Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Widzę, że chyba nie ma tu forumowiczów z okolic Tarnowa - bo w temacie mojego zapytania o bloczki betonowe w okolicach Tarnowa .... cisza.

Może w takim razei ktoś jest w stanie powiedzieć coś o jakości bloczków z http://www.investmedia.com.pl spod Krakowa (dokładnie Niepołomice) - interesuja mnie zwlaszcza MAX24 -

cena jaką dziś otrzymałem: 4,7 zł netto + transport

Pozdrawiam,

Zadzwoń do gościa ,miał niedawno aukcję na allegro i z tego co wiem to bloczki były z okolic Tarnowa.Były chwalone przez jednego z forumowiczów nawet w tym temacie.Zadzwoń i podpytaj skąd te bloczki były,może da Ci namiar telefon 606 445 871.Szukaj też coś na własną rękę.Wpisałem w google i pierwsza podpowiedź TARNÓW BLOCZKI

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam:

Poszukuję: bloczki betonowe, beton komórkowy oraz stal zbrojeniową w dobrej cenie - okolice powiatu Oświęcimskiego. Ewentualnie jakiś dobry skład budowlany.

Pozdrawiam

Marcin

Stal najtaniej znalazłem w "Barwa" wTychach

Wielkie dzięki,a jak z bloczkami i betonem komórkowym?

Witam, dzisiaj dostałam ofertę z jednych firm: płyty KG w cenie 17zł.czy to dobra oferta?zastanawiam się bo niewiem czy w tym roku byśmy je wykorzystali.Nie wiem też czy można je składować np.przez 1 rok.Napiszcie co o tym sądzicie,czy sie opłaca kupić? czy poczekać bo może będzie jeszcze taniej? Sprzedawca powiedział, że ceny poszły ostatnio w dół...

Witam, dzisiaj dostałam ofertę z jednych firm: płyty KG w cenie 17zł.czy to dobra oferta?zastanawiam się bo niewiem czy w tym roku byśmy je wykorzystali.Nie wiem też czy można je składować np.przez 1 rok.Napiszcie co o tym sądzicie,czy sie opłaca kupić? czy poczekać bo może będzie jeszcze taniej? Sprzedawca powiedział, że ceny poszły ostatnio w dół...
Odpuść sobie jeśli ich nie potrzebujesz.... bo z tego co czytam to tak właśnie jest...

A gdzie już sprawdziłeś? Masz przynajmniej dwie oferty? Porównałeś cokolwiek???

Witam serdecznie,

wczoraj otrzymałem kilka informacji na temat podwyżek.

Podobno ceny katalogowe okien Velux mają iść do góry od 8 marca, Styropian od przyszłego tygodnia w górę nawet o 20%, (widzę że hurtownie robią zapasy) oraz dachówki (obcinane będą dodatkowe rabaty).

Pozdrawiam.

A jakieś konkrety??? czy może tylko sprzedajesz ten towar??? Fakro zostawiło ceny z 2008 roku. Jeśli Velux podniesie będzie miał mniejszą sprzedaż. Zaciekawił mnie ten styropian.... wszyscy producenci jednocześnie? ;)

Zaciekawił mnie ten styropian.... wszyscy producenci jednocześnie? ;)

Ja tez mam pewna informacje, ze od najblizszego poniedzialku drozeje styropian. Nie wiem czy wszystkich producentow i dlaczego ale moja hurtownia tez robi duuuuze zapasy. Cynk mam od kumpla ktorego informacje dotad zawsze sie sprawdzaly (mowil o podwyzkach braasa na tydzien przed opublikowaniem przez nich nowego, rzeczywiscie drozszego cennika :)

pozdr.

Może ktoś się orientuje gdzie najtaniej można kupić stal żebrowaną w okolicach północnej,zachodniej Małopolski,Kraków ,Olkusz?

