daggulka 01.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 bo ja u pedantów doradzam jak bałaganić ... to jeszcze u bałaganiarzy doradź jak posprzątać no jak mam napisac skoro ja tez bałaganiarz teraz? ja sprzątam raz w tygodniu w sobotę z podziałem na role ... czyli małż odkurza- ja myje podłogi małż sprzata swoje łazienke- ja sprzatam swoją małż wyciiera kurze w całym domu - ja sprzatam kuchnię itd....itp.... a w tygodniu to jeno zmywarkę zapakować i opróżnić , ewentualnie podłogi pozamiatac z kłaków po zwierzakach i piasku naniesionego na łapach jak już widze, że jest przegięcie ... kole środy na przykład jakby ktoś do mnie przyszedł, to ogólnie wydaje sie ok - bez przygladania się oczywiście ....ale podłogi-masakra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 03.10.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Oczywiście jestem wielką bałaganiarą i czasem nawet coś się zasyfi (np. kurz, okno, itp.). Ale wcale nie myślę, że to się bierze z domu (nie mamy wina na pewno). Całe dziedzińtwo w domu było czysto, miałam swoje obowiązki i awantury jak nie posprzątałam. Jak tylko się wyrwałam na studia to się skończyło. Ja po prostu nie odczuwam potrzeby porządku, a odczuwam potrzebę czytania, surfowania po sieci, wyjśća na imprezę itp. Nie sądzę też żeby to wynikało na wprost z lenistwa (choć też), bo przy tym jestem pracoholiczką i mam ogólnie nadmiar energii. No jakoś to sprzątanie jest nieważne. Dla męża też jest nieistotne. Od jakiegoś czasu mamy sprzątaczkę w kawalerce i był to jeden z najlepszych pomysłów, bo rodzice mogą teraz zawsze wpaść (do dziś nie umiem mieć bałaganu przy mamie). 100 razy wolę zostać w robocie po godzinach, zarobić więcej i zapłacić pani za sprzątanie. Pewnie jak będą dzieci to się zacznie sajgon, ale może nam się pedant urodzi zaoszczędzimy na sprzątaczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts