Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przewody i puszki, ewentualne podlączenie dodatkowych gniazdek (gdy np. 2-3 sa obok siebie, ale zasialne z tego samego przewodu) to dodatkowe pieniądze; oczywiscie szafka rozdzielcza i kazde pole liczone oddzielnie; ten elektryk ocenil ze bedzie z 200 punktow ...ufff ale to nic, inny na podstawie projektu powiedzial 25-30 tys za calosc :o

gdybym mial czas to chyba bym to sam zrobil

pozdr

Piotr

30tys??????

Cos chyba Cie kroją porządnie u mnie za instalacje krzyknol 3tys ( 3000zł ) ale i tak robi mi znajomy za mniej + materiały moje kabel 1,5mm kosztuje 1,36zł/mb

http://www.allegro.pl/item354548192_przewod_ydyp_3x1_5_750v_100_metrow_za_136_zl.html

a 2,5mm za 2,18zł

http://www.allegro.pl/item355581621_ydy_p_3_x_2_5_750v_prod_polski_2_18zl_mb_faktur.html

puszki i uchwyty to groszowe sprawy

To nie wiem co Ty masz tam za instalacje , ze złota chyba albo masz z 1000m2

To nie wiem co Ty masz tam za instalacje , ze złota chyba albo masz z 1000m2

zaden elektryk nie mowil ze ma zamiar ze zlota robic ;)

moze podeslij tego elektryka za 3tys, roboty troche wiecej niz u Ciebie (powierzchniowo prawie 3 razy) wiec pewnie wezmie wiecej ale nie 30

kontakt przez PW robota czeka od 1 czerwca

a ile licza u was za pole w tablicy? bo to jeszcze dodatkowe koszty jaki mi krzykneli fachofcy

pozdr

Piotr

skoro mówisz ze masz 3x taką powierzchnie co ja to napewno wiecej zaplacisz niz ja , ale mysle ze max 10 tys skoro mi powiedzieli 3 tys , nie wiem jaką masz instalacje i za bardzo się na tym nie znam ale zapytam go czy by nie chciał w Warszawie zrobić instalcji - jezeli będzie chciał to Ci dam numer telefonu ( tylko ze ja z Piotrkowa Tryb jestem to do Warszawy troche jest )

Podaję ceny netto z zachodnich okolic W-wy (Izabelin):

Porotherm25P+W kl. 15 6,55zł

tarcica 589zł/m3

cement I 415zł/t

cement II 375 zł/t

beton B10 253zł/m3, B15 264 zł/m3, B20 275zł/m3, pompa do betonu 250zł/rbh

wełna Megarock 20cm 23,85zł/m2, 15cm 17,96zł/m2

styropian FS15 126zł/m3, FS20 156zł/m3

pręt prosty fi6mm 2,69zł/kg

pręt żebrowany fi10mm 2,49zł/kg, fi16-25mm 2,45zł/kg

pustak Max 3,45zł/szt

Cena Porothermu na allegro jest o 2zł niższa... :o

Jest to cena za fakturę 7% czyli jako usługa (betonowanie) a nie jako materiał budowlany. cena brutto. Naprawdę polecam, chłopaki wjeżdżają samochodami na centymetry także jeżeli ktoś ma trudny wjazd tak jak ja to nie będzie zawiedziony że coś mu zniszczą.