Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurka- też myślałem że stal - jakaś chińska podróba z bambusem w środku.

myślicie że nierealne :roll: :wink: to wam powiem że historia zna takie przypadki... :wink: :wink: :wink: kiedyś oglądałem taką "okazyjną" stal...nooormalnie po co mi giętarka...dało się wokół palca... i była to 16-tka...ale za to jaka cena !!!! zwał jak zwał...miejcie ludziska oczy otwarte...i nie dajcie się zwariować !!! :D :D :D

tak brałem całe auto 1320 sztuk.

Teraz zamówiłem 2 transport łamany 17 palet porotherma 25 i 5 palet porotherm. 11,5

to wszystko wyjaśnia :D

ja brałam 2 palety - tyle na brakło

a ja wryuce moje przemyslenia (po 2 piwach, wiec beda glebokie)

latalem za tanszym materialem, pamietam ze porotherm to szukalem zeby byl o te 10 groszy tanszy, bo przecie nie chce wyjsc na jelenia... to samo z bloczkami, cementem itp...

a w koncu znalazlem sensowny sklad, ceny maja ok (jakies +3-5% od minimalnych) ale za to jakosc bardzo dobra, mozliwosc zwrotu niewykorzystanych materialow, zero problemow z zamowieniem towaru i blyskawicznym dowozem (majster nie lubi gdy sie jego chlopaki nudza) no i w ferworze walki juz raz sie na tysiaka walnalem (zapomnialem o zaliczce), bo czlowiek nie przyzwyczajony do obracania takimie sumami w gotowce... i jednak sie oplacilo dac im zarobic pare zlotych na materialach... oni zadowoleni, ja takze... typowa win-win situation :)

no nic, zobaczymy jak dalej pojdzie...

PS

porotherm kupie za 5,70 (mimo ze u kowalczyka moglem za 5,62), beton b15 215 netto plus pompa, bloczki Certusa 3,40 brutto,hydromax 275 brutto za m3...