Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Adanielak ja za wybudowanie domu w stanie surowym zamkniętym bez okien, z dachówką ceramiczną zapłace 150 k, drugie tyle pewnie pójdzie na wykończeniówkę:), myślę że w 300 k powinna się zmieścić (optymistycznie)

Pozdrawiam

Myślę, że cena za całość dość przyzwoita :wink: , czy macie już upatrzoną gdzies dachówkę, tzn. firma+kolor+typ? Czy 25000 zł. to cena dachówki+ orynnowanie, czyli full wypas? Bo to tak przyzwoicie :) . Proszę o wyczerpujące informacje, bo ten dach sen mi z oczu spędza :x

A i jak cenowo wyszła wam adaptacja projektu do warunków lokalnych u architekta itp. dyrdymały, bo jak sądzę papierki za wami? :wink: :D

My zupełnie zmieniliśmy projekt, obecnie to "dm 24" z pracowni Bauherr, po lekkim liftingu 8) i bez piwnicy jednak, czy dobrze? Oby! Chociaż z wnętrz jestem zadowolona mam wszystko czego chciałam, a nawet wiecej!! :D , chociaz dach też wieeelki!!

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 3 weeks później...

Witaj Kotek999 ! Chciałabym się dowiedzieć jakie wybraliście kolory elewacji, dachu i okien!

My jesteśmy na etapie szukania okien-dach mamy antracyt-początkowo miał być klinkier i białe okna ale nie wyjdzie nam to niestety-dlatego próbujemy dopasować coś ddo tego antracytowego dachu-proszę o kontakt:gg:6545510!

POzdrawiam

• 4 weeks później...

Witam wszystkich

Właśnie jestem na etapie kupna działki.Wybrałam ten projekt.Dlaczego ?

To jest pytanie.Spośród kilkunastu katalogów, ten projekt przypadł mi do gustu.

Nie za duży,2 garaże.Ale nie oto chodzi .

Potrzebowałam 4 pokoi i spiżarni koło kuchni.

Dlatego zdecydowałam się na przeróbkę projektu(w innych nie miałam takiej możliwości).

Pom.gosp.chcę pomiejszyć i zrobić tam spiżarnię z wejściem od kuchni,z reszty powiększyć łazienkę i przesunąć ścianki w kierunku holu.

Natomiast z łazienki koło pokoi chcę zrezygnować.Łazienka + garderoba daje mi spory pokój.

Myslę też o podpiwniczeniu części domu.

Czy ktoś może też robił przeróbkę?

• 2 months później...

Witam wszystkich

Ja również oszalałam na punkcie tego projektu. O dziwo mam nawet podobny pomysł jak gosia72 co do czwartego pokoju (jest mi niezbędny).

Na razie jesteśmy na etapie kupna działki(jest już wytyczona).

Pozdrawiam wszystkich budujących i oczywiście trzymam kciuki za Wasze realizacje