Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Styropian termoorganika termonium fundament 300zł m3

silikat n24 3,2zł/szt z transportem

silikat n12 1,8zł/szt

Mielec.

Jesteś pewny tych cen?Właśnie sprawdziłem cennik Termoorganika i kupuje sporo drożej a zeby jeszcze zarobić ze 2-zl nie ma szans.

Silikat też bardzo tanio po ostatnich podwyzkach.Gdzie to wymieniłeś/kupiłeś?

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Jesteś pewny tych cen?Właśnie sprawdziłem cennik Termoorganika i kupuje sporo drożej a zeby jeszcze zarobić ze 2-zl nie ma szans.

Silikat też bardzo tanio po ostatnich podwyzkach.Gdzie to wymieniłeś/kupiłeś?

Styropian kupowałem październik/listopad 2017 , termonium silwer fundament coś koło 280zł m3 a termonium gold fundament około 300złm3.

Silikaty n24 3.2 brutto z dowozem prosto z fabryki w leżajsku ( 100km ode mnie) . Styropian i silikaty kupowane w Sufigs Mielec.

Stal zbrojeniowa przyjechała wczoraj w cenie 2900 brutto z dowozem za tonę ale to już nie w Mielcu kupowane.

No to teraz się zgodzę, ceny w listopadzie były sporo niższe, a jeśli kupiłeś u Piotrka lub Wojtka z Sufigsu to ceny też miałeś niezłe.Akurat ten sklad znam bardzo dobrze:-)

Teraz tak tanio już nie ma....

Skoro pracujesz na składzie to bardzo dobrze wiesz jak się ceny zmieniają:).

Może podasz ceny podstawowych materiałów budowlanych aktualnych aby inni mieli małe rozeznanie.

Bo ceny w stosunku do ubiegłego roku się zmieniły wiadomo na plus, na minus dla potencjalnego inwestora.

No to teraz się zgodzę, ceny w listopadzie były sporo niższe, a jeśli kupiłeś u Piotrka lub Wojtka z Sufigsu to ceny też miałeś niezłe.Akurat ten sklad znam bardzo dobrze:-)

Teraz tak tanio już nie ma....

Silikaty kupowalem tydzien temu, n24 3,2zl. N12 1,8zl. Oczywiscie po negocjacjach. Ale mieli najtaniej, w miare tanio jest tez w Busko-zdroj na skladzi u Pawla Pary, silikaty oferowal po 3,3zl z Ludyni. A jak obecnie ceny styropianu wygladaja?

Termoorganika fasada 0,044-159 m3

Galaxy 0,033 -189 Zł m3

podłoga eps 60-193 zł m3

podłoga Silver eps 80 -212 zł m3 i ceny rosną

Leier TH 25 teraz 4,25 plus transport na budowę.

Silikat N18 mam 20 palet w starej cenie 2,70 zł plus transport na budowę, nowa podejrzewam przekracza 3 zł.

Jedynie co ostatnio potaniało to XPS bo mam 5 euro taniej niż na jesień:-)

Cement detal 360 zł, wykonawca 330 zł tona( podwyżka od końca marca 25 zł)

Wapno 520 zł tona

Ceny szybko się zmieniają:-)

• 2 weeks później...

Witam, podzielę się również swoimi cenami materiałów które już kupiłem oraz tych z wycen. Ceny brutto, dajcie znać co o nich sądzicie.

Marzec 2018

Lokalizacja woj. świętokrzyskie:

1. Stal (zakupiona), powiat Włoszczowa

fi 6 - 3420 zł/t

fi 10, 12, 16 - 2980 zł/t

2. Beton (wycena), Piekoszów

B20 - 183,6 zł/m3

B25 - 194,4 zł/m3

3. Bloczki gazobetonowe H+H (wycena z transportem HDS)

GOLD 36 cm klasa 400 - 12,10 zł/szt

GOLD 24 cm klasa 500 - 7,6 zł/szt

GOLD 12 cm klasa 500 - 4 zł/szt

Nadproża prefabrykowane zbrojone:

1250 x 175 x 125 - 80zł/szt

1500 x 175 x 125 - 96 zł/szt

2000 x 175 x 125 - 128 zł/szt

2500 x 175 x 125 - 159 zł/szt

3000 x 175 x 125 - 192 zł/szt

Nadproża prefabrykowane niezbrojone:

1500 x 120 x 240 - 55 zł/szt

Lepiej kupować beton już w cenie z dojazdem, pompą. Nie obchodzi cie ile czasu pompa stoi, ile jedzie...

Zamówiłem 25m3 B25 z pompą i chłopem z listwa wibracyjną za 200zł netto/m3

Silikat NP18 4.20 brutto n12 2,45zł brutto. W tym transport (53 tony) dwoma autami do składu i 4 hdsami na budowę. Dostepność Silki zerowa, silikatów mała. Ale rzucili Porotherm.

XPS Synthos w cenie 405zł, dokupiona paczka juz po 440zł.

Stal po 2500zł tona. Strzemiona, dystanse po bodaj 3400zł

• 2 weeks później...
Lepiej kupować beton już w cenie z dojazdem, pompą. Nie obchodzi cie ile czasu pompa stoi, ile jedzie...

Zamówiłem 25m3 B25 z pompą i chłopem z listwa wibracyjną za 200zł netto/m3

Silikat NP18 4.20 brutto n12 2,45zł brutto. W tym transport (53 tony) dwoma autami do składu i 4 hdsami na budowę. Dostepność Silki zerowa, silikatów mała. Ale rzucili Porotherm.

XPS Synthos w cenie 405zł, dokupiona paczka juz po 440zł.

Stal po 2500zł tona. Strzemiona, dystanse po bodaj 3400zł

Jestem z Rudy Śląskiej. Gdzie kupowałeś beton w takiej "konfiguracji" z pompą i chłopem z listwa?

• 2 weeks później...

Mazowieckie: Generalnie MASAKRA jakaś z materiałami. I żeby nie było że się obudziłęm dopiero teraz. Część udało się kupić zimą (ale gdzie to wszytsko skłądować) no i zosatełm wprowadzony w błąd (delikatnie mówiąc) przez jednego handlowca, który obiecankami lepszych cen odciagnał mnie od wcześniej dogadanego składu. A teraz się okazuje że tego nie ma, tamtego nie ma i niewiadomo kiedy będzie... nosz qrwa.

Zosatełm na lodzie. Czy macie może pomysł w którym skladzie kupie Silikaty? Troche sprawdziłem i bida. Nie ma. Może będą. Są za to zapisy i przdziały.