Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy to, gdzie mieszkam ma jakiś wpływ na cenę cegły? zacznijmy od początku, zanim zażądasz ode mnie numeru PESEL/NIP. Spójrz na post: "dostałem ofertę...", przeczytaj uważnie, przemyśl i zadaj jeszcze raz pytanie. Podpowiem, że powinieneś zapytać: "Która cegielnia produkuje cegłę w takiej cenie" - wówczas, jezeli zadasz mi takie pytanie jako PW - zapytam ciebie ile cegieł chcesz kupić. ty mi odpowiesz tyle i tyle. ja to pomnożę przez cenę producenta podam ci kwotę. ty się zgodzisz - bo to tanio. wówczas ja ciebie poproszę o 10% mojej prowizji - w końcu to ja dostaje oferty od producentów nie ty - i kiedy zaksięguje kwotę na koncie, to wyślę zamówienie do cegielni i dostaniesz swoje cegły.

hybris napisał:
czy to, gdzie mieszkam ma jakiś wpływ na cenę cegły? zacznijmy od początku, zanim zażądasz ode mnie numeru PESEL/NIP. Spójrz na post: "dostałem ofertę...", przeczytaj uważnie, przemyśl i zadaj jeszcze raz pytanie. Podpowiem, że powinieneś zapytać: "Która cegielnia produkuje cegłę w takiej cenie" - wówczas, jezeli zadasz mi takie pytanie jako PW - zapytam ciebie ile cegieł chcesz kupić. ty mi odpowiesz tyle i tyle. ja to pomnożę przez cenę producenta podam ci kwotę. ty się zgodzisz - bo to tanio. wówczas ja ciebie poproszę o 10% mojej prowizji - w końcu to ja dostaje oferty od producentów nie ty - i kiedy zaksięguje kwotę na koncie, to wyślę zamówienie do cegielni i dostaniesz swoje cegły.

A, pośrednik.

szukam? nie, ja niczego nie szukam, w szczególności frajerów. oni zawsze się sami pojawiają, często ad hoc. niby chcieliby coś napisać, niby nie - w zasadzie się krygują i to wszystko po to, by po chwili refleksji ubogiej w pierwiastek racjonalny lub to, co na zachodzie zwą common sense, z dumą obwieścić modo scribendi całemu światu: "spadaj frajerze" :)

ależ ja tu piszę zupełnie bezpłatnie - ani złotóweczki za wers nie dostaję.

normalnie za 10 min rozmowy ze mną musiałbyś zapłacić awansem 100EUR ;)

jeżeli jednak liczysz, że wkleję tu całą swoją bazę teleadresową, z wyszczególnieniem co, gdzie, za ile, z kim rozmawiać - to przyznam, że śmiałością oczekiwań przewyższasz tych średniowiecznych teologów, którzy za życia czekali na civitas dei