Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zamowilem pustak poroterm 25 P+W z Austrii cena netto 3.95zl , ale do tego podatek i transport do Sanoka, woj podkarpackie i wyszlo 6.80zl ale to i tak mniej niz Wineberg w okolicznych skladach budowlanych. Z tego co sie dowiadywalem od ludzi ktorzy juz go otrzymali to jakosc jest super, rowno wypalony, mocny, malo jest pobitych. Jak juz beda na placu budowy to napisze cos wiecej odnosnie jakosci.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

polistyren ekstrudowany 382 netto bez transportu za m3

edit:

mikson - a co za różnica. w zeszłym roku już nie kupisz. to watek dla ludzi którzy aktualnie szukaja materialow co by zobaczyli czy może nie dałoby się coś jeszcze urwac i/lub poszukać gdzie indziej. Albo np. rozważyć dołożenie za transport a sciagnac z tanszej lokalizacji. A jak Cie interesują starocie to szukaj w starych postach.

Okolice Krakowa i Olkusza:

- pustak MAX 220 (pełne wymiary-288-188-220) 5.49 \szt.

- więźba dachowa - 810 zł z impregnacją (jakaś paranoiczna cena) ale można też kupić za 700 zł brutto z impregnacją i transportem.

- drewno szalunkowe - 569 zł lub za 500

Generalnie, spadku cen nie zauważam, za to towar zdaje się być na składach. Zobaczymy, gdy nadejdzie czas kupna. Pogrywają z cenami niczym FED z gospodarką USA. A klient ? Kupić musi, bo w dziupli mieszkać nie będzie.

Nie patrzcie tylko na niskie ceny więźby bo to nie do końca idzie z jakością. A dokładnie chodzi o to że przy "takich" niskich cenach więźba produkowana jest z drzewa nie koniecznie odpowiedniej grubości po ścięciu, co zatem idzie więźba jest nie koniecznie twarda, a jeśli taka jest to wiadomo że jesti nie najlepszej jakości. A wiem to z dobrych źródeł :)

Nie patrzcie tylko na niskie ceny więźby bo to nie do końca idzie z jakością. A dokładnie chodzi o to że przy "takich" niskich cenach więźba produkowana jest z drzewa nie koniecznie odpowiedniej grubości po ścięciu, co zatem idzie więźba jest nie koniecznie twarda, a jeśli taka jest to wiadomo że jesti nie najlepszej jakości. A wiem to z dobrych źródeł :)

U mnie akurat poszło to w parze jeśli można uznać że,700 pln za 1m3 to mało. Dla mnie to 2 razy za dużo alewyjścia nie ma.