Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bałaganiarstwo

zott36

Recommended Posts

Kiedy właśnie było o tym parę postów wcześniej, że my, bałaganiarze, to się gubimy w porządku :wink: Jak wszystko jest sprzątnięte i poodkładane "na miejsce" to nie możemy nic znaleźć :roll: W moim bałaganie, to ja zawsze wiem, co gdzie leży. A jak nie leży tam, gdzie mi się wydaje, że jest - to na bank wystarczy przeszukać inną stertę i się znajdzie :lol:

A jeśli chodzi o budowlańców, to właśnie mi najwięcej baboli narobił taki, który miał idealny porządek i sprzątał codziennie, zamiatał itp. Początkowo to byłam zachwycona, ale chyba porządek to jedyne, co potrafił robić :evil: A glazurnik - bałaganiarz i leń, jak sam o sobie mówił - w bólach, ale urodził mi piękne kafelki w kuchni i w łazience :wink:

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W swoim bałaganie to ja zazwyczaj wszystko od razu znajduję. Jak już mi się zdarzy posprzątać tak na zicher ... zaczynają się kłopoty... Tylko w kuchni mam jako taki porzadek, ale to wina metrów kwadratowych. Jest ich tak mało, że inaczej się nie da jak tylko na czysto :) I guzik mnie obchodzi czy inni mają porządek!! Nie przeszkadzają mi np. spodnie atakujące mnie z oparcia fotela - jak są zbyt nachalne odrzucam je na podłogę. Z niej już nie atakują ... :wink:

Tiaa, szafa podłogowa to jest to :lol:

Ja jak zrobię porządek i nie mogę czegoś znaleźć, to zaraz wpadam w panikę, że omyłkowo wywaliłam w ferworze sprzątania :o Jak jest bałagan, to mam 100% pewności, że gdzieś jest :D

• 1 year później...

stary wątek ale podnoszę jako grupę wsparcia dla niepedantów :wink:

dla pedantów też żeby zobaczyli że nikt od bałaganu nie umiera :wink:

podczytując wątek o pedantach ogarnął mnie niepokój i zaczęłam nerwowo rozglądać się wokół :oops:

wyrzuty na sumieniu mi wyskoczyły że dookoła syf a ja na muratorku , no ale się uspokoiłam bo są jakieś priorytety , prawda ?

Pomiędzy pedanterią a syfiarstwem są stany pośrednie. Uważam, że zdrowi ludzie poruszają się właśnie pomiędzy. Znam trzy osoby pedantyczne, które "świdrują" mi wzrokiem chałupę - mało fajne to jest. Na ich przykładzie wnoszę, że pedanci generalnie są bardzo krytyczni wobec ludzi i to nie tylko jeżeli chodzi o porządek.

z czasem odkryjesz same zalety takiego życia

"przewróciło się niech leży

cały luksus polega na tym

że nie muszę go podnosić

będę się potykał czasem

będę się czasem potykał

ale nie muszę sprzątać "

:lol:

zapuściłem się, to zdrowo

coraz wyżej leżą graty

kiedyś wszystko poukładam

teraz się położę na tym

:wink:

no właśnie się wzięłam :evil:

przez tych pedantów :wink: taki nieład wewnętrzny mnie opanował że muszę sobie go zrekompensować ładem zewnętrznym (no z grubsza tak , bez przesady :wink: )

a nie lepiej wcześniej się położyć?

z czasem odkryjesz same zalety takiego życia

"przewróciło się niech leży

cały luksus polega na tym

że nie muszę go podnosić

będę się potykał czasem

będę się czasem potykał

ale nie muszę sprzątać "

:lol:

zapuściłem się, to zdrowo

coraz wyżej leżą graty

kiedyś wszystko poukładam

teraz się położę na tym

:wink:

bardzo mądry tekst ...o ile pamiętam Kuby Sienkiewicza z Elektrycznych Gitar .... no cóż tu dużo - lekarz , chyba wie o czym pisze :lol: