Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stal

fi 8 cena netto 2350 brutto 2867

fi 12 cena netto 2140 brutto 2610,8

fi 20 cena netto 2100 brutto 2562

cena z transportem (jako że zamawiam tylko 3,5 tony to koszt transportu - zakladam że ok 300 zł rozkłada się na niewielką ilość stali)

tylko 3,5 tony ?? Ja na swój zamawiałem aż 2,2 t.

cóż - dla auta to jak pusty przebieg. :lol: podaję tą informację bo nie wiem ile bez transportu a chce żeby informacja była konkretna.

Jak chciałam porównać z cenami powyżej to dalej nic nie wiem. Nie napisane ani czy netto ani czy brutto, z transportem czy bez i w dodatku nie wiadomo w jakim mieście :-?

cóż - dla auta to jak pusty przebieg. :lol: podaję tą informację bo nie wiem ile bez transportu a chce żeby informacja była konkretna.

Jak chciałam porównać z cenami powyżej to dalej nic nie wiem. Nie napisane ani czy netto ani czy brutto, z transportem czy bez i w dodatku nie wiadomo w jakim mieście :-?

Ja napiszę tak. Oto specyfikacja jaką zamówiłem na cały strop,podciągi,wieńce itd... :

6 gładki – 200kg

8 żebrowany – 52,80kg

10 żebrowany – 223,60kg

12 żebrowany – 969,69kg

16 żebrowany – 816,48kg

Profil zamknięty 50x30x2 – 30mb = ok 73kg.

Suma 2335,57 kg

Za to wszystko dałem 6520 brutto wraz z transportem.

Wychodzi średnio po 2,79pln/kg.

Dla mnie to niezła cena i powiem ,że uzyskałem ją w małym składzie 5 km od budowy. Obdzowniłem inne większe składy a nawet konsorcja stali i różnice były od 500 pln do ponad 1000pln. :lol: :lol:

:lol:

przewody i puszki, ewentualne podlączenie dodatkowych gniazdek (gdy np. 2-3 sa obok siebie, ale zasialne z tego samego przewodu) to dodatkowe pieniądze; oczywiscie szafka rozdzielcza i kazde pole liczone oddzielnie; ten elektryk ocenil ze bedzie z 200 punktow ...ufff ale to nic, inny na podstawie projektu powiedzial 25-30 tys za calosc :o

gdybym mial czas to chyba bym to sam zrobil

pozdr

Piotr