henrykv 18.11.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czy ktoś z Was jest użytkownikiem gazu płynnego? Jakieś uwagi? Jestem na etapie wyboru firmy i może macie jakieś złe/dobre doświadczenia! Będę wdzięczny za jakiekolwiek uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 19.12.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 To my też się dołączymy, możemy? Też budujemy w Nikielkowie, ściany już stoją czekamy na więźbę dachową już..........3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-na 19.12.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 pomocy i porady....nie moge sie dogadac z budowlancem co do sposobu zrobienia tarasu...mam w planach taras pokryty deska i on ma dwie opcje:1.na legarach ( co mi jakos nie pasuje)2.fundament (jestem za ) ale on chce zrobic na 1,4m .czy to nie za duzo?myslalam ze wystarczy gora30,-40 cm i wylewka.prosze o opinie... pytanienie nr 2..ile moze kosztować polozenie cegły klinierowej na kominy (oczywiscie tylko ten kawałek nad dachem) robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-na 19.12.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 od samego poczatku gazu nie brałam pod uwage gdyz mysle ze finansowo nie dalabym rady:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 08.02.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Widzę, że nikt tu dawno nie zaglądał, więc może pytanie jakie plany na nadchodzący rok odnośnie placów budów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgoska i Gabe 08.02.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Raar,nikt nie zagladal bo zima w tym roku byla zimowa dla odmiany (wciaz jeszcze moze wrocic). JA mam narazie murarza po operacji kolana, problem z wyborem ogrzewania, albo raczej firmy i kasy jaka za wszystko chca. A jak juz mury i dach i okna pod koniec tego roku beda, to mam nadzieje, ze elektryka i hydraulika pojdzie pieknie i znajde dobrego tynkarza,ktory dostosuje sie do moich standardow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 09.02.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ja czekam na trwałe ocieplenie i ruszam z tynkami wewnętrznymi (gipsowe). Pozdrawiam Grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakrzys 09.02.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 No nie ma nic gorszego dla inwestora niż noga w gipsie w czasie trwania budowy.( Nie nie to nie narty ani lód ani wypadek, ale nie powiem, w jaki sposób złamałem nogę, bo aż wstyd się przyznać). A że sporo sam robię na naszej budowie ( z racji finansowych), więc na minimum 8 tygodni mam przymusowe wolne. Ale jak już przysiadłem to zapytam. Ile teraz fachowcy biorą za ułożenie blacho dachówki? O ile chodzi o inne prace np. instalacje c.o. odczuwam już skutki załamania w budownictwie, instalatorzy zchodzą z cenami. Są jednak pozytywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 12.02.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam My też mamy zamiar ruszyć wreszcie z budową - ale jak to jest każdy wie kto się buduje Prawie już wszystko było dobrze ... tylko z prądem wciąż sprawa była niejasna - aż tu nagle Energa przysłała krótkie info, że "prace dotyczące wykonania umowy o przyłączenie wstrzymuje się bezterminowo" i hej. Ci co dostali już pozwolenie na budowę to mieli fuksa a ci co się starają mają cierpliwie czekać - bezterminowo Ja na szczęście takowe pozwolenie mam - ale prądu niestety na razie nie - historia długa i wkurzająca (okazało się np że drogi wewnętrzne na osiedlu w rzeczywistości biegną zgoła inaczej niż na planach w gminie ) .... ehhh. No ale są widoki, że dziwna sprawa z prądem się jednakowoż zakończy pozytywnie dla nas i będzie ten prąd. Słuchajcie - Wy jesteście już bardzo zaawansowani ze swoimi budowami - może chcecie się pozbyć lub wiecie kto chciałby odsprzedać barak na budowę (żeby był w miarę w dobrym stanie i nie rozleciał się przy transporcie ) w jakiejś przyzwoitej cenie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotu6 26.02.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 To ja się również przywitam w grupie W-M. Planujemy rozpoczać budowę w tym roku pod Olsztynem. Jak będzie, to się okaże. Być może ma ktoś namiary na sprawdzona ekipę? Blaszakiem też nie pogardzę Pozdrawiam wszystkich serdecznie!! Byle do wiosny. Kibicuję Wam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgoska i Gabe 04.03.