem

Dysperbit 20 kg - 42,60 zł netto / wiaderko

Stal fi 6 gładka - 2,59 zł netto / kg

Stal fi 12 żebrowana - 2,49 zł netto / kg

Silka E24 - 2,92 zł netto, z dowozem, ale plus 5 zł rozładunek 1 palety (20-22 palety na auto)

Silka E12 - 17,4 zł netto, reszta j.w.

Klej do Silki - 11,50 zł netto / worek

Cement 32.5R - 8,5 zł netto / worek

Papa Jarbit V60 S30 - 64,23 zł netto / rolka

Styropian fundamentowy Yetico Aqua EPS 120, 0,036 w/mK, płyty po 10 cm - 215 zł netto / m3, + 150 zł brutto transport z Poznania (kupowałem tylko 5,5 m3)

Klej do styropianu - 16,22 zł netto / worek

Siatka do styropianu - 1,88 zł netto / m2

• 2 weeks później...
A czy ktoś z Was moze zna ten magazyn budowlany w Krakowie ?

http://www.psbprofi.krakow.pl

Jestem ciekaw co o tym myslicie ?

Ja znam ten skład, kupiłem cały styropian i dachówkę na swoją budowę.

Mam mieszane uczucia, niby cena była dobra ale jak przyszło do drobnych zakupów np. 40 szt dachówki to już problem.

Generalnie wyszło na to że jak kupujesz dużo to jest ok, ale jak wiadomo trudno policzyć co do jednej dachówki czy płyty styro.

Podsumowując: cena mnie skusiła, to jest największy plus i chyba jedyny.

Ja znam ten skład, kupiłem cały styropian i dachówkę na swoją budowę.

Mam mieszane uczucia, niby cena była dobra ale jak przyszło do drobnych zakupów np. 40 szt dachówki to już problem.

Generalnie wyszło na to że jak kupujesz dużo to jest ok, ale jak wiadomo trudno policzyć co do jednej dachówki czy płyty styro.

Podsumowując: cena mnie skusiła, to jest największy plus i chyba jedyny.

Zwykle takie większe składy niechętnie patrzą na detal. Wolą bawić się w sprzedaż bardziej hurtową, co zwykle jest bardzo trudne

dokładnie tak jest - każdy skald woli generalnie jak weźmiesz od niego materiał na całą budowę ( cegły, cement, stal itd) wtedy masz zupełnie inne ceny i transport w cenie... nawet jak zabraknie murarzowi jednego prętu do zbrojenia - to przywiozą gratis..

wszystko jest ceną indywidualnego ustalenia pomiędzy składem a inwestorem,.

dokładnie tak jest - każdy skald woli generalnie jak weźmiesz od niego materiał na całą budowę ( cegły, cement, stal itd) wtedy masz zupełnie inne ceny i transport w cenie... nawet jak zabraknie murarzowi jednego prętu do zbrojenia - to przywiozą gratis..

wszystko jest ceną indywidualnego ustalenia pomiędzy składem a inwestorem,.

dosc naiwne stwierdzenia... ale skoro tak sadzisz...

Trochę rad dla

Na początku kwietnia szukałem materiałów na SSO i składy najbliżej miejsca budowy (na południe od Warszawy) okazały się wcale nie najtańsze licząc materiały łącznie z transportem.

Kupiłem w Minox'sie i ładnych parę tysięcy zaoszczędziłem na całości (stal, pustaki, cement i inne duperele). Do dnia dzisiejszego miałem od nich 2 dostawy i raczej nie ma się do czego przyczepić (poza pokruszonymi pustakami ceramicznymi, ale podobno to normalne w jakimś tam procencie). Nie wiem czy teraz, w szczycie sezonu są skłonni do ustępstw cenowych, ale warto spróbować. W razie co daję telefon do handlowca Pana Tomasza: 504-033-118 z którym można ponegocjować ceny. Co do innych materiałów: dla okolic Piaseczna najtaniej beton można kupić w BT Beton (B10 160 netto, B20 185 netto bez pompy) - obdzwoniłem większość betoniarni w okolicy.

Czy ma ktoś informacje, gdzie można kupić niedrogo drzwi zewnętrzne białe z doświetleniami bocznymi (z dwóch stron). Mam niektóre oferty za ponad 10 tyś. netto, a to dla mnie jest stanowczo za dużo.

• 2 weeks później...
Trochę rad dla

Do dnia dzisiejszego miałem od nich 2 dostawy i raczej nie ma się do czego przyczepić (poza pokruszonymi pustakami ceramicznymi, ale podobno to normalne w jakimś tam procencie)

To chyba zależy jakie pustaki i jak są przewożone... Do nas przyjechała pierwsza partia pustaków Porotherm 25 i wszystkie były całe. Pytałem zresztą o to dostawcę - powiedział, że akurat z tymi pustakami nie ma jakiegoś problemu, bo raz że się jakoś strasznie nie kruszą, a dwa że można coś takiego reklamować (u dostawcy albo bezpośrednio u Wienerbergera). Ponoć trochę bardziej kruche są MAXy....