Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc mam kilka pytan do eksperta??

Otoz planuje kupic piec gazowy 2 funkcujny lub 1 funkcyjny- zalezy to od jego gabarytów i od mocy,zuzycia gazu i zasady dzialania,rodzaj komory itp

chcialbym sie dowiedziec jaki jest podzial kotłow ze wzgledu na co?

moc

mozliwosc sterowania

zuzycie gazu

zasade dzialania

nie wiem jak szukac wiadomo jeden ma lepsze to a drugi tamto.czym sie sugerowac przy wyborze?

opis mojej sytuacji:

potrzebuje piec gazowy do malego pietrowego mieszkania,dól to kuchnia,przedpokój,salon,sypialnia-tylko jedne drzwi do sypialni reszta bez.oraz pietro lazienaka,chol.i 2 pokoje wszedzie beda drzwi.Nowe okna,ocieplone.

qaby bylo wesolo jest tam zainstalowany kominek o mocy 14 kw.ale potzrebne mi dodatkowe pewne zrodlo ciepla i w pelni sterowalne a wiadomo ze kominek takowy nie jest.

Jakie sa dobre kotly gazowe? ze wzgledu na bezawaryjnosc,mozliwosci sterowania,zuzycie gazu,typ itp

jakie sa wogóle mozliwosci sterowania kotlem gazowym?

czy taki kociol bedzie wspolpracowal z kominkiem chodzi mi o mozliwosci sterowania np czujnikiem pogodowym a i pokojowym?

Czy powiedzmy turbo kociol mogę podłączyć do jednego komina wraz z kominkiem?

https://forum.murator.pl/topic/93006-kociolek-gazowy/

Czesc mam kilka pytan do eksperta??

Otoz planuje kupic piec gazowy 2 funkcujny lub 1 funkcyjny- zalezy to od jego gabarytów i od mocy,zuzycia gazu i zasady dzialania,rodzaj komory itp

chcialbym sie dowiedziec jaki jest podzial kotłow ze wzgledu na co?

moc

mozliwosc sterowania

zuzycie gazu

zasade dzialania

nie wiem jak szukac wiadomo jeden ma lepsze to a drugi tamto.czym sie sugerowac przy wyborze?

opis mojej sytuacji:

potrzebuje piec gazowy do malego pietrowego mieszkania,dól to kuchnia,przedpokój,salon,sypialnia-tylko jedne drzwi do sypialni reszta bez.oraz pietro lazienaka,chol.i 2 pokoje wszedzie beda drzwi.Nowe okna,ocieplone.

qaby bylo wesolo jest tam zainstalowany kominek o mocy 14 kw.ale potzrebne mi dodatkowe pewne zrodlo ciepla i w pelni sterowalne a wiadomo ze kominek takowy nie jest.

Jakie sa dobre kotly gazowe? ze wzgledu na bezawaryjnosc,mozliwosci sterowania,zuzycie gazu,typ itp

jakie sa wogóle mozliwosci sterowania kotlem gazowym?

czy taki kociol bedzie wspolpracowal z kominkiem chodzi mi o mozliwosci sterowania np czujnikiem pogodowym a i pokojowym?

Czy powiedzmy turbo kociol mogę podłączyć do jednego komina wraz z kominkiem?

Witam gdybyś od początku zastosował u siebie kominek z pw to z współpracą kominka z pw z piecem gazowym nie było by problemu bo obydwa żródła transportują ciepło przez ten sam czynnik roboczy (wodę) przesco jest łatwo wysterować i skonfigurować te 2 urządzenia 8)

https://forum.murator.pl/topic/93006-kociolek-gazowy/#findComment-2189137