OK 02.02.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kiedy właśnie było o tym parę postów wcześniej, że my, bałaganiarze, to się gubimy w porządku Jak wszystko jest sprzątnięte i poodkładane "na miejsce" to nie możemy nic znaleźć W moim bałaganie, to ja zawsze wiem, co gdzie leży. A jak nie leży tam, gdzie mi się wydaje, że jest - to na bank wystarczy przeszukać inną stertę i się znajdzie A jeśli chodzi o budowlańców, to właśnie mi najwięcej baboli narobił taki, który miał idealny porządek i sprzątał codziennie, zamiatał itp. Początkowo to byłam zachwycona, ale chyba porządek to jedyne, co potrafił robić A glazurnik - bałaganiarz i leń, jak sam o sobie mówił - w bólach, ale urodził mi piękne kafelki w kuchni i w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.02.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 W swoim bałaganie to ja zazwyczaj wszystko od razu znajduję. Jak już mi się zdarzy posprzątać tak na zicher ... zaczynają się kłopoty... Tylko w kuchni mam jako taki porzadek, ale to wina metrów kwadratowych. Jest ich tak mało, że inaczej się nie da jak tylko na czysto I guzik mnie obchodzi czy inni mają porządek!! Nie przeszkadzają mi np. spodnie atakujące mnie z oparcia fotela - jak są zbyt nachalne odrzucam je na podłogę. Z niej już nie atakują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.02.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Tiaa, szafa podłogowa to jest to Ja jak zrobię porządek i nie mogę czegoś znaleźć, to zaraz wpadam w panikę, że omyłkowo wywaliłam w ferworze sprzątania Jak jest bałagan, to mam 100% pewności, że gdzieś jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 01.10.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 stary wątek ale podnoszę jako grupę wsparcia dla niepedantów dla pedantów też żeby zobaczyli że nikt od bałaganu nie umiera podczytując wątek o pedantach ogarnął mnie niepokój i zaczęłam nerwowo rozglądać się wokół wyrzuty na sumieniu mi wyskoczyły że dookoła syf a ja na muratorku , no ale się uspokoiłam bo są jakieś priorytety , prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.10.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 bardzo dobrze, bo zaczynałem odczuwać duszności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 01.10.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 a swoją drogą fajne trzy wątki nieomal obok siebie pedantyzm , bałaganierstwo i patologiczne gromadzenie śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.10.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Ja lubię jak jest czysto i schludnie ale już nie dałam rady tego pilnować. Odpusciłam. Troche mnei to wkurza ale coraz mniej Nawet prasuję tylko wybrane rzeczy Da sie żyć, nie jest źle A ile mniej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 01.10.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 z czasem odkryjesz same zalety takiego życia "przewróciło się niech leży cały luksus polega na tym że nie muszę go podnosić będę się potykał czasem będę się czasem potykał ale nie muszę sprzątać " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 01.10.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Pomiędzy pedanterią a syfiarstwem są stany pośrednie. Uważam, że zdrowi ludzie poruszają się właśnie pomiędzy. Znam trzy osoby pedantyczne, które "świdrują" mi wzrokiem chałupę - mało fajne to jest. Na ich przykładzie wnoszę, że pedanci generalnie są bardzo krytyczni wobec ludzi i to nie tylko jeżeli chodzi o porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.10.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 z czasem odkryjesz same zalety takiego życia "przewróciło się niech leży cały luksus polega na tym że nie muszę go podnosić będę się potykał czasem będę się czasem potykał ale nie muszę sprzątać " zapuściłem się, to zdrowo coraz wyżej leżą graty kiedyś wszystko poukładam teraz się położę na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 01.10.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Optymizmem napawa jednak "...ale kiedyś się wezmę!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 01.10.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 no właśnie się wzięłam przez tych pedantów taki nieład wewnętrzny mnie opanował że muszę sobie go zrekompensować ładem zewnętrznym (no z grubsza tak , bez przesady ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.10.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 no właśnie się wzięłam przez tych pedantów taki nieład wewnętrzny mnie opanował że muszę sobie go zrekompensować ładem zewnętrznym (no z grubsza tak , bez przesady ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.10.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 no właśnie się wzięłam przez tych pedantów taki nieład wewnętrzny mnie opanował że muszę sobie go zrekompensować ładem zewnętrznym (no z grubsza tak , bez przesady ) a nie lepiej wcześniej się położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 01.10.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 ty to masz dar przekonywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.10.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 z czasem odkryjesz same zalety takiego życia "przewróciło się niech leży cały luksus polega na tym że nie muszę go podnosić będę się potykał czasem będę się czasem potykał ale nie muszę sprzątać " zapuściłem się, to zdrowo coraz wyżej leżą graty kiedyś wszystko poukładam teraz się położę na tym bardzo mądry tekst ...o ile pamiętam Kuby Sienkiewicza z Elektrycznych Gitar .... no cóż tu dużo - lekarz , chyba wie o czym pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Ciekawe, że u bałaganiarzy i pedantów są te same osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.10.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 bo ja u pedantów doradzam jak bałaganić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.10.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Ciekawe, że u bałaganiarzy i pedantów są te same osoby znaczy: to sredniaki. Cholernego bajzlu nie lubią, ale zeby zaraz muzeum... co to to nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 01.10.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 bo ja u pedantów doradzam jak bałaganić ... to jeszcze u bałaganiarzy doradź jak posprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts