Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komantarze do dziennika M&M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 months później...

A jest chwilowy przestówj, czekamy na pozwolenie - problemy z pozwloneniem na wyjad na drogę powiatową - zgroza - w międzyczasie rozkminiamy kilka decyzji a to POŚ zamiast szamba, a to sposób przyłącza energetycznego, niedługo ruszymy (góra miesiąc) więc będą opisy, będą zdjęcia wszystko będzie :)

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 month później...

No to i JA życzę powodzenia i zazdroszczę Ci GWC :( niestety za małą wiedzę na ten temat miałam i mam by sama to robić a szkoda .

Jakby potrzeba to mam na zbyciu cegłę na ścianki działowe kratówke 8cm ( oddam po taniości ) , odemnie do Radzymina to nie tak aż daleko Żukiem można .

8 cm? hmm ja robię działowe z K3 - 12

Narazie to nie wiem - myślę że mi starczy - jak coś to wiem gdzie uderzyć ;)

Dzięki za miłe słowo, a o GWC jest na tym forum więcej niż dużo - praktycznie tylko stąd czerpałem wiedzę - myślę że wystarczy.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Manieq widze ze idzie Wam bardzo sprawnie. My na razie przygotowujemy sie do zlozenia wniosku o pozwolenie na budowe. Ale wujek jak zawsze z rodzina robi nam adaptacje projektu juz 3 miesiac. Ma byc na dniach :-)

Mam do Ciebie pytanie jaka firma robi Ci projekt wentylacji mechanicznej? Bede wdzieczny za namiary chce wszystko przygotowac przed uruchomieniem budowy. Zamierzamy zaczac na wiosne zobaczymy jak to bedzie.

Pzdr

Kasia i Jacek

Ps.

Firma nazywa się Mariusz & spółka Forum Muratora ;)

Niestety nie znalazłem fachowca który zaskoczył by mnie wiedzą. Do kilku dzwoniłem ale telefonicznie ich zdyskwalifikowałem. Na tym forum jest taki ogrom wiedzy na ten temat że postanowiłem zrobić to SAM.

Jedyni znani to chyba rekuperatory.pl i jest jest jeszcze jedna firma ale nie pamiętam nazwy teraz z Wawy którzy sie na tym znają. Niestety ceny ich powalają na kolana a ja niestety do bogatych nie należę.

reasumując: jak masz kasiorę wal do dużej firmy - będą wiedzieli co robią.

Jak masz trochę smykałki daj znać - wrzucę ci linków do poczytania na miesiąc lektury i po tym czasie sam to zrobisz ;)

Jak będziesz zainteresowany - chętnie pomogę. Sam również wiedzę zdobyłem mailowo :D

A co do budowy - jutro może zaczną już ciągnąć górę - juz się nie mogę doczekać jak ten dach będzie wyglądał.

• 2 months później...
Witaj, pisałam co prawda w wątku "dobre okna", ale mój post w zalewie wypowiedzi ekspertów mógł umknąć :x Jestem również na etapie poszukiwania okien i też interesuje mnie oknoplast Kraków. Płaszczyznę oszklenia mam ciut większą (ok. 34,5 m2) i trzy bardziej skomplikowane okna (półokrągłe na poddaszu). Profil ten sam. Przedstawiciel (Wyszków) wycenił je na 22 tys. zł (szyba bezpieczna tylko drzwi balkonowe na parterze). Oferowana promocja: 22 + 5 + 5 + 2 (trzy pierwsze w procentach to promocja producenta - obowiązuje do 31.12). Jak to wygląda u ciebie? Pozdrawiam

Witam,

Ja mam wycenę na 13500 w profilu orion plus plus 488 P2 na balkon.

Wejdź na stronę Oknoplastu i tam jest informacja w zależności dla jekiego profulu jest jaki rabat. Na orion plus jest 30, na platinum zdaje się 22 (możesz zadzwonić na infolinię - powiedzą Ci).

5 % za jednorazową wpłatę oraz 5 procent jakiś inny rabat (dla orion plusa, dla platinum 1.5 więcej czyli 6.5). 2% to nie wiem z czego :)

A apropos profila jeśli bierzesz platinum to nie dość że jest droższy to:

- ciężko zamontować na nim rolety (ma pochyłe krawędzie) - tradycyjne odpadają

- przy szybie P2 szyba nie ma 1.0 tylko coś więcej chyba z 1.5 - nie mieści się grubsza szyba i zwężają ramkę

- dla moich okien za komplet było ok 2000 drożej.

Ja miałem wyceny z wołomina i z marek z oknoplastu - wołomin jakby ciut tańszy :o

Dzięki za odpowiedź. Interesuje mnie właśnie platinum :( Właśnie ten kształt profili tak mi się podoba. :-? Rolet bezpośrednio na oknie nie planuję (mam je obecnie i nie za bardzo jestem zadowolona - ograniczają pow. szyby). Mimo wszystko różnica w cenie jest duża :cry: Jak patrzę na wycenę - to te nietypowe łukowe okna wpływają głównie na cenę :( Te ostatnie 2% to rabat biura (przedstawiciela), ale i tak spróbuję w Wołominie :) Pozdrawiam i życzę wesołych i pogodnych Świąt - HJ

• 4 months później...