Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gdzie polecacie kupowac porotherm 25? (polnocno-wschodnie okolice Warszawy). Obecnie mam oferte 6,15 z transportem i rozladunkiem przy zamowieniu 2600 cegielek... no i szkuam dalej...

Dzisiaj przypadkiem kupowałem PTH 25 P+W aż jedną sztukę. W Warszawie na Chełmzyńskiej 249 mają go po 6 PLN. Przy takiej ilości spokojnie jeszcze coś urwiesz i co do dowozu sie dogadasz. A jak nie to Kowalczyk w Koniku Nowym. Poproś pana Ryśka czostka i spokojnie wynegocjujesz rozsądną cenę z dowozem.

BK 24 Solbet najtaniej w wlkp znalazłem za 8,90 brutto... Machnąłem ręką i czekam co będzie dalej, bo na razie to żadna okazja!! Ryzykuję może, ale zdecydowałem się czekać może jednak ceny pójdą realnie faktycznie i widocznie w dół pod wpływem tego "kryzysu"... Jak na razie tak hurtownicy jak ekipy wykonawców nie sprawiają wrażenia by ich cokolwiek "przycisnęło"!!

BK 24 Solbet najtaniej w wlkp znalazłem za 8,90 brutto... Machnąłem ręką i czekam co będzie dalej, bo na razie to żadna okazja!! Ryzykuję może, ale zdecydowałem się czekać może jednak ceny pójdą realnie faktycznie i widocznie w dół pod wpływem tego "kryzysu"... Jak na razie tak hurtownicy jak ekipy wykonawców nie sprawiają wrażenia by ich cokolwiek "przycisnęło"!!
witam ja kupilem ytong 24 za 8,40 brutto za sztuke mysle ze dobra cena?

Czy ktoś robi teraz instalacje elektryczną?

Interesują mnie ceny art. elektrycznych

napiszczie co za ile kupowaliście.

Podaje jaką dostałem ofertę, ceny brutto

1. wyłącznik nadprądowy 1p-10A B 9,53zł

2. wyłącznik nadprądowy 1p-16A B 9,58zł

3. wyłacznik nadprądowy 3p-16A B 39,64zł

4. wyłącznik nadprądowy 3p-25A C 44,38zł

5. rozłącznik główny AST M 63A 4P 55,97zł

6. wyłącznik r.p. 3F 25A/30mAC 123,77zł

7. Szyna do wyrównania potencjałów POT-16 16,71

8. rozdzielnica podtynkowa klv-u-4/56-f 187zł

9. ogranicznik przepięć km 20c/4-275 kvr 229zł

10. przewód płaski ydy 3x1.5 0,99zł/mb

11. przewód płaski ydy 3x2.3 1,5zł/mb

12. przewód okrągły ydy 5x2.5 3,37zł/mb

13. kabel ziemny kyz żo 5x10 9,99zł/mb

14. przewód lgy 6.0 1,99zł/mb

czy to dobre ceny?

czy rzeczywiście liczycie że może coś stanieć bk? bo u nas jest wręcz odwrotnie, podnieśli ceny pod koniec lutego, na składach twierdzą, że bk podrożał ok 40groszy na szt. mamy ofertę na 8,7szt H+H 24x24x59, z zasobów magazynowych po starych cenach i nie wiem, czy już kupować,

Jak pisałam wcześniej, ja zdecydowałam się na zakup. Dostałam ofertę na Ytong po 8,20 szt z przechowaniem, dowozem i rozładunkiem hds.

Podwyżki w cennikach producentów nie oznaczają jeszcze podwyżek na składach. Można przecież podnieść ceny i jednocześnie dać hurtownikom większe upusty. Oczywiście działa to w obie strony.

Kryzys to jedno, ale czy ceny spadną? Wydaje mi się, że na razie nie. Jak tylko pogoda pozwoli, sporo ludzi ruszy z budowami i myślę, że ceny troszkę podskoczą.

Jeżeli ktoś ma czas i może poczekać do jesieni, może do zimy przyszłego roku to pewnie na tym zyska.