Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

szukam opinii na temat:

Polska Karta Budowlana

oraz

zakupy na stronie wsb24 kropka com

Wlasciwie NIGDZIE nie znalazlem zadnych opinii na temat tego sklepu internetowego z materialami budowlanymi, w ktorym dostaje sie spore znizki po zakupie niejakiej Polskiej Karty Budowlanej za 70 zeta...

Strona tego sklepu dziala dosc kiepsko, zamiast informacji wlany jest tekst na niby.

Ceny optymistyczne...

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja ostatnio kupowalem u Kowalczyka w Nowym Koniku (nikt inny nie mial miedzianej cegly klinkierowej pelnej) i juz wiem ze nie bede u nich kupowal... najpierw pomylili sie z terminem przywozu (o tydzien za wczesnie), HDS "nie mial technicznych mozliwosci" wrzucenia materialu tam gdie chcielismy (miejscowym skladom to nie przeszkadzalo) no i na koniec okazalo sie ze przywiezli 2/3 zamowionej cegly... ech...

WIĘŹBA lub DREWNO do małopolski

Słuchajcie, jakby ktoś z małopolski potrzebował więźbę lub drewno jakiekolwiek to dajcie znać.... zamawiam sobie filary drewniane pod taras w tartaku zza Krakowa i jakby miał większy transport to będzie taniej dla wszystkich kupujących, więc jakby ktoś coś potrzebował to dajcie znać, zrobimy wspólne zamówienie.

znam gościa i jego drewno bo już mi więźbę i tarcicę woził. Wszystko Ok wiec dlatego chcę wziąć właśnie od niego...

aha cena za więźbę 650 zł z impregnacja więc chyba atrakcyjna...

Wieneberger Porotherm 25 5,00zł 2.740szt. rozładunek własny z TIRa
Nigdy nie korzystałem z takich ofert. Sam to rozładowujesz? Ile godzin na TIRa?

Eh staniało. Ja wiosną kupiłem po 6,00.

Można koparką z uchwytami widłowymi, trwa to ok. godziny wzwyż - zależy jak daleko trzeba wozić od tira.

Czasem jedyny sposób w trudnym terenie. Trzeba uważać żeby dobrze chwycił paletę i żeby pustaki się nie zsuneły oraz żeby nie podnosił dopóki widłami nie dojedzie do końca palety, bo wbije widły w "dziurki" :-)

Porotherm jest kruchy na takie zabawy, więc jeśli nie ma potrzeby to lepiej unikać. Co innego bloczki fund. czy beton komórkowy.

Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę to że zamawiając koparke lub widłaka płaci sie za cały czas pobytu na budowie. Transporty w dobrej cenie idą prosto od producenta i określenie dokładnie czasu dostawy jest mało prawdopodobne.

Lepiej dopłacić pare groszy i wziąć auto z HDSem

Wieneberger Porotherm 25 5,00zł 2.740szt. rozładunek własny z TIRa
Nigdy nie korzystałem z takich ofert. Sam to rozładowujesz? Ile godzin na TIRa?

Eh staniało. Ja wiosną kupiłem po 6,00.

Można koparką z uchwytami widłowymi, trwa to ok. godziny wzwyż - zależy jak daleko trzeba wozić od tira.

Czasem jedyny sposób w trudnym terenie. Trzeba uważać żeby dobrze chwycił paletę i żeby pustaki się nie zsuneły oraz żeby nie podnosił dopóki widłami nie dojedzie do końca palety, bo wbije widły w "dziurki" :-)

Porotherm jest kruchy na takie zabawy, więc jeśli nie ma potrzeby to lepiej unikać. Co innego bloczki fund. czy beton komórkowy.

Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę to że zamawiając koparke lub widłaka płaci sie za cały czas pobytu na budowie. Transporty w dobrej cenie idą prosto od producenta i określenie dokładnie czasu dostawy jest mało prawdopodobne.

Lepiej dopłacić pare groszy i wziąć auto z HDSem

Ja miałem koparke akurat "w pogotowiu" tak że to tir czekał na koparkę nie na odwrót :-)

transport rzecz jasna się spóźnił więc facet nie burzył za mocno że musi czekać.

kołek rozporowy do szybkiego montażu 14,63 zł za 100 szt.
No dzięki wielkie :wink: A może dopisz to się komuś przyda - wymiary kołka, producent, no i gdzie się ustawić w kolejce... pozdr.

ps.

Tamir Pszczyna, folia Dorken Delta Reflex 5,36 za m2.

Wełna Isover, płyty gipsowe, zawiesia do profili, same profile UD, CD najtaniej w Termo IB w Bytomiu na Pszyczńskiej. Tam też np. Vario Rigips worek 25kg 70zł netto. Dla porównania - łącznik do profiila CD w Bytomiu 0,4 zł, w Casto - 0,76zł

Wszelkiej maści wkręty do drewna i metalu w dobrych cenach mają w MAGu w Katowicach na Korfantego. Ceny zbliżone do Termo IB Bytom.

Pręty gwintowane 1m śruby i podkładki, kątowniki ciesielskie w dobrych cenach "U Rzepki" w Tychach na Kościuszki - o niebo taniej niż w Casto-dramie.

Deska sosnowa na podbitkę gr. 22mm, sezonowana, nieimpregnowana - U Burego Istebna 27zł/m2