mallyna 05.02.2008 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 mam kolejną wycenę z hurtowni materiałów budowlanych (dostawa gratis): pokrycie dachu taniej o 5000zł! niż w poprzedniej (w/w) (wliczone okna dachowe) bloczek fundamentowy = 3,60 porotherm 44 = 8,00zł (taniej o 1,20) popotherm 25 = 7,60 porotherm 11,5 = 5,90 zaprawa termo = 23,20/worek 50 l ==48.000 strop porotherm: =8.000 ===76.000zł +stal zbrojeniowa=2,50/kg (z dowozem i nie pamiętam ile kosztuje gięcie i cięcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 05.02.2008 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Sprawdzałam również trzony kominowe i wentylacyjne "Schiedel"-w projekcie jednociągowy 8m - 1615zł (bloczki,rury,trójniki,sznur) /+0,33m=43,98/ jednociągowy z wentylacją 8m - 2500zł j.w. /0,33=72zł/ trzon wentylacyjny 8m - pionowy i poziomy po ok.500zł taram ale nie wiem czy to się kiedyś komuś przyda, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 05.02.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No jak mogłam zapomnieć! mam już wybrane drzwi wewnętrzne na wejściowe nie umiem się zdecydować a więc parter: drzwi WESTO =złotopolice i złotopolice wc do kuchni drzwi WESTO =przesuwne do salonu drzwi nie będzie drzwi do garażu z przedsionka =kanada pełne poddasze: drzwi WESTO zanęta przeszklone do pokoi i zanęta wc zanęta pełne drzwi na strych drzwi drewniane sosna lub olcha malowane na ciemny orzech drzwi wejściowe prawdopodobnie OWAL dąb malowane na złoty dąb Jeżeli chodzi o okna to muszę dać do wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 24.02.2008 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 W poniedziałek 25.02.podpisujemy ostateczną umowę kredytową i dostajemy pieniążki Nasz "majątek" czyli działka i nie wybudowany rogacz wyceniono na ponad 500tys.zł Pierwsza transza jest narzucona przez bank i wynosi 55.000zł, a później jak już chcemy. Dodatkowo dostaliśmy kartę kredytową na 10%wartości kredytu hipotecznego=22.000zł na bardzo fajnych warunkach We wtorek jadę do ZE wykłócać się o ten kabel bo czas nas goni przecież a ta linia blokuje budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 02.03.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 No i klops!!!! Zakład Energetyczny to dno jakich mało! W grudniu podpisaliśmy umowę i wpłaciliśmy kasę za przebudowę linii napowietrznej. Do końca marca miała być wykonana, no i miała, na papierku... Dzwonię do nich, jak poszedł przebieg przetargu, ile zapłacimy, itp...A facet tam pracujący i teoretycznie zajmujący się naszą sprawą, mówi, że nic się z tym nie dzieję. Nawrzeszczałam na niego, że są niepoważni (oczywiście ostro było) i że sama się wszystkim zajmę! Bo z nimi to przebudowa trwałaby do listopada 2008! Zadzwoniłam do biura projektowego i za całą brudną robotę zapłacę 4000zł do kwietnia mam mieć pozwolenie na przebudowę, a firmę która to zrobi już znalazłam. i wcale tak drogo nie będzie Pieniądze już mamy na koncie (z kredytu), część materiałów zakupionych czeka na parkingu hurtowni na swoją kolej na budowę a tu lipa. Żeby wbić szpadel pod budowę rogacza, musimy najpierw przenieść tą za..ą linię! Suma sumarum, rozpoczęcie budowy nastąpi w czerwcu...... Ech...szkoda gadać... Będę informować na bierząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 06.04.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 W tym tygodniu powinniśmy dostać już pozwolenie na przebudowę tej nieszczęsnej linii Jeszcze tylko przenieść kabelek i rozpoczynamy budowę cieszę się i trochę martwię-norma no ale i tak pewnie zaczniemy w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 16.02.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 O kurczaczki, to już rok mnie tu nie było!! Witam serdecznie! No cóż...już mamy fundamenty, a po drodze wyszłam za mąż hahaha Jak wiecie, żeby zacząć budowę musiałam przenieść kabelek...No cóż, ZE umowy nie dotrzymał i przebudowa linii przeciągnęła się o pół roku i checa była, bo jak tylko dostaliśmy pozwolenie na przebudowę kabelka i postawili nowy słup, to zaczęlismy prace nad fundamentami Gdy pompa rozlewała beton z gruchy przeraziłam się, że zerwie kabel...i jakież było moje zdziwienie, gdy się okazało, że kabel jest już przełożony Nikt nas o niczym nie poinformował, ale najważniejsze, że w ogóle to zrobili haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 16.02.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 11.11.2008r (a dokładnie w długi weekend) zakończyły się wszelkie prace wokół fundamentow Byliśmy tydzień temu, wszystko ładnie "siadło" Ekipa w pogotowiu wiosennym hahaha czeka na ocieplenie i ruszamy w górę mili Państwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 16.02.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 a to kilka fotek http://images33.fotosik.pl/371/5e1021d857198b04.jpg http://images48.fotosik.pl/12/4de3de72386f9fd0.jpg http://images27.fotosik.pl/276/c5d0730897d33b41.jpg http://images28.fotosik.pl/284/533d0ecc6abd49f1.jpg http://images31.fotosik.pl/419/b7b5a4119ca2fc6bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts