Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Bukowa

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Właśnie moderator uświadomił mnie, że źle zamieściłem post do was skierowany :) Zamiast w dziale komentarze, zamieściłem go w Waszym dzienniku.... Wybaczcie! Spróbujmy zatem jeszcze raz, tym razem prawidłowo odpowiedzieć na Wasze pytanie :)

My budujemy.... A właściwe zamierzamy zacząć na wiosnę. Nasz projekt to tez Bukowo z garażem, wariant: lustrzane odbicie. Projekt jest już gotowy - dokonaliśmy kilku zasadniczych adaptacji, np. kuchnia będzie w pomieszczeniu 1.3 z przejściem do pokoju dziennego. Jeżeli jesteście już po zmianach, to ciekawi nas jak rozwiązaliście kwestie klatki schodowej :D i kominów :D ....

My tez mamy już ekipę "zaklepana" na kwiecień, teraz jesteśmy na etapie załatwiania materiałów. Jeżeli jesteście zainteresowani wymiana doświadczeń, to chętnie sie z Wami podzielimy naszymi uwagami.... i poznamy Wasze!

Z budowlanym pozdrowieniem!

Ewa i Łukasz

Witam!!!

My tez w maju/czerwcu zaczynamy budowe Bukowa, z tym ze z piwnica i bez garazu - projekt Bukowo 9!

Tak sie ciesze, ze ktos jeszcze buduje ta chacjende!!!

Mam nadzieje, ze bedziemy w stalym kotakcie :)

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik40408.htm

Właśnie moderator uświadomił mnie, że źle zamieściłem post do was skierowany :) Zamiast w dziale komentarze, zamieściłem go w Waszym dzienniku.... Wybaczcie! Spróbujmy zatem jeszcze raz, tym razem prawidłowo odpowiedzieć na Wasze pytanie

Nie ma sprawy , jak to starzy górale mówią NOBODY'S PERFECT :D , ja na poczatku jeszcze gorszą gafe popełniłem- moja przyszła chałupa zamiast byc miniaturką po lewej zajeła tylko całaą stronę :D

Jak do tej pory nie robiismy jeszcze żadnych adaptacji ani zmian,

zastanawiamy się tylko nad powiększeniem łazienki (na dole) w stronę garderoby, podzielenie jej na pralnię i wykonanie drzwi z tej właśnie pralni do garażu...Ale namieszałem :o , postaram się wrzucic jutro odpowiedni rysunek tego W/W.

A o co chodzi z tą klatką schodową i kominami, jakieś nieścisłosci?

Pozdrawiam Kuba i Madzia, do napisania !

Witajcie,

chyba trochę czasu minie, zanim nauczę się "obsługiwać" to forum... Ale do rzeczy... Klatka w tym projekcie jest strasznie wąska. Jeśli chcecie mieć wygodne schody, czyli stopień nie wyższy 29 cm, to ... klatka się rozciągnie i zablokuje albo drzwi na dole (do łazienki), albo na górze (do pokoju 1.4). Nie wiem jak to jest rozwiązane w oryginalnym projekcie, bo my tak naprawdę zrobiliśmy adaptację tego, co widać na stronie www . Poza tym zaprojektowaliśmy sobie wejście do garażu i do pokoju nad garażem z klatki (już widzę wasze zdziwienie - podłogę w garażu mamy niżej o 0.83 od podłogi parteru, a to dlatego, że budujemy na działce, która ma ok 10% spadku)... Ehh... bez planów to pewnie to faktycznie brzmi to dość mętnie... Chyba też założymy sobie taki dziennik budowy na forum i wkleimy trochę skanów i zdjęć, wtedy zobaczycie "na przykładach" :lol:

A co do kominów - w naszej adaptacji tego kominy wyszły dokładnie na.... płatwiach. Zauważcie, że trudno je przesunąć do wewnątrz, bo w osi budynku mamy komunikację... a jak je przesunąć na zewnątrz, to wychodzą nisko i może nie być ciągu, nie mówiąc o tym, że więcej komina trzeba wymurować z klinkierki na zewnątrz... Ale z pewnością w Waszym oryginalnym projekcie to jest jakoś rozwiązane. Z czego budujecie? Ja właśnie dzisiaj jeździłem za ytongiem 36 i dachówką... Powiem tak: ceny u nas już chyba niżej nie spadną, jeśli w ogóle spadły... Jeśli planujecie położyć na dach dachówkę Braasa, to radzę się pospieszyć z zakupami, bo w 3 hurtowniach dowiedziałem się, że Braas od lutego podnosi ceny. Podobnie będzie ze stalą, cementem i betonem... A jak to u Was wygląda?

pozdrawiamy

Łukasz i Ewa

Czesc :)

Ja tez sie dala nabrac i napisalam odpowiedz w Waszym dzienniku zamiast w komentarzach :oops:

ale juz wiem o co biega :)

Niedawno zalozylam nasz wlasny dziennik budowy i komentarze do niego.

Ciesze sie ze sa juz conajmniej 3 Bukowa do budowy i bedziemy mogli sie wymieniac spostrzezeniami! To jest naprawde super sprawa i moze przyniesc wiele korzysci :lol:

Dzialeczke macie wspaniala! :D

My tez czekamy na pozwolenie na budowe, mamy nadzieje, ze bedzie szybko, bo w maju, czerwcu chcemy ruszac z budowa.

Pozdrowienia dla Was obojga!

PS: Do LUK i EWA: Nie moge znalezc waszego dziennika ani komentarzy! Czy moglibyscie wkleic jakiegos linka?

Dzieks :)

Zalozylam nowy temat w dziale forum "GRUPY BUDUJACE" pod nazwa Grupa Budujaca Bukowo.

http://forum.muratordom.pl/grupa-budujaca-bukowo,t121352.htm

Bedzie to takie nasze miejsce w ktorym bedziemy mogli dyskutowac o projektach i doswiadczeniach, pustakach, wiezbie itp

Zapraszam serdecznie. Uwazam, ze musimy trzymac sie razem

• 1 month później...
  • 1 month później...