martaibartek 08.07.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Monika przejrzałam was dziennik- piękny macie domek i duży jak można spytać: gdzie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 08.07.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Cześć, Budujemy się w w okolicach Olsztyna a dokładnie w Łupstychu. Chętnie bym obejrzała fotki waszego Codziennego Dzisiaj znowu po pracy zaliczylismy objazd sklepów z terakotą, panelami, deskami. Zgłupiałam lekko, ale powoli będzie trzeba się na coś decydować. Pozdrawiam Monika Monika przejrzałam was dziennik- piękny macie domek i duży jak można spytać: gdzie się budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 12.07.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Moniko w którymś z ostatnich Ładnych domów był artykuł na temat drewna na podłogówce. Ja przejrzałam kilka wątków na ten temat i zrezygnowałam. Nie przekonuje mnie drewno na czymś co grzeje. Argumentów w tej chwili nie powtórzę, bo po przeczytaniu czegoś co odrzucam natychmiast wypieram . Tym bardziej że poszłam do salonów i naoglądałam się płytek, które mogę ustawić na równi z dechą. Zastosuję drewniane dodatki i będę miała pewność że mi to nie "wejdzie w reakcję" z podłogówką. to tyle argumenty średnio racjonalne. Pytanie do forumowiczów: czy ktoś kładł goldbanda ręcznie - szukam fachowca, ewentualnie proszę o przemyślenia w tym temacie. Mam ściany z betonu komórkowego zaciągnięte klejem i wewnętrznie buntuję się przed pokryciem tego tynkiem cementowo - wapiennym, następnie zapłaceniem dodatkowo za 2 pozostałe warstwy (łącznie z "finiszem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 14.07.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Co raz bardziej zastanawiam sie nad budowa domu według tego projektu http://www.dominanta.pl/oferta/dzin_2G.html# . Wczesniej był Guliwer 2G tej samej pracowni moze macie wlasne przemyślenia dotyczące Dzina i podzielicie sie nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 15.07.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam Desperacka prośba o namiary na dobrych dekarzy, cieśli. Help!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 21.07.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Hejka Strasznie dawno mnie nie było, bo zajęta byłam formalnościami i pracą. Widzę, że u Was robota postępuje aż furczy. A my niedawno dostaliśmy wreszcie PnB, zakończyliśmy papierologię, był już geodeta i w sobotę wreszcie zaczynamy robić wykop pod naszą chałupkę. Uff! Dłuuugo to wszystko trwało, ale ma to też swoje dobre strony, bo Wy już macie doświadczenie w tematach, przez które my dopiero będziemy się przeprawiać. Będę się więc miała kogo radzić. )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 21.07.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Stan surowy otwarty+elektryka zakończona!!!! jutro wchodzą tynkarze, a w piątek okna jak to cudownie patrzeć jak domek rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 22.07.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 ha ha, martaibartek, dobijacie do etapu, na jakim niektórzy się już wprowadzają - gdy są już okna i dach, można rzucać materac na beton i świętować pierwszą nockę pod nowym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 23.07.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ukłony dla wszystkich z grupy, którzy pomagali dając namiary na dekarzy Miło poczuć wsparcie w desperacji:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anioł Mieczysława 26.07.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 czy ktoś z was buduje w Ełku może możecie mi polecić jakąś dobrą firmę budowlanączy słyszeliście jakieś opinie o firmie Tar-bud z Ełku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 28.07.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 ja buduje w elku ale nie slyszałem o Tar-budzie. poleciłbym swoja ale do konca roku robia u mnie i u szwagra ale po nowym roku beda juz wolni chyba ze juz ktos sie u nich zaklepał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 28.07.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 (edytowane) Hejka Dawno mnie nie było. Nadal myślę o podłodze a że nie mam wenty twórczej nic jeszcze nie zamówione. Martaibartek nie bałaś się kłaść elektryki przy otwartym budynku (brak okien). Ja się trochę cykałam i najpierw okna dałam a poźniej elektrykę rozkładałam. Makawel fajny domek się szykuje i tez z piwnicą jak nasz. A teraz podobno bez piwnicy się buduje nawet architekt adaptujący nasz projekt chciał nam ten pomysł wybić z głowy !!!!! I parokrotnie wracał do tego tematu Pozdrawiam Monika Edytowane 28 Lipca 2010 przez Monika_76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 29.07.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Monika co do elektryki to się nie baliśmy, bo nasz nowy domek buduje się bardzo blisko domku w którym teraz mieszkamy, a więc mamy go cały dzień i noc na oku U nas okna już wstawione, jutro ma być brama garażowa, a w następnym tygodniu drzwi zewnętrzne i stan surowy zamknięty będzie ukończony Ekipa kładzie tynki (poddasze prawie wycyckane), a i podłączyli nam wodę. Wszystko idzie zgodnie z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_76 29.07.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 O.... to super mieć dom cały czas na oku A jakie drzwi zewnętrzne kupiliście ??? Zastanawiamy się nad Dziadkiem, słyszał ktoś o tej firmie i jej drzwiach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.07.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Drzwi zamówiliśmy przez allegro: drewniane kolor orzech. O Dziadkowych drzwiach nic nie wiem Inwestorzy jak w waszych okolicach kształtują się ceny tynków, wylewek, oraz kafelkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poranadobranoc 31.07.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 WITAM WSZYSTKICH. A MOŻE KTOŚ Z FORUMOWICZÓW BUDUJE DOMEK" GULIWER" FIRMY DOMINANTA. WŁASNIE KUPIŁEM DZIAŁECZKĘ, A WŁASNIE TEN PROJEKT BARDZO MI SIE SPODOBAŁ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO GORACO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 15.08.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam co do Guliwera jest dokładny dziennik na muratorze. sam zastanawiałem sie ad jego budowa w wersji 2G. Projekt jest ogólnie ok lecz mnie np przeraziła ta mała klikta 7 metrowa jako pokój i powoli się przychylam do innego projektu Dominanty Dzin 2g. a TUTAJ JEST GULIWER Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez -PERKUN- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 18.08.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 A co tu taka cisza? inwestorzy warmińsko-mazurscy co porabiacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 18.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 a u mnie sie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 18.08.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ja na razie niweluje działeczke i tylko tyle w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts