AK1719501025 20.12.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 WitamMam problem z tym czym obłożyć kominek, czy piaskowcem naturalnym czy prefabrykowaną montaną (interesuje mnie żółto -kremowo- brązowa kolorystyka). Chodzi mi o to, która z tych możliwości jest łatwiejsza w utrzymaniu, czym je zaimpregnować i czy te impregnaty nie będą przy użytkowaniu kominka wydzielać jakichś szkodliwych dla dziecka alergika substancji. I jeszcze jedno po jakim czasie od zaimpregnowania można się wprowadzić?pozdrawiamankaps. wiem że jest temat nasze kominki ale chodzi mi teraz o impregnaty (tym samym materiałem chcę też obłożyć ścianę telewizyjną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 21.12.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witaj ja będę miała kominek częściowo z piaskowca - przed decyzją pytałam się czy zaimpregnować ten piaskowiec. Okazało się, że firma wykonująca kominki (a robi głównie z piaskowca w łączeniu z innymi kamieniami) radzi zostawić tak jak jest. Powód? - po zaimpregnowaniu nie naprawisz miejscowego uszkodzenia, bo będzie widać, bez impregnatu to nie problem, są specjalne środki do czyszczenia, naprawy - nic nie widać. Oglądałam taki naprawiony kominek w ich salonie kominkowym. to mnie przekonało bo mam dwa diabełki wcielone , co to potrafią uszkodzić czołg swoimi pomysłami z piekła rodem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts