daggulka 01.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 bo ja u pedantów doradzam jak bałaganić ... to jeszcze u bałaganiarzy doradź jak posprzątać no jak mam napisac skoro ja tez bałaganiarz teraz? ja sprzątam raz w tygodniu w sobotę z podziałem na role ... czyli małż odkurza- ja myje podłogi małż sprzata swoje łazienke- ja sprzatam swoją małż wyciiera kurze w całym domu - ja sprzatam kuchnię itd....itp.... a w tygodniu to jeno zmywarkę zapakować i opróżnić , ewentualnie podłogi pozamiatac z kłaków po zwierzakach i piasku naniesionego na łapach jak już widze, że jest przegięcie ... kole środy na przykład jakby ktoś do mnie przyszedł, to ogólnie wydaje sie ok - bez przygladania się oczywiście ....ale podłogi-masakra ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92998-ba%C5%82aganiarstwo/page/7/#findComment-3588188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 03.10.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Oczywiście jestem wielką bałaganiarą i czasem nawet coś się zasyfi (np. kurz, okno, itp.). Ale wcale nie myślę, że to się bierze z domu (nie mamy wina na pewno). Całe dziedzińtwo w domu było czysto, miałam swoje obowiązki i awantury jak nie posprzątałam. Jak tylko się wyrwałam na studia to się skończyło. Ja po prostu nie odczuwam potrzeby porządku, a odczuwam potrzebę czytania, surfowania po sieci, wyjśća na imprezę itp. Nie sądzę też żeby to wynikało na wprost z lenistwa (choć też), bo przy tym jestem pracoholiczką i mam ogólnie nadmiar energii. No jakoś to sprzątanie jest nieważne. Dla męża też jest nieistotne. Od jakiegoś czasu mamy sprzątaczkę w kawalerce i był to jeden z najlepszych pomysłów, bo rodzice mogą teraz zawsze wpaść (do dziś nie umiem mieć bałaganu przy mamie). 100 razy wolę zostać w robocie po godzinach, zarobić więcej i zapłacić pani za sprzątanie. Pewnie jak będą dzieci to się zacznie sajgon, ale może nam się pedant urodzi zaoszczędzimy na sprzątaczce? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92998-ba%C5%82aganiarstwo/page/7/#findComment-3593140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts