MadziaKuba 20.12.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 06.01.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Właśnie moderator uświadomił mnie, że źle zamieściłem post do was skierowany Zamiast w dziale komentarze, zamieściłem go w Waszym dzienniku.... Wybaczcie! Spróbujmy zatem jeszcze raz, tym razem prawidłowo odpowiedzieć na Wasze pytanie My budujemy.... A właściwe zamierzamy zacząć na wiosnę. Nasz projekt to tez Bukowo z garażem, wariant: lustrzane odbicie. Projekt jest już gotowy - dokonaliśmy kilku zasadniczych adaptacji, np. kuchnia będzie w pomieszczeniu 1.3 z przejściem do pokoju dziennego. Jeżeli jesteście już po zmianach, to ciekawi nas jak rozwiązaliście kwestie klatki schodowej i kominów .... My tez mamy już ekipę "zaklepana" na kwiecień, teraz jesteśmy na etapie załatwiania materiałów. Jeżeli jesteście zainteresowani wymiana doświadczeń, to chętnie sie z Wami podzielimy naszymi uwagami.... i poznamy Wasze! Z budowlanym pozdrowieniem! Ewa i Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.01.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam!!! My tez w maju/czerwcu zaczynamy budowe Bukowa, z tym ze z piwnica i bez garazu - projekt Bukowo 9! Tak sie ciesze, ze ktos jeszcze buduje ta chacjende!!! Mam nadzieje, ze bedziemy w stalym kotakcie http://forum.muratordom.pl/uzytkownik40408.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaKuba 07.01.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Właśnie moderator uświadomił mnie, że źle zamieściłem post do was skierowany Zamiast w dziale komentarze, zamieściłem go w Waszym dzienniku.... Wybaczcie! Spróbujmy zatem jeszcze raz, tym razem prawidłowo odpowiedzieć na Wasze pytanie Nie ma sprawy , jak to starzy górale mówią NOBODY'S PERFECT , ja na poczatku jeszcze gorszą gafe popełniłem- moja przyszła chałupa zamiast byc miniaturką po lewej zajeła tylko całaą stronę Jak do tej pory nie robiismy jeszcze żadnych adaptacji ani zmian, zastanawiamy się tylko nad powiększeniem łazienki (na dole) w stronę garderoby, podzielenie jej na pralnię i wykonanie drzwi z tej właśnie pralni do garażu...Ale namieszałem , postaram się wrzucic jutro odpowiedni rysunek tego W/W. A o co chodzi z tą klatką schodową i kominami, jakieś nieścisłosci? Pozdrawiam Kuba i Madzia, do napisania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 07.01.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witajcie, chyba trochę czasu minie, zanim nauczę się "obsługiwać" to forum... Ale do rzeczy... Klatka w tym projekcie jest strasznie wąska. Jeśli chcecie mieć wygodne schody, czyli stopień nie wyższy 29 cm, to ... klatka się rozciągnie i zablokuje albo drzwi na dole (do łazienki), albo na górze (do pokoju 1.4). Nie wiem jak to jest rozwiązane w oryginalnym projekcie, bo my tak naprawdę zrobiliśmy adaptację tego, co widać na stronie www . Poza tym zaprojektowaliśmy sobie wejście do garażu i do pokoju nad garażem z klatki (już widzę wasze zdziwienie - podłogę w garażu mamy niżej o 0.83 od podłogi parteru, a to dlatego, że budujemy na działce, która ma ok 10% spadku)... Ehh... bez planów to pewnie to faktycznie brzmi to dość mętnie... Chyba też założymy sobie taki dziennik budowy na forum i wkleimy trochę skanów i zdjęć, wtedy zobaczycie "na przykładach" A co do kominów - w naszej adaptacji tego kominy wyszły dokładnie na.... płatwiach. Zauważcie, że trudno je przesunąć do wewnątrz, bo w osi budynku mamy komunikację... a jak je przesunąć na zewnątrz, to wychodzą nisko i może nie być ciągu, nie mówiąc o tym, że więcej komina trzeba wymurować z klinkierki na zewnątrz... Ale z pewnością w Waszym oryginalnym projekcie to jest jakoś rozwiązane. Z czego budujecie? Ja właśnie dzisiaj jeździłem za ytongiem 36 i dachówką... Powiem tak: ceny u nas już chyba niżej nie spadną, jeśli w ogóle spadły... Jeśli planujecie położyć na dach dachówkę Braasa, to radzę się pospieszyć z zakupami, bo w 3 hurtowniach dowiedziałem się, że Braas od lutego podnosi ceny. Podobnie będzie ze stalą, cementem i betonem... A jak to u Was wygląda? pozdrawiamy Łukasz i Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 11.01.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Czesc Ja tez sie dala nabrac i napisalam odpowiedz w Waszym dzienniku zamiast w komentarzach ale juz wiem o co biega Niedawno zalozylam nasz wlasny dziennik budowy i komentarze do niego. Ciesze sie ze sa juz conajmniej 3 Bukowa do budowy i bedziemy mogli sie wymieniac spostrzezeniami! To jest naprawde super sprawa i moze przyniesc wiele korzysci Dzialeczke macie wspaniala! My tez czekamy na pozwolenie na budowe, mamy nadzieje, ze bedzie szybko, bo w maju, czerwcu chcemy ruszac z budowa. Pozdrowienia dla Was obojga! PS: Do LUK i EWA: Nie moge znalezc waszego dziennika ani komentarzy! Czy moglibyscie wkleic jakiegos linka? Dzieks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 14.01.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Gratulacje! Wlasnie dowiedzielismy sie, ze macie juz pozwolenie na budowe! GRATULACJE!!! Wznosimy z Wami kieliszek wina za powodzenie budowy - Waszej i naszej )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 14.01.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Gratulacje!!! ile czekaliście? My dopiero co złożyliśmy, to jeszcze trochę poczekamy... Powodzenia, będziemy wam kibicować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaKuba 16.01.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dzięki za gratulacje. Na pozwolenie czekaliśmy miesiąc co chyba jak na krakowskie warunkie nie jest najgorzej. Wszystkim życzymy tak szybo załatwianych spraw w urzędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 16.01.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Az mnie zazdrosc lapie, my tez juz bysmy chcieli wpuszczac gorali!!!! My czekamy na pozwolenie z Proszowic, zobaczymy ile im zejdzie... Powodzenia z Waszym Bukowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 16.01.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Zalozylam nowy temat w dziale forum "GRUPY BUDUJACE" pod nazwa Grupa Budujaca Bukowo. http://forum.muratordom.pl/grupa-budujaca-bukowo,t121352.htm Bedzie to takie nasze miejsce w ktorym bedziemy mogli dyskutowac o projektach i doswiadczeniach, pustakach, wiezbie itp Zapraszam serdecznie. Uwazam, ze musimy trzymac sie razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 13.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Pustki jakieś, nowych wpisów brak, a tu przecież sezon się zaczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 26.04.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 No co jest? internet Wam zjadlo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts