Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja w temacie więźby i stali (mam lekki rozrzut fundamenty i dach jednocześnie)

Więźba 700 m3 impregnowana zanurzeniowo

drut zbrojeniowy karbowany 14 kasa A5 - 1960 tona

Drut wiązałkowy 6, 5 kg

Ja właśnie skorzystałam z allegro i zakupiłam wełnę jednak dopiero za tydzień będę mogła powiedzieć czy wszystko w porządku, ale fakt ceny są nie do porównania

No i jak z tą wełną. Interesuje mnie gdzie zamawiałaś, i jak z dostawą. Ja chcę kupić rockwoola 15 + 10 i faktycznie wygląda że allegro nie przebije żaden skład.

Ja właśnie skorzystałam z allegro i zakupiłam wełnę jednak dopiero za tydzień będę mogła powiedzieć czy wszystko w porządku, ale fakt ceny są nie do porównania

No i jak z tą wełną. Interesuje mnie gdzie zamawiałaś, i jak z dostawą. Ja chcę kupić rockwoola 15 + 10 i faktycznie wygląda że allegro nie przebije żaden skład.

Jestem świeżo po transakcji z Allegro - oto jakie dostałem ceny przy zakupie 5 palet razem. ( targowałem się i lekko zeszli jeszcze z marży )

Rockwool Rockmin Megarock 200 + transport gratis - 20,50 PLN za m2. ( wystawiona na aukcji za 21,62 PLN )

Rockwool ROCKTON 50 + transport gratis - 6,15 PLN za m2. ( wystawiona za 6,61 PLN za m2. )

Transport gratis chyba od 3 palet.

Zakup bez problemów, dobry, szybki i bezproblemowy kontakt zarówno e-mail jak i telefoniczny.

Niestety wpłata za całość z góry ( lekko się obawiałem ale dobrze się skończyło :p) - sprzedający miał jednak ponad 300 pozytywów zarówno jako kupujący jak sprzedający i ani jednego negatywa albo neutralnego komentarza.

Transport oczywiście bezpośrednio z fabryki - towar bez zarzutów.

Pozdrawiam

OK - dzięki. A możesz podać stronkę z tą firmą bo nie mogę się doszukać.

Kupowałem tutaj http://aukcjewp.wp.pl/show_user.php?uid=305725

Ale z tego co widzę to ceny poszły lekko do góry ( jak kupowałem to zapowiadał że maja iść w górę ) - na taj wełnie co ja kupowałem o 1PLN. :cry:

Czy ktoś może odszyfrować te wszystkie nazwy rocminów, toproków itd. Już się pogubiłem co jest lepsze a co gorsze (na poddasze).

Produkty różnią się współczynnikami przewodzenia ciepła najlepiej sprawdzić na stronie producenta. Wyboru musisz dokonać sam :wink: - ale generalnie im mniej miejsca na izolacje to ważniejsze aby wełna miała lepszy współczynnik - najlepsze ma toprock λD - 0,035 [W/mK].

Ja wziąłem megarocka λD - 0,039 [W/mK] ale sporo go daje :wink: i pasował mi pod względem ilości metrów jakie są na palecie.

pozdrawiam

Witam,

Właśnie kupiłem pustak Max Leier z dostawą w marcu, po 2,45 PLN brutto z transportem - dobra ta cena ?

Do tego cegłę pełną - po 0,85 PLN.

Cena stali fi 12 na dziś to 2.150 PLN / t. Potrzebuję 2,5 tony stali - kupować już teraz czy czekać?

Fundamenty w trakcie, mury wczesną wiosną.