Wirecki 23.03.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Mam pytania:1. lepiej dać 2 kolana 45 st. czy łuk 90st. - czy opory są zbliżone?2. czy jednostka centralna może wisieć na ściance działowej? Ytong 10 cm. czy lepiej na ścianie zewnętrznej, ale tu trzeba będzie gimnastykowac się z wydmuchem....3. czy w wylewce chować przewód sterujący w peszlu czy bez peszla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 30.03.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Mam pytania: 1. lepiej dać 2 kolana 45 st. czy łuk 90st. - czy opory są zbliżone? 2. czy jednostka centralna może wisieć na ściance działowej? Ytong 10 cm. czy lepiej na ścianie zewnętrznej, ale tu trzeba będzie gimnastykowac się z wydmuchem.... 3. czy w wylewce chować przewód sterujący w peszlu czy bez peszla? Ad1 Lepiej dać jedno kolano 90 promień ten sam ale jedno klejenie mniej Ad2 Oczywiście że może wisieć na ściance działowej Ad3 Możesz śmiało bez peszla ale bez łączenia w wylewce tylko przy gniazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.03.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 W nowym domu zawsze się znajdzie jakiś problem. Dopiero co zamontowaliśmy odkurzacze Electroluxa (bliźniak) i w jednej z kotłowni zaczęło śmierdzieć kurzem. Był fachowiec, obejrzał, niczego złego nie stwierdził, a smród jak ze starego odkurzacza pozostał.W drugim pomieszczeniu ze zbiornikiem jest świeżutko. I co mamy robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 05.04.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 1. Jak masz zrobiony wylot? Czy aby nie do kanału wentylacyjnego?2. Ludzie czasem mylą zapach przypalonego kurzu z zapachem butwiejących różnych elementów. (może to zapach z jednego z syfonów - juz tak miałem u klienta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.04.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 No właśnie... Wąż, z braku miejsca leżał tymczasowo na podłodze w kotłowni. Jest tam podłogówka. Do glowy by mi nie przyszło, że tak śmierdzi tworzywo z którego go wykonano! Dodam, że to najnowszy system BEAMa -"aspira". Na dodatek, skąd wiadomo, czy ten smród nie jest toksyczny? Co byś radził z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.04.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 No właśnie... Wąż, z braku miejsca leżał tymczasowo na podłodze w kotłowni. Jest tam podłogówka. Do glowy by mi nie przyszło, że tak śmierdzi tworzywo z którego go wykonano! Dodam, że to najnowszy system BEAMa -"aspira". Na dodatek, skąd wiadomo, czy ten smród nie jest toksyczny? Co byś radził z tym zrobić? Az mi się wierzyć nie chce żeby podłogówka tak mocno podgrzała, aby ten zaczął wydzielać pary. Według mnie powinnaś zacząć od podłogówki czy aby nie pracuje na zbyt wysokiej temperaturze. (czynnik roboczy max 35c, podłoga max 29c). Po drugie powiesić wąż. Po trzecie może to po prostu zapach nowości.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.04.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Czy możecie coś złego powiedzieć o odkurzaczach BEAM? Bo zamierzam kupić a nie wgłebiałem się w ten temat. Jest jakaś inna, lepsza opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.04.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Az mi się wierzyć nie chce żeby podłogówka tak mocno podgrzała, aby ten zaczął wydzielać pary. Według mnie powinnaś zacząć od podłogówki czy aby nie pracuje na zbyt wysokiej temperaturze. (czynnik roboczy max 35c, podłoga max 29c). Po drugie powiesić wąż. Po trzecie może to po prostu zapach nowości.? Jewrioszka, będzie wisiał! :D Jak tylko stolarz wymaści mu szafkę. Teraz leży na tarasie i się wietrzy, ale smrodek nadal jest gdy go powąchać. I to tylko tej elastycznej, karbowanej części. Detale z gładkiego tworzywa nie cuchną. Podłogówka u nas ma 24 st. Nie zniosłabym wyczuwalnie gorącej, a mimo to zaduch i smród w kotłowni był nie do wytrzymania. Byłam pewna, że to zbiornik jest nieszczelny, a smród ulatniał się z tego węża leżącego na podłodze... I tak mi lżej, że znam źródło tego smrodu. Tylko dlaczego tak jest? Czy możesz to sprawdzić u siebie na jakimś nowym wężu z aspiry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 07.04.2009 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 coulignon - poszło na priv.Sloneczko - wszystkie tak pachną, twój po prostu został podgrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.04.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 "Pachną"? Ładnie powiedziane Ale to znaczy, że lubisz swój fach http://img175.imageshack.us/img175/8208/umieszektaktakjh9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 08.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Co ile cm należy stosować uchwyt rury (na ścianie, suficie) ?Czy jest jakieś uzasadnienie (konieczność) stosowania przewodu sterującego w peszlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 14.05.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Proszę o opinie na temat odkurzaczy Venton. Ktoś ma? Ktoś montował? Z góry dziękuję. Podpisuję się pod pytaniem, ponieważ nie padła odpowiedź. Można prosić znawców tematu o info na tamat jakości tych odkurzaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 14.05.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Zastanawiam się nad zakupem centralnego odkurzacza i czytając te posty sam nie wiem co wybrać Przewiduję 2 punkty i odkurzacz w piwnicy. Co proponujecie i ile to będzie kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 17.05.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Proszę o opinie na temat odkurzaczy Venton. Ktoś ma? Ktoś montował? Z góry dziękuję. Podpisuję się pod pytaniem, ponieważ nie padła odpowiedź. Można prosić znawców tematu o info na tamat jakości tych odkurzaczy? podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadaman 26.05.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 WitamJestem tu nowy i przymierzam się do zakupu odkurzacza centralnego.Mój wybór padł na marke BEAM model SC 325 z akcesoriami ASPIRA.Instalacja podtynkowa ssąca od najwyżej położonego gniazdka do jednostki centralnej będzie wynosiła 8 metrów - po drodze 6 kolanek 90 stopni łagodnych. Natomiast Instalacja wylotowa począwszy od jednostki centralnej do wylotu to około 4 metry.W instalacji ssącej będą zamontowane dwa gniazdka.Do instalacji będzie podpinany wąż o długości 12 metrów. Proszę o radę oraz opinie osoby zaznajomione z tematem oraz sprzętem tej firmy. Czy z waszego punktu widzenia zakup takiego zestawu to dobry wybór?Czy taka konfiguracja zda egzamin? Ważne by moc ssania była wysoka i nie znośna.Z góry Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dami 27.05.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Sandman mam u siebie mam taką instalację: na 2 gniazda plus szufelka w kuchni. Dom ok 160 m2. Gniazda są firmy VacuValve. W garażu też chcemy mieć gniazdo dodatkowe gniazdo przy/lub w jednostce. Zastanawiam nad jednostką centralną mam takie założenia: gwarancja 5 lat przezroczysty zbiornik lub info o zapełnieniu się zbiornika żadnych papierowych worków i innych wymiennych elementów cena max do 3500 pln z wężem i akcesoriami wyłącznik w rączce zakup z 7% Vat z montażem na razie myślę o: BEAM SC325 http://www.beam.sklep.pl/index.php?p47,jednostka-centralna-beam-sc-325-z-zestawem-aspira Duo Vac Symphonia ale szukam jeszcze dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 27.05.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Proszę o radę fachowca/instalatora.Jak doprowadzić rurki do szufelki pod meblami - czy w grę wchodzi jakieś wyjście z podłogi (wady: wylewka, płytki i trudności z tym związane) czy raczej bliżej ściany, a może zupełnie jak gniazdo tylko łagodniejsze łuki i wyście ze ściany do węża doprowadzającego do szufelki ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 31.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 z podłogii potem np. tak http://mendrycki.pl/galeria/image.php?photo=odkurzacze%20centralne%2010.jpg&galeria=odkurzacze%20centralne&podpis=odkurzacze%20centralne%2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sp4jkk 24.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witajcie, w końcu się zdecydowałem i zarejestrowałem. Śledzę już jakiś dłuższy czas ten temat i gdyby ktoś potrzebował pomocy w dziedzinie odkurzacza centralnego, to służę uprzejmie. Obsługuję Warmię i Mazury. Z chęcią pomogę, jeśli będę potrafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 24.07.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 No to ja skorzystam z pomocy. Położyłem sobie instalację do centralnego bo lepiej od razu przy budowie położyć niż później coś kuć. Wyszło mi troszkę dużo gniazdek bo i duży dom. 2 szufelki na dole + 7 gniazd = 9. Jaką jednostkę centralną zastosować do takiej instalacji. Jakieś propozycję z Pana strony? Pozdrawiam i czekam na informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts