Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!!!!Obdzwoniłam kilka hurtowni i cena porothermu25 mnie poraziła -(9.40 brutto i 8.40 brutto austriacki (Dąbrowa Górnicza-ślask).Co robić!!!!!Czy te ceny mogą być jeszcze wyższe, kilka pań z hurtowni zasugerowało że tak, niektórzy mówią żeby przeczekać(buduję się w czerwcu).MOże ktoś widział gdzieś tańsze pustaki chodzi mi głównie o śląsk i okolice.Pozdrawiam i dziękuje z góry za jakąkolwiek odpowiedz.

Hej my kupowaliśmy w BUSTERZE w Gliwicach - dają rabaty, spróbuj tutaj, transport gratis. Generalnie wyleczyliśmy się z aukcji na allegro, ponieważ cena na pozór fajna, a jak przyjdzie co do czego to się okazuje, że np. trzeba brać pełne palety, zapłacić sobie transport itp. co w efekcie da tą samą cenę jak na składzie a dodatkowo problem z gwarancją (musieliśmy interweniować , bo kilkanaście bloczków Porothermu było uszkodzonych - ale załatwili), a tak to nie wiadomo kogo i gdzie szukać. Z tym czekaniem to nie jestem pewna, ponieważ już poszło do góry i pewnie do wakacji ta tendencja się utrzyma jak w ubiegłym roku - spadło dopiero na jesień. to ceny po jakich kupowaliśmy - Porotherm 44 - 8,86 zł, 30 - 7,26zł, 44 1/2 - 8,17zł, 11,5 - 7,63zł, 25 - 7,26zł

Ja dzisiaj zamówiłam termopor 24 - 7,50 brutto 82 zł za m2, nie wiem czy to dużo czy mało, ale obdzwoniłam 10 hurtowni i ceny są bardzo porównywalne.

od jutra suproks 0 5% drożej:).

Pozdrawiam

troche dużo, nie żeby Cię stresować :D (bo teraz z tymi cenami to jest lekkie przegięcie) ale ja jeszcze miesiąc temu thermopor 25p+w kupiłem za 5,1brutto.

ja płaciłam stal 2,2 netto plus 150 transport, bloczki jesienią 3,2 netto z transportem, właśnie kupiliśmy drewno na więźbę, w Gliwicach i okolicy z 770 za impregnowaną nie schodzili a nawet 800, a za długie bale 900 zł/m3. Kupiliśmy w Jeleśni za 700, transport do tego - wyszło 730zł/m3, plus podbitka II gat 17zł / m2 (kupiliśmy II gat bo i tak będziemy malować na ciemny kolor, więc przebarwienia nie maja znaczenia). Ogólnie mamy w kieszeni 1100zł z drewna w stosunku do ofert na miejscu (dach jest duży 260m2, więc wyszło 16 kubików i 90m2 podbitki).

Jak tak czytam o cenach to aż robi sie gorąco . W hurtowni gdzie kupowałem stal sciagają ja z Niemiec bo taniej. Czy w naszym kraju panuje aż taka paranoja?

Witam,

Tak u nas panuje paranoja bo to wszystko przez bandę złodzei nad którą nie ma kontroli i nikt temu nie przeciwdziała. Cały czas żałuję ,że się w tym "Polandzie" urodziłem bo to specyficzny kraj. Niestyty musimy walczyć z tym i szukać gdzie najtaniej się da. Ja tak robie , nie daje się tym bandom. Oczywiście nie wszystko się da taniej kupić ale na głównych zakupach polecam szukać nawet za granicami kraju. Lokalnie można se kupić cement albo papę. :lol:

Jak tak czytam o cenach to aż robi sie gorąco . W hurtowni gdzie kupowałem stal sciagają ja z Niemiec bo taniej. Czy w naszym kraju panuje aż taka paranoja?

Witam,

Tak u nas panuje paranoja bo to wszystko przez bandę złodzei nad którą nie ma kontroli i nikt temu nie przeciwdziała. Cały czas żałuję ,że się w tym "Polandzie" urodziłem bo to specyficzny kraj. Niestyty musimy walczyć z tym i szukać gdzie najtaniej się da. Ja tak robie , nie daje się tym bandom. Oczywiście nie wszystko się da taniej kupić ale na głównych zakupach polecam szukać nawet za granicami kraju. Lokalnie można se kupić cement albo papę. :lol:

Podaj ceny, lub idź na Wiejską. Masz blisko.