Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam zamówiłemm dziś beton komórkowy 24x24x59 klasa 600 w ilości 2500 sztuk w cenie 8,85 brutto z transportem i rozładunkiem oraz przechowaniem na terenie składu do kwietnia . W sumie oferta była najtańsza z wszystkich składów w Białymstoku - więc u nas drogo na tle kraju ;). Niestety nie skorzystałem z ofert z allegro po 7 zł brutto gdyż transport za 3 kursy w kwocie 3000 PLN wyrównałby koszty.

jak uważacie przepłaciłem ? ;) - jestem ciekawy waszego zdania

My kupowaliśmy beton komórkowy za 8,60 brutto+transport, no i też przetrzymywali nam towar u siebie

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piszecie o betonie komórkowym....

Jak potrzebowałem na ściany działowe to pierwsze kroki do zaprzyjaźnionej i sprawdzonej hurtownii... Dostałem cenę chyba 5,9 za dziesiątkę za sztukę. Było ok.

Ale z ciekawości zacząłem szukać - allegro, inne hurtownie, gdzie się dało. I znalazłem - 5,45 pln, 5,2 a na koniec 4,9 za sztukę.

Spowrotem do hurtowni gdzie ceny były zawsze naj... I okazało się, że ten beton za 5,2 to importowany jakiejść nieznanej firmy, ten za 4,9 to w ogóle kierbud odradził jak pokazałem linka.... skonczyło się na tym że wziąłem Ytonga za 5,9.

Podawawanie cen bez producenta to jak mówienie - kupiłem auto za 20 tysięcy... dużo czy mało?

Z maxem było podobnie - oferty od 1,xx (leier) do ponad 3 (kozlowice, hadykowka) - który jest lepszy?

dzisiaj na składzie przekazano mi że od 1.03.09 Ytong 10% w górę a dokładnie to już jest droższy ale mają stare dostawy co wy na to.

I to może być prawda. Na przełomie stycznia/lutego dostałam wycenę Ytonga i była ona zagwarantowana do 28.2.2009. Zdecydowałam się, kupiłam i wychodzi na to, że dobrze uff :wink:

A ja dziś dostałem wycenę WIENERBERGER POROTHERM 25 P+W z transportem 5,4 brutto. Też chyba dobrze??

Czy to cena z transportem, bo jak tak to bardzo dobra. Ja płaciłam 5,7 z transportem, na fakturę, magazynowanie do wiosny.

Czy to znaczy że jak taniej niż ja kupiłem - to dobrze, a jak drożej to źle?

A ile tego transportu macie - w km - tyle samo?

Mało piszecie o stropie.

Po ile kupowaliście pustaki stropowe i belki za mb.

Najbardziej interesowały by mnie ceny z pomorskiego ale z innych terenów kraju też mogą być.

Ja dostałem taką ofertę:

- pustak keramzytowy- 6,1 brutto

- belka - 19,5 brutto.

Jak to wedługo Was wygląda? Można kupić taniej? Czy brać w tej cenie i nie marudzić?

Mało piszecie o stropie.

Po ile kupowaliście pustaki stropowe i belki za mb.

Najbardziej interesowały by mnie ceny z pomorskiego ale z innych terenów kraju też mogą być.

Ja dostałem taką ofertę:

- pustak keramzytowy- 6,1 brutto

- belka - 19,5 brutto.

Jak to wedługo Was wygląda? Można kupić taniej? Czy brać w tej cenie i nie marudzić?

Jak się pytałem kilka dni temu o cenę stropu teriva to powiedzieli mi że m2 kosztuje 55zł. A porotherm kupiłem miesiąc temu po 5,1zł bez faktury, dodam że wielkopolska.

Masz Jakiś namiar na ta ofertę, to były biale czy szare pustaki ?

W internecie są oferty z podkarpacia po 6,7 PLN brutto beton komórkowy 24x24x59 klasa 600.

Osobiście jednak z transportem jest mi zbyt drogo jak do białegostoku.

Szukam lepszej oferty jeśli ktoś ma cynk proszę dać znać. Na ściany nośne będę w sumie potrzebował: @ 2600 sztuk minimum. 2 małe domy.