Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A wie ktoś, gdzie można kupić niedrogo rury kanalizacyjne fi 250 lub fi 315? Obciążenie tylko ruchem pieszym... Chodzi o okolice Krakowa/Olkusza. Widziałem w jakimś sklepie internetowym ze Szczecina rury firmy Pipelife:

- rura kanalizacyjna PVC - kl. N - 250/6.2 - 6m - 330 zł brutto

- rura kanalizacyjna PVC - kl. N - 315/7.7 - 6m - 520 zł brutto

- rura kanalizacyjna PRAGMA PP-b - kl. T - fi250 - 6m, o podwójnej ściance - 300 zł brutto,

- rura kanalizacyjna PRAGMA PP-b - kl. T - fi315 - 6m, o podwójnej ściance - 415 zł brutto.

Czy rury firmy Pipelife są w porządku? Czy powyższe ceny sa dobre? Patrzyłem jeszcze w kilku innych sklepach i było drożej... Czy rury PP-b będą wystarczające dla mnie, czy lepiej szukać PVC?

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A można wiedzieć: MAX 288x188x188 Cerpol Kozłowice ?THX
Z tym maxem spróbuj w Pyskowicach Jabex 032 233 86 68. Kupowałem w październiku 2008 i tam dostałem najlepszą ofertę, a sporo sprawdzałem.

Witam,

Dzięki Wireckiwłaśnie od nich też wiozłem.

Znalazłem ich na Allegro.

2,80zł/szt. z transportem wytargowałem. ;-)

Chyba dobra cena ?

bloczek betonowy 3,60 PLN brutto

porotherm 25 - 5,62 PLN brutto

palet cementu 616 pln brutto / 1400 kg

wapno 380 pln brutto / paleta

cemplas 29 pln brutto

cegła czerwona pełna na komin (gorsza) 1pln/ brutto

beton budokrusz B20 - 225 pln brutto

beton budokrusz B15- 215 pln brutto

ceny zawierają rozładunek; ceny u kowalczyka w Kampinosie.

bloczek 2,60 netto

cement II 32,5 - 440 tona brutto

porotherm 25 - 6 pln brutto z transportem

porotherm 11.,5 5,80 brutto z transportem

pręt fi 12 - 2150 tona brutto

pręt fi 6 - 3000 tona brutto

dobre ceny jak na piaseczno? jeszcze nie zamawiałem.... ale to najlepsza oferta z 4 skladów. Wszędzie mówiłem że budują mi całego C77A

bloczek betonowy 14/28 3,00

już poszedł w górę :evil:

Poszedł w górę, bo się zezon zaczął. Pod wpływem "kryzysu" ( cokolwiek by to miało znaczyć dla branży budowlanej ) ceny lekko spadły. Teraz zaczął się intensywny sezon budowlany i budowę zaczynają ludzie, którzy mają zaskórniaki i/lub nie boją się kryzysu. Jak przyjdzie późne lato/jesień i Ci, co mieli wybudować fundament, już się wybudowali, a następnych brak to i cena znowu spadnie. Ja osobiście nie mam teraz kasy i czekam, właśnie na przełom roku i oszukuję się że wtedy będzie tanio jak diabli ;-) :D :D :D

a nie chce ktos kupic calego osprzetu potrzebnego do podlaczenia sie do wody (nawierka, zlaczki, rury pe fi 32?) - sprzedam bo sie okazalo ze mi podlacza to wodociagi przy okazji innych robot na moim terenie...

mam tez ok 90 mb rury pe fi 63 - oczywiscie nowka. jesli ktos chetny to zapraszam na pw

oczywiscie mam fakture z hurtowni w ktorej to bralem itd, co do ceny na pewno sie dogadamy...

ps. mam tez hydrant podziemny i zlacza do tego a takze zeliwna skrzynke na ten hydrant...