Jeśli to nie jest zbyt daleko od Ciebie to zdecydowanie najtańsza stal jest w Zawierciu (ok. 25 km od Olkusza). W styczniu kupywałem żebrówkę fi 12 po 1550 zł netto/tona. Firma BSK Return. Musisz sobie tylko zorganizować transport bo oni wożą tylko na pełne samochody.

będę wdzięczna za info ile Was wyniesie 'konstrukcja dachu'....?

idę na rozmowę he he he na negocjacje z firmą ( a i owaszem poleconą) ale potrzebuję jakiś wytycznych... Podpowiedzcie dobre luda ile stoi w małopolskiem taka przyjemonść ???

To zalezy od dachu ;) Pytasz o robocizne, czy materialy ? Materialy tez zaleza od rodzaju.. Kupisz ceramike po 30 pln / m2, a kupisz po 100 pln / m2.

Mnie za robocizne calego dachu (wiezba, pokrycie, podbitka, rynny, okna dachowe) kasuja 45 pln / m2 i to jest b. tanio, choc u nas (slask) to cena normalna :-)

pozdr.

A gdzie już sprawdziłeś? Masz przynajmniej dwie oferty? Porównałeś cokolwiek???

Zamierzam rozpocząć budowę około sierpnia na razie jestem na etapie papierów. Próbuję zorientować się w cenach i ewentualnie w sprawdzonych, godnych polecenia składach budowlanych.

Na razie mam wyceny betonu komórkowego odmiana 600:

590/240/240 - 8,02 zł bez transportu (producent) - ECOBET

590/240/240 - 8,61 zł transport + HDS - PSB Kęty

490/240/240 - 7,54 zł transport + HDS - PSB Kęty

Ceny uzyskane bez większych negocjacji tylko wstępny telefon.

hm dzieki za informcję, fakt mało danych podałam... ja ma prosty dach dwuspadowy, zadnych udziwnień, dach ma 220m i jakieś 6 m tarasu. Szukam dobrek ekipy ( mam jedną poleconą, ale chiałabym mieć wybór )

Dajcie znać na priv jeśli możecie kogoś polecić....ceny mnie dalej intersują

będę wdzięczna za info ile Was wyniesie 'konstrukcja dachu'....?

idę na rozmowę he he he na negocjacje z firmą ( a i owaszem poleconą) ale potrzebuję jakiś wytycznych... Podpowiedzcie dobre luda ile stoi w małopolskiem taka przyjemonść ???

To zalezy od dachu ;) Pytasz o robocizne, czy materialy ? Materialy tez zaleza od rodzaju.. Kupisz ceramike po 30 pln / m2, a kupisz po 100 pln / m2.

Mnie za robocizne calego dachu (wiezba, pokrycie, podbitka, rynny, okna dachowe) kasuja 45 pln / m2 i to jest b. tanio, choc u nas (slask) to cena normalna :-)

pozdr.

A u mnie robocizna za taka robote 60 zl/m2

A u mnie robocizna za taka robote 60 zl/m2

Jak dobrze widze to Ty masz dwuspad - czyli super prosty dach, za taki to u nas kasuja po 40 lub mniej :-) Ja mam koperte, w dodatku na deske czolowa przybijaja mi struktonit, a zamiast normalnych hakow - rynajzy (duzo wiecej zabawy). Dobrze jednak mieszkac na Slasku :-) :-) :-)

Pozdrawiam reszte Polski ;-)

pozdr.

Witam

Wczoraj tzn. 14.02 zakupiłem stal f12 po 1.95 zł/kg oczywiście brutto i f6 po 2.15 zł/kg, małopolska, powiat dąbrowski

bardzo tanio.. a ja sie cieszyłam, że tak tanio znalazłam..chociaz to najtańsze co wyszukałam w okolicy Wawy..(Łomianki)

żebro f12 2.13 brutto

gładka f6 2.56 brutto

do tego faktura i możliwośc odpisania 15%vat- upewniałam sie 3 razy w skarbówce.. wiec po odpisaniu pewno dobiję do Twojego brutto :-?

ale może po prostu w mazowieckim drożej .. albo się dałam oszwabić :cry:

p.s. transport 150zl, przechowanie do chwili rozpoczęcia budowy- gratis