wolf2008 22.12.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Barbossa odpowiedz pytającemu jezeli znasz odpowiedz a nie wytrząsasz uszczypliwosci... czasem widze posty gdzie od takiego postu rozpoczyna sie sprzeczka która jest zupełnie zbedna .... a chodziło tylko o dopowiedz nic wiecej zero prowokacji Na niktóre pytania "niezorientowane" nie ma odpowiedzi. a co to są niezorientowane pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 m. in to takie pytania ...Czy wystarczy 2,5 cm czy bezwzględne minimu to 3,2 cm? pozdrawiam na to pytanie mozna odpowiedziec zarówno "tak" jak i "nie" - mając racje w obu przypadkach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 22.12.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 "Niezorientowane" politycznie Czyli nie mające zwiazku z technologią. Pojęcia "technologia" nie będe rozwijał bo mi sie najzwyczajniej nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 wydawalo mi sie ze forum to miejsce do ktorego czlowiek przychodzi sie zorientowac a nie wyslychac ze jest laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 wydawalo mi sie ze forum to miejsce do ktorego czlowiek przychodzi sie zorientowac a nie wyslychac ze jest laikiem odpowiedź padła, ze aby odpowiedziec na pytanie wolf2008, potrzeba więcej danych ... /vide - posty wyżej/... grubość "deskowania" jest wypadkową podparcia tego deskowania ("pasów" i stemplowania) oraz OBCIĄŻENIA tegoż szalunku, pytanie o grubość deskowania nic tu nie da ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf2008 22.12.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 proponuję zakonczyć dysputy na moje pytanie. jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi - te wnoszące coś do mojej wiedzy budowlanej (skromnej jak sądze). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.12.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 http://de.fishki.net/picsw/122007/25/marazmi/35_marazmi.jpg Moze ta fotka pomoże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lordwoj 06.08.2014 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Podepne sie pod temat z pytaniem. Czy deski pionowe przybite do stempli ( bigi, legary ) mogą być z deski 25 mm ? Stropy grubości 15 cm i 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.08.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Nieeee, za wiotkie to będzie. Na legary kantówkę zamów i to solidną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lordwoj 06.08.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Nieeee, za wiotkie to będzie. Na legary kantówkę zamów i to solidną! A tak patrząc bardziej ekonomicznie Wydaje się przecież że deska 25 postawiona na sztorc powinna wytrzymać, reszta deskowania bedzie z desek 32, stemple mam grubości od 8 cm aż do 18 cm na całej ich wysokości i połówki z grubości ponad 20 cm. Jak je gęściej postawie co 60 cm to chyba wytrzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.08.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Też tak chciałem, myślałem nawet o zbijaniu po dwóch desek razem, budowlańcy moi wraz z kierbudem zgodnym chórem twierdzili, że to nie ma szans powodzenia, że tak zrobione legary powichrują się na boki a całość w najlepszym przypadku zrobi się w falbanki, a w najgorszym porozłazi i spierdzieli na ziemię. Tak szczerze mówiąc, nie mam pewności, czy to by wytrzymało, czy nie. Strop lany, zwłaszcza świeżo wylany to jest potworny ciężar, kilkadziesiąt ton w sumie, więc różnie może być, a koszt wpadki tu akurat byłby niemały, z możliwą tragedią włącznie. Przy cenie, jaką płacisz za ten strop te kilka stów więcej za kantówkę nie jest majątkiem, ja doszedłem do wniosku, że nie stać mnie na ryzyko, a właściwie cała zakupiona wtedy kantówka potem mi wyszła, zużyta do mnóstwa innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jatamen 04.09.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Grubość desek jest zależna przede wszystkim od ilości filarów podpierających całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts