VIP Jacek 18.12.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Pytanie do fachowców:Czy do instalacji otwartej z kotłem na paliwo stałe można stosować żeliwne zawory mieszające?Na stronie firmy ESBE twierdzą, że żeliwne zawory mieszające stosuje się tylko do instalacji zamkniętych, a do otwartych mosiężne.Czy to prawda?Kupiłem już zawór 4-drogowy żeliwny firmy Honeywell i nie wiem, czy go wymieniać na mosiężny?Która firma lepsza ESBE, czy Honeywell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 18.12.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja mam instalacje otwartą (będę mieć )kocioł z podajnikiem , zawór mam czterodrożny mosiężny, ale nie zwróciłem na to uwagi , teraz zobaczyłem jaki jest taki mi sprzedali w sklepie instalatorskim tym: http://kotly.com/index.php?cPath=8_94_95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadbra 01.01.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Został mi zamontowany zawór czterodrogowy ESBE z tym, że położenie zostało obrócone o 90 stopni w stosunku do schematu. Kolejność podłączenia została zachowana (tj. zasilanie , powrót, do kotła, z kotła). Woda z kotła wchodzi na zawór tam gdzie jest on oznaczony np do kotła (zawór jest obrócony} Hydraulik twierdzi, że sposób montażu nie ma znaczenia. Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie w/w iformacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 01.01.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ja w instalacji otwartej mam zawór mosiężny 4 drogowy ESBE z siłownikiem ARA 600 sterowany sterownikiem pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadbra 02.01.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Tylko, że ja pytałem o sposób montażu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts