Claudii 27.01.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 kurcze ja bede składac wniosek w styczniu 2010 jaki wskaźnik mam wpisac ?3783 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 28.01.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Tak, ta wartość obowiązuje do końca marca 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielb1 17.02.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy dotyczącej rozliczenia faktur vat. Mam kilka pytań i bardzo proszę o wyjaśnienie. Budowa rozpoczęta pod koniec roku 2009. Rozliczyć chcemy się razem z żoną w marcu br. Pyt:1. Jaką kwotę mam wstawić za 1m2 powierzchni użytkowej ?2. Jeżeli w następnym kwartale kwota ta wzrośnie to czy większą kwotę będę mógł odliczyć czy wartość którą wstawię mnie będzie obowiązywała przez 5 lat ?3. Jaki wybrać formularz VZM-1/A czy VZM-1/B ?4. Czy mogę na jednym formularzu rozliczać remont i budowę tz. w formularzu np VZM-1/A dokładnie w pozycji 5 (wymagającej pozwolenia na budowę) f-ry na budowę a w pozycji 6 f-ry na remont ? 5. Jeśli na fakturze nie ma nr PKWiU zakup ,,bloczki fundamentowe" to do jakiej pozycji je zaliczyć?Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 26.02.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Czy ktoś słyszał, żeby US ukarał kogoś za materiały zakwalifikowane do zwrotu nieprawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 26.02.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Czy ktoś słyszał, żeby US ukarał kogoś za materiały zakwalifikowane do zwrotu nieprawidłowo? Nie karają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 03.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Nie ma żadnych kar! Dlatego lepiej wpisać również rzeczy, których nie jesteśmy pewni. Ja tak zrobiłam i właśnie niedawno byłam wezwana do us w celu dokonania korekty na wniosku - robi się to na miejscu, wykreślając niezakwalifikowany towar i wpisując właściwą sumę - i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 14.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Nie ma żadnych kar! Dlatego lepiej wpisać również rzeczy, których nie jesteśmy pewni. Ja tak zrobiłam i właśnie niedawno byłam wezwana do us w celu dokonania korekty na wniosku - robi się to na miejscu, wykreślając niezakwalifikowany towar i wpisując właściwą sumę - i to wszystko. ale wtedy procedura 6 mcy biegnie na nowo? Wykreśliłaś wszystkie pozycje za jednym razem? a jak będą wzywać do wykreślania oddzielnie to zwrot za parę lat? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts