Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bałaganiarstwo

zott36

Recommended Posts

bo ja u pedantów doradzam jak bałaganić ... :wink:

to jeszcze u bałaganiarzy doradź jak posprzątać :D

no jak mam napisac skoro ja tez bałaganiarz teraz? :lol:

ja sprzątam raz w tygodniu w sobotę z podziałem na role ... czyli

małż odkurza- ja myje podłogi

małż sprzata swoje łazienke- ja sprzatam swoją

małż wyciiera kurze w całym domu - ja sprzatam kuchnię

itd....itp.... :roll:

a w tygodniu to jeno zmywarkę zapakować i opróżnić , ewentualnie podłogi pozamiatac z kłaków po zwierzakach i piasku naniesionego na łapach jak już widze, że jest przegięcie ... :roll:

kole środy na przykład jakby ktoś do mnie przyszedł, to ogólnie wydaje sie ok - bez przygladania się oczywiście ....ale podłogi-masakra ... :lol:

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oczywiście jestem wielką bałaganiarą i czasem nawet coś się zasyfi (np. kurz, okno, itp.). Ale wcale nie myślę, że to się bierze z domu (nie mamy wina na pewno). Całe dziedzińtwo w domu było czysto, miałam swoje obowiązki i awantury jak nie posprzątałam. Jak tylko się wyrwałam na studia to się skończyło. Ja po prostu nie odczuwam potrzeby porządku, a odczuwam potrzebę czytania, surfowania po sieci, wyjśća na imprezę itp. Nie sądzę też żeby to wynikało na wprost z lenistwa (choć też), bo przy tym jestem pracoholiczką i mam ogólnie nadmiar energii. No jakoś to sprzątanie jest nieważne. Dla męża też jest nieistotne. Od jakiegoś czasu mamy sprzątaczkę w kawalerce :oops: i był to jeden z najlepszych pomysłów, bo rodzice mogą teraz zawsze wpaść (do dziś nie umiem mieć bałaganu przy mamie). 100 razy wolę zostać w robocie po godzinach, zarobić więcej i zapłacić pani za sprzątanie. Pewnie jak będą dzieci to się zacznie sajgon, ale może nam się pedant urodzi zaoszczędzimy na sprzątaczce? :wink: