Pitu-pitu 01.02.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 puk,puk.. a czemu nie chwalisz się oknami.. bo albo miałam zwidy albo masz pikne w drewnianej okleinie hahaha..i jest druga strona komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 05.02.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ha! Druga strona komentarzy To dlatego dopiero dziś zobaczyłem Twój komentarz! A oknami póki co się nie chwaliłem ...bo dopiero jutro montuję alarm! Ale niedługo się pochwalę - bo są fantastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajusz 05.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 ) Gratuluję budowy i... talentu ! Ten dziennik czyta się jak dobrą książkę - kawałek o "utkniętym" tirze był naprawdę emocjonujący ....Bardzo mnie wciągnęło....A i widoki z okien Waszego domu będą piękne Ja na tym forum szukam odwagi i zachęty do budowania - marzę o domu ,a jeszcze bardziej o ogrodzie - jak na razie jest działka w pięknym miejscu ,kredyt i rosnący frank. Tak z innej beczki,przeglądając różne tematy (np. podział grup budujących według wieku:-)zauważyłam ,że wielkim entuzjazmem wykazują się budujący dwudziestoparolatkowie ,natomiast pełni obaw są czterdziestolatkowie...Czy się mylę ??? Czy coś w tym jest ? Mi bliżej do tych drugich Tak...to ja uciekłam z komentarzem ,bo zobaczyłam ,że wpisał się nie tam gdzie trzeba-mam nadzieję ,że teraz mi wyjdzie. No cóż -jak to początkujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 28.03.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Wyczytalam, ze masz projekt indywidualny - czy masz moze gdzies rzuty tego domku?Jesli tak, mozna prosic o wstawienie? Plisss....Jakie sa jego glowne parametry? (wysokosc, szerokosc, powierzchnia zabudowy i uzytkowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 28.03.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Hej! Rzut pomieszczeń masz na początku dziennika - chyba, że chodzi Ci o jakieś inne rzuty... Wysokość jak na domek parterowy wyszła koszmarna - 7,5m. Wynikało to z warunków zabudowy, które wymagały ostrego dachu... Rozmiary zabudowy części mieszkalnej to (jak widać na rzucie) 17m x 9,5m do tego dochodzi wiata i garaż z boku. Całkowita powierzchnia zabudowy to 194m2, powierzchnia użytkowa 120m2, garaż 19m2, wiata 23m2, możliwość zrobienia poddasza 34m2. Miał być mały domek... wyszedł hangar... Ale ujdzie Pozdrawiam! magdajusz: Wielkie dzięki za miłe słowa! Jeżeli marzysz o domu to nie ma co szukać odwagi, tylko startować! Ja też budując dom spełniam swoje marzenia. A jak się nie uda - to wiem, że przynajmniej próbowałem - niczym nie ryzykuję! Sorry, że tak późno odpisuję, ale tynki i podłoga tak mnie absorobwały, że nie miałem za dużo czasu na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 28.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Dzieki. Teraz jest ok, poprzednio nie otwieral sie, nie bylo tam nic - dlatego spytalam. Slodki domek i ma piekne proporcje, wcale nie hangar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 11.04.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://img26.imageshack.us/img26/9185/logopromo.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragonfly 16.04.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witaj czy możesz powiedzieć coś więcej o oknach?Gdzie kupiłeś, za ile, jaki to kolor, kto montował, jakie firmy brałeś pod uwagę w zapytaniu ofertowym?Śliczne te twoje okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 16.04.2009 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Hej! Dzięki za podziwianie okien Okna są - jak dużej części ludzi z trójmiejskiego formu - z firmy Megabud z Rumii. Montował dostawca - własna doświadczona ekipa. Cena ciężko powiedzieć cos standardowego - oni liczą cenę co do centymetra, nie mają czegoś takiego jak cena okna typowego. Ogólnie wyglądało to tak, że gdybym zdecydował się na wersję ekonomiczną (bez drzwi przesuwanych, belka w balkonie, bez dobrych okuć i bez P2) to oni byli bardzo drodzy i brałbym z AdamS (aluplast) albo Maszrol - oba tanie. Ale w przypadku wersji "de lux" na jaką ostatecznie się zdecydowaliśmy różnice pomiędzy producentami bardzo się zacierały (oferty były podobne). Tyle, że np Aluplast (którykolwiek) nie był w stanie zrobić okna tarasowego na nasz wymiar. Wzięliśmy w końcu Megabud bo wszyscy chwalili, dostaliśmy dobry rabat no i 7 lat grwarancji... Kolor: orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 10.05.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Uhmm..czyli szanowna małżonka dała się wciagnąć jednak w kwestie kafelkowe.. bardzo ładne zestawienie.. a wanna będzie?? czy tylko prysznic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 10.05.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Wyobraź sobie, okazało się, że szanowna małżonka ma ZASKAKUJĄCO DUŻO do powiedzenia w kwestiach kafelkowo - kolorystycznych To jest zestawienie do małej łazienki - tam tylko prysznic. W dużej będzie i wanna i prysznic. Ale to już chyba po przeprowadzce, no i jak nam gmina zrobi kanalizę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 24.05.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 ta ostatnia fotka.. "ustrzeliłeś" ekipę, która u nas latała nad domem sołtysa..wyraźnie szukali gniazda.. wiesz co znaczą bociany w locie?? chyba się czworaczki kroją a kominek zaczyna wyglądać rasowo.. super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 24.05.2009 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Hej! Czworaczki nam na szczęcie nie grożą, bo na innym ujęciu widać, że to zdecydowanie nie bociany, ale czaple! (uratowani! uratowani! ) Dziś wpadłem na Waszą budowę na moment, ale z wrażenia, że Was nie było, zapomniałem popodziwiać cegłę na kominie... Nadrobię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 07.07.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Super projekt, szkoda, ze nie wpadlam na niego jak szukalam swojego domu.... A gdzie macie kotłownię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akinom56 07.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Fajny projekt,fajna łazienka,a kominek to po prostu cudo....marzy mi się coś podobnego i mam nadzieję,że się spełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 07.07.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 O! Jednak ktoś to czyta! Dzięki! Dzięki! >Super projekt, szkoda, ze nie wpadlam na niego jak szukalam swojego domu.... A gdzie macie kotłownię? Kotłownię... yyy... w salonie Ogrzewanie mamy kominkowe nadmuchowe, plus zapasowe - elektryczne podłogowe. Kotłowni i kaloryferów - brak. >Fajny projekt,fajna łazienka,a kominek to po prostu cudo.... >marzy mi się coś podobnego i mam nadzieję,że się spełni Dzięks! Kominek jak widać do zrobienia - jeżeli będziesz potrzebować dobrych rad - to wal śmiało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 10.07.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 wrk czy ty masz połozonego woodetnica na całości? Błagam ododatkowe foty!!!! bo ja cały czas zastanawiam się czy nie położyć na całym parterze ale nie mam pojęcia jak to się prezentuje ?? nooo i kolor niby brown ale wcale taki ciemny nie jest!! A tak po za tym to kominek the best!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrk 10.07.2009 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 nania - Woodentic mam tylko w salonie - to zdjęcie pokazuje prawie całość, co mam (32m2). Jak jutro będę na budowie, to najwyżej pyknę kilka fotek z innych ujęć. Na zdjęciu wygląda jasny, bo zdjęcie z lampą, a do tego pył jeszcze na wierzchu... Ale mimo tego ta płytka wcale nie jest taka ciemna! Nie wiem na jakim etapie domu jesteś - ale pamiętaj, że ta płytka ma 1,2cm grubości, co z klejem może już znacząco wpłynąć na wysokośc podłogi. Miło, że podoba Ci się kominek! Mi zreszrą też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIKAMIKA 16.07.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Podziwiam pana za ten szczegółowy opis budowy domu od a-z, książkę pan piszę bardzo ciekawą , i za cierpliwosc podziwiam, tez sie z tym wszystkim zmagam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnicz 16.07.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 ŁAŁł! Jaki piękny taras! Już sie nie moge sie doczekać kiedy sie tam poopalam! Pewnie dopiero w przyszłym roku...ale jest nadzieja, że wtedy przed tym tarasem będzie piękna zielona trawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts