Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Nasz dom ma wymiary : 13x10 (parter +poddasze). Na dole: kotłownia, wc, 2 salony, kuchnia. Gora : 3 pokoje, sypialnia,łazienka. Proszę o info ile bedzie kosztowało zamontowanie rurek, tych gniazd, itp. (materiał+robocizna+koszt dojazdu). Prosze o podanie ceny samego odkurzacza, który bedzie trzeba dokupic (moze takiego, który jest bardzo dobry a mało kosztuje). Kiedy mozesz - wykonać zlecenie, ile bedą trewały prace.

W domu są juz wylewki i tynki ale jeszcze ściany nie były wygładzone. pozdrawiam

• Odpowiedzi 546
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja również poproszę o ofertę do projektu:

http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=211&IdKolekcji=20&&action=showRzuty

Właśnie robię adaptację projektu i chciałbym uzględnić instalację centralnego odkurzacza.[/quote/]

Witam

Proszę podać adres e-mail na jaki mam wysłać ofertę.

Ja również poproszę o ofertę do projektu:

http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=211&IdKolekcji=20&&action=showRzuty

Właśnie robię adaptację projektu i chciałbym uzględnić instalację centralnego odkurzacza.[/quote/]

Witam

Proszę podać adres e-mail na jaki mam wysłać ofertę.

Podaję @ : [email protected]

Ja już instalację mam.

Chcę kupić jedn. centr., ale nie wiem co. Czym się one różnią? Czy są lepsze i gorsze?

Czym sie kierować oprócz ceny?

Bardzo proszę o oświecenie mnie w tym temacie.

Witam.

Jednostkę centralną dobiera się pod względem dwóch parametrów.

Pierwszy to długość instalacji ssącej( w ścianach i podłogach), drugi to ilość wszystkich punktów ssących (gniazda i szufelki).

Proszę o podanie w/w informacji a bardzo chętnie dobiorę jednostkę centralną.

Ja już instalację mam.

Chcę kupić jedn. centr., ale nie wiem co. Czym się one różnią? Czy są lepsze i gorsze?

Czym sie kierować oprócz ceny?

Bardzo proszę o oświecenie mnie w tym temacie.

Witam.

Jednostkę centralną dobiera się pod względem dwóch parametrów.

Pierwszy to długość instalacji ssącej( w ścianach i podłogach), drugi to ilość wszystkich punktów ssących (gniazda i szufelki).

Proszę o podanie w/w informacji a bardzo chętnie dobiorę jednostkę centralną.

Ooooo :D :D :D ,

mam 4-y gniazda ssące i jedną szufelkę, ale nie wiem jaka jest długość instalacji :( . Całość ma obsługiwać trzy piętra - piwnica 1-o gniazdo, parter 2a gniazda + szufelka, I-e piętro 1-o.

Zależy mi na tym, by jednostka była w miarę o małym przekroju (mam wąskie miejsce gdzie ją mogę zamontować), łatwa w opróżnianiu - czy tam są worki?, dobrej jakości i w przystępnej cenie.

przyznam się, że nie chce mi się czytac wszystkich stron, bo odpowiedieć sobie na pytanie, więc zadam je, byc może bedę się powtarzać:

włśnie zaczynaja stawiać mi mury. na odkurzacz centralny jestem zdecydowana od dawna. czy mam murarzom kazać zostawic gdziećś jakąś dziurę, a jak tak, to gdzie najlepiej?

dzięki, aśka

przyznam się, że nie chce mi się czytac wszystkich stron, bo odpowiedieć sobie na pytanie, więc zadam je, byc może bedę się powtarzać:

włśnie zaczynaja stawiać mi mury. na odkurzacz centralny jestem zdecydowana od dawna. czy mam murarzom kazać zostawic gdziećś jakąś dziurę, a jak tak, to gdzie najlepiej?

dzięki, aśka

Nie potrzeba pozostawiać przepustów na instalację odkurzacza centralnego.