Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiejsze ceny stali - Kraków

10 - 2680 zł/t

6 - 2950 zł/t

12 - 2680zł/t

16 - 2680 zł/t

20 - 2700 zł/t

drut wiązałkowy - 4,50 zł/kg

podane ceny netto

W związku z pytaniami podaje namiary gdzie kupowałam stal w takich cenach:

ul. Centralna 51 w Krakowie tel. 012-6430582

koszt transportu ok 300 zł

Porotherm Wienerbergera - 25PW, klasa 15 -> 6,2 pln brutto z transportem i rozladunkiem HDS (+ gratis paleciak do rozwiezienia tego w wybrane miejsce na stropie :) Gorny Slask (Wodzislaw Sl.).

Mozna kupic za 5,7 pln z transportem na Gorny Slask i rozladunkiem - szukajcie na allegro :) Ale licho widze kwestie reklamacji a hurtownia z ktorej ja bralem wymienia kazda uszkodzona sztuke, pozatym da upusty na inne rzeczy, a cena i tak jest bardzo dobra :)

pozdr.

Ceny stali ( netto: złp/kg)

stal żebr.:

fi 16 - 2,77

fi 12 - 2,83

fi 10 - 2,90

fi 8 - 3,01

stal gładka

fi8 - 2,61

fi6 - 2,61

stal gięta, niezależnie od śred: 3,53 zł[/kg

Stal-Export Katowice , obsługuje bardzo miła pani Joanna - polecam . Cena uwzględnia już transport. Dostawa 17.07.2008.

strasznie drogo...

u mnie z dowosem kolo 70% tej tu wymienionej

cena ror do kanalizy fi160 castorama 3m 48zl

sklepik w moim miasteczku za 6 m 74 zl z dostawa na plac budowy i z obiorem pozostalosci i powiedzcie mi jaki sens ma kupowanie w marketach ?

chyba żaden ;)

kupiłem trochę kształtek pcv kanalizacyjnych 75,110,160 w leroy merlin, resztę dokupowałem w sklepiku hydraulicznym w swoim powiatowym miasteczku, i oczywiście na miejscu wszystko tańsze, jakas zlotówka czy dwie na sztuce ale tańsze, dobrze ze rur pcv160 nie kupiłem w LM bo na miejscu np. taka 3mb kosztuje 42zł a tam 46 czy 48 ;)

No i jeszcze jakość, jak szukałem to w sklepiku w Ząbkach miał gość tylko Vavina a w Castoramie są Pipelife. ALe jak kupiłem na wszystkie poziomy i jeszcze trochę (starczy i na górę) to z 2200 opuścił na 1560!

Wysżło taniej niż w markecie i jak wiadomo o wiele lepszej firmy

2 m 160 4.0 ścianka Wavina - 33zł

nastepny apsord to taki ze lokalny sprzedawca oczyszczalni sciekow i innych uzadzen do odpadow ladniej nazywanych za metr dziury o wymierach 60 na 120 chcial 20 zloty

jedni powiedza nie duzo a i prawda znalazlem innego za 9 zloty za ta sama dziure ale nie poddalem sie szukalem dalej obydwoje posiadali male koparki

zaryzykowalem i poszedlem do kogos kto mial akurat volvo wielka kopare taka na ciagniku czy jak to sie nazywa za 80 metrowy wykop 60 na 120 zaplacilem 300 zloty i poco babrac sie z mala jak wielka bieze na godzine i smiga az glowa boli pozdrawiam wlascicieli malych koparek umnie idziecie z torbami

No i jeszcze jakość, jak szukałem to w sklepiku w Ząbkach miał gość tylko Vavina a w Castoramie są Pipelife. ALe jak kupiłem na wszystkie poziomy i jeszcze trochę (starczy i na górę) to z 2200 opuścił na 1560!

Mógłbys podać namiary na ten sklepik??

mi by słabego euro na transport nie starczylo.

a poza tym jak juz ktos wspomnial w polsce na starcie jest o 15% taniej ze wzgledu na VAT ok ale nie bierzesz pod uwage 150 % marzy polskich handlowców na niektóre materiały budowlane np wyroby betonowe kostka w betoniarni cały tir 3,8 euro m2 gazon ,0.8 euro u nas 20 zł ,kraweznik ).7 euro u nas 9 zł .płytka trawnikowa 60840 0.7 euro u nas 10 zł

Mógłbys podać namiary na ten sklepik??

A zrobię gościowi krypto reklamę

ul.Langiewicza 9

Sklep PHU OIO

02 781-46-50

Ma z zewnątrz niewyględną hurtownię na podwórku ale jak sie wejdzie głębiej - magazyny i tunele pełne towaru. Jak weźmiesz więcej pewnie też taniej policzy - a i na starcie wyjściową ma najniższą z okolicy i towar dobrej jakości - sprawdziłem bo robiłem wyceny w trzech sklepach (jeden 300m od niego) a dzwoniłem do jeszcze kilku.

dwie najniższe ceny jakie znalazłem po wschodniej stronie wawy:

tartak 1:

więźba - 800 zł m3 (impregnowane zanurzeniowo)

deska calowa - 550 zł m3 (impregnowane zanurzeniowo)

tartak 2:

więźba - 750 zł m3 (impregnowane zanurzeniowo)

deska calowa - 600 zł m3 (impregnowane zanurzeniowo)

ceny jeszcze nie negocjowane osobiście - ustalone tylko telefonicznie na podstawie zestawienia więźby

w obu przypadkach cna z transportem na plac budowy (samochód z hds'em)

ceny netto, Olsztyn

dachówka ceramiczna miedziana Roben plus - 2,28 zł

dachówka wentylacyjna - 7,71

dachówka skrajna - 19,96

gąsior z klamrą - 12,02

gąsior początkowy - 30,49

obróbka kosza ALU MDM 200 cm - 55,20

rynna Kanion 130 4 mb - 45,03

łącznik 130 - 14,82

hak PCV zewnętrzny 130 - 5,01

pas nadrynnowy ALU - 18,48

Wpisałam kilka rzeczy z oferty, którą dziś dostałam, podobno najlepsze ceny...???