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Czy ktos orientuje sie jak ksztaltuje sie w Olsztynie cena styropianu Yetico na ocieplenie fundamentow?Mimo tego,ze mieszkam tylko 70 km od Olsztyna u nas to tylko na super zamowienie z 2 tyg wyprzedzeniem, po odpowiednich cenach, z odpowiednia marza i oczywiscie z kosztem dowozu-SPECJALNE zamowienie. Bede wdzieczna za wiadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 06.03.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Czy ktos orientuje sie jak ksztaltuje sie w Olsztynie cena styropianu Yetico na ocieplenie fundamentow?Mimo tego,ze mieszkam tylko 70 km od Olsztyna u nas to tylko na super zamowienie z 2 tyg wyprzedzeniem, po odpowiednich cenach, z odpowiednia marza i oczywiscie z kosztem dowozu-SPECJALNE zamowienie. Bede wdzieczna za wiadomosci wczoraj kupowałem 38zł za paczkę eps 100 o grubości 8mm ja natomiast szukam w warmińsko-mazurskim betonowego szamba z atestem (betonowe niekoniecznie aby jak najtańsze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza_ 08.03.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam serdecznie z początku drogi Działka już prawie jest, wniosek o WZ złozony, a ja czekając drążę muratorowe forum zapewne nie ja pierwsza i nie ostatnia im głębiej drążę, tym płytsza wiedza, ale cóż ... samo życie Projekt wstępnie wybrany i zapewne po uzyskaniu WZ zakupiony zostanie. Może ktoś z Was ma namiary na architekta, który mógłby zająć się adaptacją projektu ??? Nie żebym była leniwa, bo kilku w okolicy teoretycznie znalazłam, jednak taki ktoś sprawdzony...w praniu ... a może i geodeta do wytyczenia budynku za rozsądną cenę ??? Bardzo proszę z góry dziękując Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 09.03.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Może ktoś z Was ma namiary na architekta, który mógłby zająć się adaptacją projektu ??? Nie żebym była leniwa, bo kilku w okolicy teoretycznie znalazłam, jednak taki ktoś sprawdzony...w praniu ... a może i geodeta do wytyczenia budynku za rozsądną cenę ??? Bardzo proszę z góry dziękując Pozdrawiam Ja jestem zadowolony z p.Marka Dąbrowskiego - 542-61-04 architekt, teraz kierownik budowy Załatwił mi tańszego geodetę (sprawdzałem) pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza_ 09.03.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Baaardzo dziękuję, cicho na powodzenie licząc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marz 10.03.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam wszystkich. Dotarły do mnie plotki o wysypisku śmieci, które ma powstać pomiędzy Nikielkowem a Wójtowem. Tego dotyczy moje pytanie czy ktoś z szanownych grupowiczów słyszał coś o tym?? Dzwoniłam do ZGOK'u i tam jedna z pań powiedziała mi o spalarni na Trucku ale powiedziała, że nie jest pewna i połączyła mnie z kierownikiem, tamten zaprzeczył jakiemukolwiek wysypisku ale już o spalarnię zapomniałam się spytać. Może ktoś z Was wie coś więcej na ten temat??? Bo nie bardzo podoba mi się perspektywa sąsiedztwa z wysypiskiem. Oczyma wyobraźni już widzę szczury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 10.03.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a ja szukam w dobrej cenie zbiornika na deszczówkę. Jeśli ktoś ma namiary to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 17.03.2009 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 a ja szukam w dobrej cenie zbiornika na deszczówkę. Jeśli ktoś ma namiary to będę wdzięczny a co to znaczy dobra cena? ile litrów miałby mieć zbiornik? mam dojście do 1000l za 200zł nie wiem czy to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 17.03.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Sorki, doprecyzuję: zbiornik minimalnie 3.000 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 18.03.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 hejka Ja moge polecic dobrych dekarzy-cieśli i gościa od kominka... wynik ich pracy na mojej galerii pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts