Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Szczerze mówiąc zastanawialismy się nad tym projektem. Stanęło na tym,że nieco za mały. Potrzebujemy 4 pokoi. No i kuchnia taka za mała? Ale kwestia tego ile kto spędza tam czasu. Wybraliśmy projekt też parterowy K4 z extradom-ów:

http://www.extradom.pl/grafiki/3500/big695.jpg

pow. użyt.141m

No dzięki, ale i tak adaptujemy garaż na pokój, podnosimy ściankę kolankową o maxa lub dwa? Kąt nachylenia połaci w projekcie 22, my damy może 27-30 zobaczymy jak będzie wyglądała wizualizacja? A majster od dachu twierdzi, że i tak o nachyleniu zadecyduje estetyka i wygląd ogólny, łobaczymy... :wink: żeby tak nie skiepścić!! :roll:

Taki projekt jak nasz już istnieje (początek inwestycji 2004) i już mieszkają!!! i to niedaleko, ale biuro nie ma namiaru na nowy adres!! No na przysłowiowe wyciągniecie ręki... tak mi szkoda :cry:

• 2 weeks później...

Droga Aniu, nie wprowadzaliśmy zmian w projekcie, a tak na marginesie to że budujemy Renię to wielki przypadek. poszukiwania projektu rozpoczęły się od kwietnia 2007 roku i byliśmy już pewni że będziemy budować m09 z muratora (oczywiście po wprowadzeniu całej masy zmian) i tak któregoś razu weszłam na stronę domu na 5 i patrzę a tu nowość i od razu zakochałam się w Reni:):):) hihihihi

i tak zamówiliśmy w grudniu zeszłego roku nasz projekt, sama jestem ciekawa jak wyjdzie:)

Pozdrawiam

p.s. A Ty planujesz wprowadzenie zmian?? Jeżeli tak to jakich??

Mine szczerze powiedziawszy to wszystko przeraża...znajomi budują dom - Amanda z Archipelagu - prosty dach, dwuspadowy i za samo drewno dali 18,000!!! A gdzie tu dalej??

Żadnych zmian nie planuję...chociaż martwi mnie trochę ta kuchnia...na wizualizacji wygląda na taką malutka :o

Mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie chociaż troszku większa. :)

Mnie szczerze powiedziawszy to wszystko przeraża...znajomi budują dom - Amanda z Archipelagu - prosty dach, dwuspadowy i za samo drewno dali 18,000!!! A gdzie tu dalej??

Żadnych zmian nie planuję...chociaż martwi mnie trochę ta kuchnia...na wizualizacji wygląda na taką malutka :o

Mam nadzieję, że w rzeczywistości będzie chociaż troszku większa. :)

:D

Pocieszę Cię, że nie tylko ty przerażona jesteś :wink: . Koszty jakieś horrendalne sumy za wszystko!!

A kuchnia może nie taka mała, bo połączona z jadalnią i otwarta (tworzy przestrzeń z salonem), ale wydaje mi się, że nie bardzo ustawna? :-?

Kotek999:

hej, dach ma 316 m2, jak chcesz to kosztorys wyślę na priv., my chcemy położyć dachówkę ceramiczną, koszt ok 25 000 dach.

Bardzo proszę o kosztorys. Mój dach trochę większy, sama policzyłam (+-) koszty :o , brrr, kubeł zimnej wody poproszę! Zaczęłam myśleć o mniejszym. Czy odeskowanie bierzecie pod uwagę? Bo nachylenie połaci chyba nie za duże?(22-25*??) :wink:

Kotek999 dzięki za wycenę, chociaż tak numerki w tabelkach i te podziały taka grubość, a taka to biorę tak na sucho. Ceny są przeróżne nie tylko dla danego regionu, a i robocizna... Głupi tynk zewnętrzny kosztuje w zależności od koloru, a ten, który sobie upatrzyłam -cholera najdroższy się okazał!! :evil: