katja 06.08.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Ani chybi spuszczel, też mam takiego Mój jak wcina, to słychać w nocy i nad ranem jakby ktoś nakrecał zegarek. Kiedyś z tym walczyłam /zastrzyki Antoksem/, nie pomogło Może całej chałupy nie zje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.08.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 ... zaraz, ale jak nawiedza, co robi?z tych co lubią drewno, to chyba tylko spuszczel jest taki duży.Więc jeśli jest tylko podobny, to jest nadzieja, że gardzi drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.08.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 ... zaraz, ale jak nawiedza, co robi? z tych co lubią drewno, to chyba tylko spuszczel jest taki duży. Więc jeśli jest tylko podobny, to jest nadzieja, że gardzi drewnem No właśnie podobny, ale nie taki sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.08.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 http://www.onephoto.net/uploads/tomciog/1218187770_gal_robal1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Jest tego diabelstwa coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 13.08.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Spuszczele, które widziałam brrr nie były takie smoliste. Moze napisz do Polskiego Stowarzyszena Mykologów Budownictwa, załącz fotkę, powinni wiedzieć czy to groźne dla drewnianej chałupki http://www.psmb.wroclaw.pl/opsmb.php e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 18.08.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 No i Pan Wojtek Nitka stanął na wysokości zadania - znalazł! Ten twórz zwie się: kłopotek czarny i jest szkodnikiem drewna. Żre korę sosnową, jaja lokuje między korą, a drewnem. Nie pogardzi też drewnem mokrym. Znaczy: eliminować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krislord 26.04.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Jakis czas temu w skladowanym na dworze drewnie opalowym zauwazylem oznaki żerowania jakiegos szkodnika - takie male kopczyki trocin. Drewno to wykorzystuje jako opal. Czy nie ma zagrozenia ze szkodniki zanim zostana spalone przeniosa sie np na wiezbe? Moze lepiej je czyms opryskac - tylko czym? Jednego udalo mi sie zlapac. Chyba to kolatek. czy ktoś ma doświadczenie / wiedzę w tym zakresie? Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez krislord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts