Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie można najtaniej kupić na Dolnym-śląsku materiały, i w jakiej cenie?

1) Bloczki betonowe

2)Stal

3)Poroton

4)Styropian

No to bym się dołączył do pytania. Kurcze gdzie tą stal trzymać jak to zaraz rozkradną.

Ja mam spiętą łańcuchem 3X wokoło i przykrytą pasem foli czarnej ogrodowej-jeszcze jest a wyjęcie choćby jednego pręta jest niemożliwe :wink:

Ja mam spiętą łańcuchem 3X wokoło i przykrytą pasem foli czarnej ogrodowej-jeszcze jest a wyjęcie choćby jednego pręta jest niemożliwe :wink:

Taki lancuch to jednym ruchem duzymi "kleszczami" masz przeciety :) Mi zostalo z 300-400kg stali (w odcinkach po 12m) i lezy mi to juz z 3 miesiace i nikt sie nie interesuje (a mialem zeszlej zimy do blaszaka wlamanie w nocy). Takich pretow IMHO nie kradna - ciezko to pogiac i niewygodne.. Pozatym ostatnio wogole zlom mocno potanial i zlomiarze jakos nic nie zbieraja - wystawilem im duza stalowa beczke po olejach i lezala pol roku - nikt nie tknal :)

pozdr.

Taki lancuch to jednym ruchem duzymi "kleszczami" masz przeciety :) Mi zostalo z 300-400kg stali (w odcinkach po 12m) i lezy mi to juz z 3 miesiace i nikt sie nie interesuje (a mialem zeszlej zimy do blaszaka wlamanie w nocy). Takich pretow IMHO nie kradna - ciezko to pogiac i niewygodne.. Pozatym ostatnio wogole zlom mocno potanial i zlomiarze jakos nic nie zbieraja - wystawilem im duza stalowa beczke po olejach i lezala pol roku - nikt nie tknal :)

pozdr.

Masz rację ze kleszcze wystarczą tylko jak wiem to nie widziałem złomiarza z kleszczami :lol: a jeśli przyjdzie prawdziwy złodziej to nawet zamontowane okna ukradnie :evil:

Masz rację ze kleszcze wystarczą tylko jak wiem to nie widziałem złomiarza z kleszczami :lol:

Oj, z lomami chodza to i "kleszcze" maja. Mi rozwalili calego blaszaka - najpierw rozwalili tylne blachy (poodrywali nity) - nie weszli, bo tyl byl zawalony deskami, potem caly przod - obie klodki i blachy z przodu.. Nie wiem ile sie z tym meczyli ale niepotrzebnie bo w srodku nic nie bylo i nic nie wzieli :p

a jeśli przyjdzie prawdziwy złodziej to nawet zamontowane okna ukradnie :evil:

W miescie obok (Turza Slaska) moj cieslo-dekarz (wlasnie mi kladzie wiezbe;) przyjechal pewnego ranka, a tu nie ma dachowek :) Ani jednej !! A czesc z nich byla juz wniesiona na dach!! Czujesz blusa ? Musieli przyjechac jakims HDSem albo bylo ich kilkanscie osob i pare samochodow :) Nikt nic nie slyszal - nie wiem, w jakiej odleglosci byli sasiedzi.

pozdr.

Witam

Właśnie zakupiłem trochę materiałów-woj.mazowieckie skład w okolicy Mińska Maz.

1.stal 12' - 2,00 zł kg brutto

2.stal 14' - 2,05 zł kg brutto

3.stal 16' - 2,05 zł kg brutto

4.stal 6' gładka-pręty - 2,5 zl /kg brutto

cegła K-3 - 2,00 zł brutto

Gazobeton - 7,95 zł brutto

Max Lewkowo (podobno jakiś lepszy od tego zwyklego za 2 i cos zł..) - 3,42 zł brutto

Wapno 430 zl brutto tona

Transport,rozładunek i magazynowanie do wiosny w cenie.

Jak myślicie ceny ok..? zanzaczam że w tej okolicy objeżdziłem wszystko i nic lepszego nie było, a kupić musiałem bo od lutego twierdzą że wszystko w górę

Witam

Właśnie zakupiłem trochę materiałów-woj.mazowieckie skład w okolicy Mińska Maz.

1.stal 12' - 2,00 zł kg brutto

2.stal 14' - 2,05 zł kg brutto

3.stal 16' - 2,05 zł kg brutto

4.stal 6' gładka-pręty - 2,5 zl /kg brutto

cegła K-3 - 2,00 zł brutto

Gazobeton - 7,95 zł brutto

Max Lewkowo (podobno jakiś lepszy od tego zwyklego za 2 i cos zł..) - 3,42 zł brutto

Wapno 430 zl brutto tona

Transport,rozładunek i magazynowanie do wiosny w cenie.

Jak myślicie ceny ok..? zanzaczam że w tej okolicy objeżdziłem wszystko i nic lepszego nie było, a kupić musiałem bo od lutego twierdzą że wszystko w górę

W którym składzie robiłes te zakupy . I jaki gazobeton. Z góry dzięki za info

ja wlasnie mam oferte z firmy autoparts z Rzeszowa biały SOLBET gładki na palecie jednorazowej zafoliowanej za 7,4brutto (cena do 23 stycznia) oraz bezpośrednio z Solbetu z Kolbuszowej 7.95brutto :D - ceny ważne do końca stycznia)- od lutego STRASZĄ podwyżkami- może gadanie handlowców, ale ja chyba nie zaryzykuje i kupię w styczniu.

drut podobnie mam;)

Podsumowując, dobre ceny masz

No własnie jak porownalem te ceny z innymi składami w okolicy to rzeczywiście ceny mają ok no i napewno wiem,że są rzetelni bo polecił mi ich majster który będzie u mnie budował.Twierdzi że kupuje tam od lat i jest bardzo zadowolony.Takze poki co polecam i nie wiem na ile to prawda ,ale z tego co straszą w lutym maja byc podwyżki np.cementu a co za tym idzie wszytko co z niego i gazobetonu.Ile w tym prawdy a ile ściemy,żeby kupować,nie wiem....ale ja kupiłem bo na wiosne pewnie taniej nie będzie.Pozdrawiam

No własnie jak porownalem te ceny z innymi składami w okolicy to rzeczywiście ceny mają ok no i napewno wiem,że są rzetelni bo polecił mi ich majster który będzie u mnie budował.Twierdzi że kupuje tam od lat i jest bardzo zadowolony.Takze poki co polecam i nie wiem na ile to prawda ,ale z tego co straszą w lutym maja byc podwyżki np.cementu a co za tym idzie wszytko co z niego i gazobetonu.Ile w tym prawdy a ile ściemy,żeby kupować,nie wiem....ale ja kupiłem bo na wiosne pewnie taniej nie będzie.Pozdrawiam

No to jak widać można jeszcze taniej:)Tylko ciekawe jak by mnie to wyniosło z Rzeszowa z transportem a kupiłem 3200 sztuk,takze pewnie kilka kursów..a tu mam skład 15 km od budowy i za free..dlatego wolałem nie kombinować.Ale cene masz super,jak tranport za free to nie ma nad czym myślec.Pozdrawiam

ja wlasnie mam oferte z firmy autoparts z Rzeszowa biały SOLBET gładki na palecie jednorazowej zafoliowanej za 7,4brutto (cena do 23 stycznia) oraz bezpośrednio z Solbetu z Kolbuszowej 7.95brutto :D - ceny ważne do końca stycznia)- od lutego STRASZĄ podwyżkami- może gadanie handlowców, ale ja chyba nie zaryzykuje i kupię w styczniu.

drut podobnie mam;)

Podsumowując, dobre ceny masz

No to jak widać można jeszcze taniej:)Tylko ciekawe jak by mnie to wyniosło z Rzeszowa z transportem a kupiłem 3200 sztuk,takze pewnie kilka kursów..a tu mam skład 15 km od budowy i za free..dlatego wolałem nie kombinować.Ale cene masz super,jak tranport za free to nie ma nad czym myślec.Pozdrawiam