Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ooooo! właśnie! takiej odpowiedzi oczekiwałem od specjalisty! dzięki Schneider!

a powiedz jeszcze, co sądzisz na temat romantycznych zachodów słońca. czy lepiej kontemplować owo piękno przy flaszce mołdawskiego Pinot-Noir czy poleciłbyś coś raczej z nowego świata? tu zdaje się będziesz równie kompetentny. ;)

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Porotherm 25 Wienerberger Polska 11szt/m2, klasa twardości 10 (a nie jak zawsze 15) - 4,64 zł netto - na dom jednorodzinny wystarczy.

Wystarczy jak wystarczy - moj kierbud przy 25cm grubosci nakazal klase 15 ze wzgledu na ciezki dach z dachowki betonowej. Klasa 10 mogla byc tylko przy grubosci 30. Wiec niech kazdy spyta swojego projektanta nim bedzie musial zwrocic 40 palet towaru ;)

pozdr.

Już drugi raz wypisujesz takie głupoty

Raz Ci nie wystarczy ujmijmy to łagodnie: sprostowanie poczynione przez ludzi, którzy znają się na budowaniu?

Szczegóły tutaj

Już drugi raz wypisujesz takie głupoty

Raz Ci nie wystarczy ujmijmy to łagodnie: sprostowanie poczynione przez ludzi, którzy znają się na budowaniu?

A wytlumaczysz to tak samo lagodnie komus, kto poslucha Twojej rady, wybuduje z klasy 10, a potem kierbud powie mu ze ma rozbierac sciany i budowac od nowa z klasy 15 ? :) Ja tylko przekazuje co mi moj kierbud (z uprawnieniami bez ograniczen na projektowanie i kierowanie robotami) *nakazal*. Nie wprowadzam tu zadnej mojej wymyslonej tajemnej wiedzy tylko przekazuje prosty fakt!

pozdr.

i jeszcze, ile za drewno impregnowane strugane na więżbe i gdzie? budowa marki pod warszawa

ja tez potrzebuję zamówić część więźby w postaci struganej, w tartaku w którym będę zamawiał powiedzieli mi 1000 zł/m3. jest to drewno suszone w suszarni i przestrugane "na gotowo", czyli do bejcowania/lakierowania

A dlaczego strugane chcesz ?

w moim przypadku dlatego że część słupków i belek będzie później stanowiła elementy dekoracyjne

ale koleżanka patka chyba nie potrzebuje w tym samym celu co ja skoro chce impregnowane = zielone/brzydkie :)

Witam, potrzebna mi jest cena betonu b25 z dodatkiem w8, oraz b15

Ja za pierwsze mam cene netto 295 z dowozem bez pompy a za b15 264 netto- czytam i chyba ostro przeplacilam :cry:

kilka postów wyżej pisałem cenki betonu z Twojej okolicy

najtaniej masz w Incobet na Żołnierskiej ale na przykład ja będę zamawiał w Energo-Bet w Ząbkach bo wiem że nie kombinują

no to b25 z dodatkiem w8 za 294 z dowozem nie jest zle- ja zamowilam z lafarge na razie b15 i powiem cokolwiek to w jezyku fachowcow znaczy beton byl sliczny i tlusciutki do tego dobre kruszywa,-ja musze miec super beton poniewaz mam podmokly teren

jesli chodzi o drewno to jeszcze glowkuje czy strugane czy nie,

znalazlam strugane za 1300 netto czyli drogo, prosze o namiary na dobre drewno z gory dzieki

znalazlam strugane za 1300 netto czyli drogo, prosze o namiary na dobre drewno z gory dzieki

"Drew Pol"

Płatkownica 15

tel. 025 6753173

duży tartak z którego usług ja będę korzystał, sprawdzony dostawca - kilku moich znajomych brało tam drewno i nie ma żadnej lipy

dostawa na plac budowy w cenie, mają samochody z HDSem

więźba - 750 zł m3 + 50 zł za impregnowanie zanurzeniowo

więźba suszona i strugana - 1000 zł m3

deska calowa - 500 zł m3 + 50 zł za impregnowanie zanurzeniowo

więźba - 750 zł m3 + 50 zł za impregnowanie zanurzeniowo

więźba suszona i strugana - 1000 zł m3

deska calowa - 500 zł m3 + 50 zł za impregnowanie zanurzeniowo

Ceny na drewno suszone strugane bardzo dobre. I to jeszcze z transportem. Ja osobiście bym kupił. Tylko sprawdzić trzeba w jakich przekrojach są wstanie zrobić tą strugankę. Mój tartak ma wyższe ceny na elementy powyżej 7[m] dł i przekrojach powyżej 20 [cm]. Ja wymagam jeszcze od tartaku deklaracji zgodności, ze względu na to że to idzie na domy w konstrukcji szkieletowej.

Porotherm Wienerbergera - 25PW, klasa 15 -> 6,2 pln brutto z transportem i rozladunkiem HDS (+ gratis paleciak do rozwiezienia tego w wybrane miejsce na stropie :) Gorny Slask (Wodzislaw Sl.).

Mozna kupic za 5,7 pln z transportem na Gorny Slask i rozladunkiem - szukajcie na allegro :) Ale licho widze kwestie reklamacji a hurtownia z ktorej ja bralem wymienia kazda uszkodzona sztuke, pozatym da upusty na inne rzeczy, a cena i tak jest bardzo dobra :)

pozdr.

mozna prosic o kontakt do hurtowni?

pzdr

marek