slowiks 21.12.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam,pytanie jak w temacie szukam najlepszej papy na pelne deskowanie pod gont bitumiczny, ktory bede zakladal na wiosne. Chce unikna faldowania papy. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowiks 21.12.2007 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Wlasnie rozmawialem z producentem pap i gontow i o dziwo powiedzial mi ze W/400/1200 zwykla na tekturze spokojnie wystarczy pod gont. Wspomnialem mu ze przeczytalem w muratorze, iz zalecaja na wloknie, a czlowiek mi na to, ze w zasadzie to roznica jest w cenie tylko. Co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.12.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Jaki producent taka odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowiks 23.12.2007 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Andrzeju, w sumie nie chcialem podawac ale co tam Jarocin, doradca z Icopala dal mi dluga i wyczerpujaca odpowiedz (pozdrawiam Pana Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.12.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Skoro doradca Icopala dał taką odpowiedź to Icopal powinien udzielić również gwarancji na proponowane przez siebie rozwiązania. Być może można również zastosować papę izolacyjną (też na tekturze)?. Z mojego doświadczenia wynika,że takie papy mają tendencję do falowania. W celu uniknięcia tego zjawiska producenci gontów papowych zalecają stosowanie produkowanych przez siebie pap podkładowych. Zaleca się stosowanie nie dłuższych odcinków niż 3 m. Gdy to falowanie wystąpi po montażu gontu to już się z tym nic nie da zrobić. Najlepszym podkładem byłaby tu papa jutowa ale czy gdzieś ją można teraz dostać? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts