Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, ze ceny w okolicach Tarnowa są zupełnie inne (prodrew):

Więźba dachowa 510,00 zł, Deski 25-32 420,00zł, Łaty 510,00zł, Tarcica n/o 50 mm 500,00zł, Transport do 50 km gratis; Ceny netto + VAT 22%

ogłoszenie z 10 lutego 2008

Aktualna cena więźby z Tarnowa: 650,00 zł/m3 netto (cena z dnia dzisiejszego)

Można też kupić za 600,00/m3, ale mój wykonawca twierdzi, że w tamtym tartaku można się naciąć na próchno (jakieś wiatrołomy sprowadzone ze Słowacji), więc lepiej dołożyć i mieć pewne.

Ceny z dzisiaj.

Gazobeton "24" 10,20zł brutto/szt z transportem

Cement 460zł/t

A w lutym od tego samego kupowałem po 11,80brutto.

Napisz, co to za gazobeton, bo bloczek bloczkowi nierówny...

ja za 24 P+W Solbet płaciłem ostatnio 13,29 zł/szt. W lutym ten sam, tylko z klejem wliczonym w cenę - 12,90 zł/szt.

Poszukuję taniego betonu B15 w kujawsjo-pomorskim. Wszystkie betoniarnie w okolicy maja podobne ceny tj 24o netto za m3 pompa 250h a gruszka 110/h. Wydaje mi się strasznie drogo ( B20 niektórzy kupują taniej )

Bloczki betonowe podobno dobrej jakości 25x38x14 z transportem 4,10 brać czy szukać tańszych

solbetowe suporeksy24 sa teraz po 9zl brutto - ceny spadly... wczesna wiosna wydawalo sie hurtownikom ze beda mieli takie same kokosy jak w zeszlym roku kiedy to w maju/czerwcu cena siegnela chyba z 14zl - pomylili sie - ale i tak spekula jest... - dla mnie przy wyzszych cenach paliw, pracy,energii itd cena nowego pustaka 24 to ok 7-7.50 (I taka cena byla jesienia zeszlego roku) ale coz... hurtownicy z pelnymi kieszeniami chodza, a inwestorzy z jezorami przy ziemi - zastanawiaja sie o ile pojdzie w gore WIBOR lub LIBOR ;)

A cement 5 km za Goerlitz (Niemcy jakby kto nie wiedział) po 6,5 zł za worek. I jak zamówisz więcej to przywiozą do Polski. A po ile u was? Nie macie wrażenia że ktoś robi polskich inwestorów w bambusa?

W przyszłym tygodniu wybieram się tam na rekonesans - będę wiedział po ile inne materiały. Podobno wszystko 30% taniej niż u nas.