wrk 20.12.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Jak to ktoś ładnie napisał "To nasz pierwsza budowa, więc wszystkie komentarze są dla nas bardzo cenne". Całkowicie się z tym zgadzam, więc będę wdzięczny za wszystkie kometarze! Dodam tylko że to nasza pierwsza i mam nadzieję ostatnia budowa (jedyna a skuteczna!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 21.12.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Widzę ,że jestem pierwszy. Przeczytałem z zaciekawieniem Waszą walkę o działkę. Wyglądała podobnie jak nasza.Ceny sie zmnieniały wciąż w górę , a znależć tą jedyną nie było łatwo, a czas nie był dobrzym sprzymierzeńcem. Ale ten etap poza nami . Teraz czas na budowe i chyba jeszcze wieksze wyzwania przed nami. Projekt bardzo fajny i praktyczny . Projekt indywidualny ma swoje plusy , choć cena jaką za niego zapłacicie nie bedzie zbyt niska .Ale nic to - w końcu to dom na całe zycie ! Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.12.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://www.funpic.hu/files/pics/00022/00022084.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 22.12.2007 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Dzięki za pozytywną ocenę projektu Jeżeli chodzi o koszty architekta, to oficjalna cena za taki projekt wynosi u naszego architekta około 10 tyś. Owszem, jest to więcej od projektu typowego + adaptacja o jakieś 5 tyś, ale z drugiej strony skoro taki drobny element jak tynki wewnętrzne bądą nas kosztować z 8-9 tyś, to jestem przekonany, że ta dopłata dla architekta, to będą bardzo rozsądnie wydane pieniądze. Rozumiem, że ten miś powyżej to jest "miś na miarę naszych możliwości" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 06.01.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Bardzo funkcjonalnie ustawione pomieszczenia, strasznie mi sie podoba.Powodzenia. Kiedy zaczynacie? Z checia bede sledzic.A jakie tynki wewn planujecie? cem-wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 07.01.2008 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Termin rozpoczęcia jeszcze nie ustalony... jak nie będzie dużych problemów to pewnie gdzieś marzec-kwiecień. Tynki.... uuu... to sprawa pewnie na przyszły rok, więc zupełnie o tym teraz nie myślę... jedyne co mnie przeraziło, to cena tynkowania, ale szczegółów jeszcze nie znam. Masz już jakąś wizję, ile zapłacisz za tynkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 07.01.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jeszcze nie do konca, maz chce gipsowe, mamy dwie ekipy na oku, cen jeszcze nie znam. Dam znac jak bede zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 16.01.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Cześć WRK. No domek typu rancho parterowe o zblizonych parametrach już u mnie stoi. Czyatałam o Twoich problemach z spadkiem terenu i glina plastyczna. Juz to wszystko przerabiałam. To nie jest problem.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 16.01.2008 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Hej Wciornastek, dzięki za pocieszenie Tyle, że u mnie glina plastyczna, to najlepsze co mam na działce Cały kłopot, że dużo więcej mam gliny MIĘKKOPLASTYCZNEJ z mocnymi sączeniami wodnym... Ale to na chwilę obecną problem konstruktora, w końcu to on się ma na tym znać, a nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.06.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witaj kowboju na super Opelku ! Dzienniki, w których pojawia się słowo "rancho" są przeze mnie skrzętnie czytane. Twój dochodzi do tej listy ! PS. Ile dałeś za Opelka bo też bym sobie takiego machnął, żeby "wozić gwoździki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 23.06.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 O! Awansowałem na kowboja! Za opelka dałem 14 tysięcy. Mało to nie było, ale jest w dobrym stanie, najmocniejszy silnik a poza tym... był jedynym w całym województwie Problem polega na tym, że części to jedynie z Berlina... całe szczęście, że mam na miejscu firmę, która je sprowadza za przyzwoite pieniądze. Do wożenia gwoździ byłby fantastyczny! U mnie sprawdza się idealnie przy transporcie cementu i desek. Udźwig niemal tonę, to jednak coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam Jak przeczytałam rancho, to od razu konie ujrzałam oczami wyobraźni Fajny dom i bardzo przemyślane rozmieszczenie pomieszczeń - gratuluję!! Mam nadzieję, że z tą gliną będzie mniejszy problem, niż się teraz wydaje!! Powodzenia życzę we wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.06.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 I jeszcze pytanko: w jakim programie robiłeś wizualizację tego ogrodu?? Fajnie to wygląda!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 24.06.2008 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Dzięki za kolejne dobre słowo! Też oczami wyobrazni widzę u siebie koniki, ale niestety nie jeżdżę już tyle co dawniej i wiem, że trzymanie konia byłoby całkowicie niepraktyczne W każdym razie tereny do jazdy są piękne - mam nadzieje, że znajdę jakąś stadninę w okolicach... Wizualizacje domu i ogrodu robiłem w programie "Landscaping and Deck Designer 7.0" - ma całkiem fajne możliwości - łącznie z nagraniem filmu z przechadzki po przyszłym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.06.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedź, to chyba płatny program??? Mi się marzy siedlisko ... z końmi w tle!!! Czy dobrze zrozumiałam, że jeździsz konno, chociaż już mniej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 24.06.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Program płatny... fakt... ale tak dla domowego użytku to chyba za bardzo nie stracą, jak jeden mały hobbysta zainstaluje sobie cracka... gdybyś chciała, to daj znać Kiedyś moim wielki marzeniem był własny koń, tak przy domu. Jeździłem bardzo namiętnie... Teraz już z rzadka. Nie dość, że sporo pracy, to jeszcze innych hobby mi się narobiło, a to wspinaczka, a to windsurfing, a to podróże... Rozsądniej wybrać się w teren przy jakiejś zaprzyjaźnionej stadninie. Właśnie zacząłem czytać Twój dziennik... i widzę, że nasze problemy z działką to był pikuś... No ale 124 strony komentarzy też robią wrażenie mam nadzieję, że też znajdę tu tyle pomocnych dusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.06.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Znajdziesz, spokojnie Mi się marzy taka stadnina ... oj marzy!!! Wolno, bo wolno ale zmierzam ku niej Mam nadzieję, że kiedyś - niedługo - będę mogła Cię zaprosić na przejażdżkę, w końcu daleko nie masz Coś mówiłeś o programie - to ja może na priva za chwilę wpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.06.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Okolice to macie piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 27.06.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Coś mówiłeś o programie - to ja może na priva za chwilę wpadnę Ja też bym chętnie wpadł . .. na priva znaczy ( i nic więcej ofkors ) ...w sprawie tego programu do wizualizacji. wrk - napisz proszę coś o tym programie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 30.06.2008 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Do wizualizacji ogodu używałem programu o nazwie "Landscaping and Deck Designer 7.0" - miał całkiem fajne możliwości. Niestety już go nie posiadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts