Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zapraszam do korzystania z naszych usług.

Jednostki centralne BEAM, DISAN, Cyclovac, Allegro oraz NEDERMAN.

Oferujemy pomoc w zaprojektowaniu instalacji i doborze jednostki centralnej. Sprzedaż rur i kształtek, montaż instalacji oraz serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

Tel.: 0-501-034-156

0-58-661-94-94.

• Odpowiedzi 546
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Paweł,

Z oferty na pewno skorzystam, ale może niekoniecznie w ciągu 14 dni :)

Rozumiem, że rurki kładzie się na tym samym etapie jak wszystkie instalacje - tak?

Tak sobie myślę, że może powinnam zostawić dziury w stropach na przejścia rury pomiędzy piętrami, żeby potem w nich nie kuć. Może byś mi wysłał proponowany schemat rozmieszczenia instalacji.

Paweł,

Z oferty na pewno skorzystam, ale może niekoniecznie w ciągu 14 dni :)

Rozumiem, że rurki kładzie się na tym samym etapie jak wszystkie instalacje - tak?

Tak sobie myślę, że może powinnam zostawić dziury w stropach na przejścia rury pomiędzy piętrami, żeby potem w nich nie kuć. Może byś mi wysłał proponowany schemat rozmieszczenia instalacji.

Całą instalacje należy układać w tym samym czasie co inne. Schemat mogę przesłać dopiero po podpisaniu umowy(niestety nie wszyscy są uczciwi).

Prosty przypadek:

do otworu odkurzacza wchodzi szczur,

którego wcześniej naszpikowałem szyneczką, z truteczką

Co wtedy??

Masz bardzo inteligentne szczury, potrafią nawet otworzyć gniazdo ssące. Ok, wszedł - włączasz odkurzacz, jeżeli instalacja działa poprawnie a szczur nie jest zbyt upasiony szyneczką z truteczką problemu nie ma, znajdziesz go w zbiorniku ze śmieciami.

Jeżeli zaś popełniłeś błędy w czasie montażu instalacji i Twój szczurek nie może się z niej wydostać, to wezwij mnie i wszyscy będą zadowoleni(oprócz szczura).

Ty - bo instalacja będzie spowrotem sprawna, i ja - bo zarobię na zleceniu od Ciebie.

• 2 weeks później...

Całą instalacje należy układać w tym samym czasie co inne. Schemat mogę przesłać dopiero po podpisaniu umowy(niestety nie wszyscy są uczciwi).

W takim razie ja wrócę do tematu w przyszłym roku, bo wtedy bedą robione instalacje. A przejścia przez stropy trzeba będzie wykuć, w końcu to nie powinien być żaden problem.

Pozdrawiam

Paweł, mam pytanie techniczne.

W jednym ze swoich bardzo wczesnych postów pisałeś o możliwości prowadzenia instalacji w podłodze. Co, w wypadku kiedy będzie instalacja ogrzewania podłogowego ?

Czy przewidujesz możliwość "pogryzienia się" obu systemów ? Czy wylewka w takim wypadku powinna być grubsza ? Może masz doświadczenia w tym względzie ?

Paweł, mam pytanie techniczne.

W jednym ze swoich bardzo wczesnych postów pisałeś o możliwości prowadzenia instalacji w podłodze. Co, w wypadku kiedy będzie instalacja ogrzewania podłogowego ?

Czy przewidujesz możliwość "pogryzienia się" obu systemów ? Czy wylewka w takim wypadku powinna być grubsza ? Może masz doświadczenia w tym względzie ?

Cały rurociąg układa się(podłoga) w warstwie izloacji (styropian, wełna), obydwa systemy są całkowicie niezależne i nie powinny sobie przeszkadzać.

Pozdrawiam.

Paweł,

czy możesz przedsawić ofertę (i Twoją propozycję odpowiedniej jednostki centralnej i akcesoriów) na odkurzacz. Domke wg projektu D08 Muratora.

Chodzi mi o cenę również. Dzięki.

Witam,

proszę podać mi adres e-mail na jaki mam podesłać ofertę.

Pozdrawiam.

Mój adres: [email protected]

Dzięki i czekam :)

Zaproponuj mi jakiś niedrogi komplecik,domek z uzytkowym poddaszem, ok 130mkw.Czy ten zestaw Beam 165 byłby ok?Rozmieszczenie pomieszczeń idealne pod odkurzacz.

Witam.

Jednostka centralna 165 przeznaczona jest do instalacji ssących składających się z maksymalnie 4-ech punktów, lub gdy długość(łączna wszystkich rur) instalacji nie przekracza 18 mb. Zanieczyszczenia trafiają do worka, który trzeba co jakiś czas wymieniać.

Pakiet STANDARD z jednostką centralną 165 kosztuje 999,00zł, natomiast w wersja LUX 1399,00zł.