Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja wczoraj zamówiłem:

Pustak U229 po 2,36 (mały rabacik)

Pustak K3 po 1,98

Papa Izopal (chyba tak) rolka po 62 zł

cegła pełna po 88 gr

chyba mi się udało całkiem tanio....

a gdzie zakupiłes ten towar?

Radzymin koło Warszawy - składzik u Pana Adamkiewicza :)

A mógłbyś mi jakieś namiary na priva wysłać?

Dziś kupiłem 2800 bloczków betonowych - 2,8/sztuka z transportem. Częstochowa

Kasia i Konrad czy moge prosić o namiary na te bloczki, ja dzisiaj dostałam wycene z naszej lokalnej hurtowni i bloczki wycenili mi na 4,03 wiec wasza cena jest świetna. Będę wdzięczna

Pozostałe ceny to

BK 24 odmiana 500 H+H 10,47 brutto z transportem

BK 8 odmiana 500 H+H 4,24

beton b-15 282.83 m3

beton b-7,5 228,40 m3

Witam!

Ja zrobilem rozeznanie pod koniec ubieglego tygodnia i dzisiaj w okolicach Krakowa. Ceny bloczka generalnie nie przystaja do wczesniej tutaj podanych - za bloczek 250x140x300 dostalem cene 3,60 NETTO...

W porownaniu z waszymi to duuuuzo drozej. Moze macie jakis namiar na niedrogie bloczki z okolic Krakowa?

Region Śląsk ,

Informacje co do cen z dnia dzisiejszego 14 styczeń A.D 2008 potwierdzone w 3 różnych, sprawdzonych i tanich hurtowniach.

otóż:

pustak ceramiczny MAX i Uni Max (podobne ceny) 3,97 po rabacie brutto za sztukę (w listopadzie był po 3,5 brutto, SIC!)

dachówka Braas - mumio, czarna grecka - 2,88 bruto za sztukę (czyli 28,80 brutto za m2)

bloczki fundamentowe - już nie wiem ale w październiku były po 3,6 brutto za sztukę

więźba dachowa raczej po 680 + Vat za kubik + impregnacja ciśnieniowa po 150 pln za kubik. transport free

Witam wszystkich,

podam kilka cen jakie uzyskałem w ciągu ostatnich 2 miesięcy. Zaznaczam, że podane ceny można traktować jako odnośnik w negocjacjach z firmami (nie są one napewno obowiązujacymi, ja miałem możliwość zakupu bez marży handlowej).

Stal fi 12 - 1890 brutto z transportem

bloczki silikatowe gr 24 - 3,0 brutto + transport

dachówka koramic L15 - 29 zł/m2 brutto z transportem (grudniowa promocja)

wełna isover 10 cm lamelowa - 33 zł/m2 brutto z transportem

koszt robocizny (komplet od fundamentów do dachu) stan surowy otwarty 57 000 brutto